Harri Koskisen kaunis Korona-valaisin

Habitaressa 2015 lanseerattiin muotoilija Harri Koskisen ja valaisinvalmistaja Valoarten Kari Knuutilan yhdessä suunnittelema kaunis Korona-valaisin, jonka tiimoilta toteutimme CASA-bloggaaja Irinan kanssa tuolloin yhteistyökampanjan (lue juttu TÄÄLLÄ). Kyseinen valaisin ihastutti kovasti, mutten löytänyt sille arvoistaan paikkaa meidän kotoa. Nyt rempan myötä tilanne muuttui ja Koronan ohella moni vanha sisustushaaveeni on tullut uudelleen ajankohtaiseksi…

Upeasti valaiseva Korona sopii minimalistiseen ja hieman japanilaishenkiseen (ns. MUJI-look) kotiin täydellisesti ja yllätyin siitä miten vaikea oli löytää kyseinen pöytävalaisin valkoisella koristerenkaalla. Värillisiä rengasmalleja (sininen, punainen, vihreä, ruusukulta, rosteri) löytyi ja meinasin jo alkaa epätoivoiseksi, kunnes Google johdatti minut Valomaja-nimiseen verkkokauppaan ja kyseisen valkoisen valaisimen luo, joita yksi kappale näytti varastossa heillä olevan. Aikailemaan ei tilauksen teossa voinut jäädä ja muutamaa päivää myöhemmin saapuikin paketista jo saapumisilmoitus… ja näin minusta viimein tuli Koronan onnellinen omistaja. 🙂

Valoteho on Koronassa mieletön, Samsungin energiatehokkaat ledit valaisevat 3000K -lämpötila-asteikolla ja hehkulamppujen 200 wattia vastaavan kirkkauden myötä valo on puhtaanvalkoista. ♥

Valotehon huomaa hyvin siitäkin että Koronan ympärillä pystyy kuvaamaan hämärässä ilman muita valonlähteitä ja silti kuvat ovat valovoimaisia, melkein kuin kirkkaalla päivänvalolla kuvattuja (kts. yllä olevat hyllykuvat). 🙂

Korona-pöytävalaisimen halkaisija on 39cm ja isohkon kokonsa vuoksi se sopii hyvin myös lattialle. Ensimmäisen vuorokauden valaisin olikin sohvan vieressä lattialla, sen jälkeen yhden illan makuuhuoneen nurkassa, kunnes nostin sen tuohon Muuramen tason päälle. Vaihtoehtoja on monta joiden välillä voin fiiliksen ja valaistustarpeen mukaan paikkaa vaihdella – ja mikä parasta, kotona on nyt lisäripaus suuresti arvostamani muotoilijan Harri Koskisen kädenjälkeä! 🙂

Tunnelmallista sunnuntai-iltaa kaikille!

20 kommenttia “Harri Koskisen kaunis Korona-valaisin

  1. Petu: Flos odottelee että keksin sille uuden paikan. Seinällä olevan valolistan alle se ei enää sovi, näyttää hassulta että on kaksi seinävalaisinta päällekkäin. Tytön huoneeseen se sopisi värinsä puolesta, mutta haluaisin sen vähän näkyvämmälle paikalle.Makkariin se sopisi idealtaan, mutta makustelen vielä ennen kuin poraan ainuttakaan uutta reikää seinille. 😀

 1. Kaunis valaisin on. Minulle tulee noista uusista ikkunallisista ovista todella vahvat ysäri fiilikset mikä onkin aika hauska kombo; tuoda moderniin sisustukseen mukaan 90-luvun henkeä!

  1. Minna: Itse en osaa yhdistää ovia 90-lukuun, minusta silloin ovet olivat ihan erilaisia – yleisimmin alhaalta umpinaiset ja vaan yläosassa oli lasi. 🙂

   Korona on ihana, ja sen valo on niin miellyttävä silmille vaikka olisi täydet tehot siinä päällä. 🙂

 2. Toivottavasti Flos ei jää käyttämättä,juurihan sen vasta hommasit ja on upea valaisin.
  Passaisko sulla keittiönpöydän ylle?olen nähnyt niin ja oli aivan ihana:)

  1. Nanna: Flosille kuumeisesti yritän hyvää paikkaa zoomailla ja kyllä sen johonkin vielä lykkään. 🙂 En siitä halua luopua koskaan, on yksi kodin kauneimmista valaisimista. <3

 3. Hieman Milk-tyylinen valaisin tuo uusi, kivannäköinen on kyllä 😊 Onko milk päässyt nyt tytön huoneeseen valaisimeksi?

  1. Anski: Milk on tytön huoneessa kaapin päällä valaisemassa, sopii sinne hyvin ja tuomaan tunnelmaa ja toimii myös himmennyksensä takia hyvänä lukuvalona kun neiti tykkää sängyssään iltaisin lukea kirjoja. 🙂

 4. Hei Miia, onko sinulla tuossa Muuramen tason päällä lasi? Kuvista ein saanut selvää, välillä näyttää että olisi. Välillä että ei.

  1. Tiina: Taidat tarkoittaa &traditionin pientä Milk-valaisinta, jonka puiset jalat tuunasin joskus muinoin valkoiseksi maalilla. 🙂 Se on samanhenkinen muodoltaan, mutta hyvin hyvin paljon pienempi ja jalallinen malli. Milk on tytön huoneen tason päällä lukuvalona, siinä kun on himmennin joka tekee siitä huippuhyvän lukuvalon. 🙂

    1. Iippu: Aa, Mujin tuoksulamppua tarkoitat. 🙂 Se majailee keittiössä saarekkeella tällä hetkellä, sen paikkaa vaihtelen välillä fiiliksen ja tuoksutarpeen mukaan. Nyt olen höyrytellyt siinä sitruunantuoksuista piristävää tuoksuöljyä ja keittiössä se leviää parhaiten koko kotiin. Valaisimeksi siitä ei varsinaisesti ole, sen valoteho ei ole tarkoitettu muuta kuin tunnelmointiin ja rentoutumiseen ja pienikin se kooltaan on. 🙂

  1. janzu: Mujin tuoksulamppua taidat tarkoittaa. 🙂 Se valaisee toki, mutta ei missään nimessä ole sellainen valaisin jonka valoteho riittäisi valaisemaan olohuoneessa. En usko että pitkällä tähtäimellä Mujin tuoksulamppua voisi lukuvalonakaan pahemmin käyttää, sen verran hämyisä valo siinä on. Tuoksuhöyryttimenä se on silti ihan lyömätön, keittiössä saarekkeella parhaillaan sijaitsee ja raikasta sitruunantuoksua ilmoille suhuttelee. 🙂

 5. Heh, katsoin ensin ekassa kuvassa, että mikä ihmeen donitsisädekehä sulla leijuu hyllyn päällä! Valo on niin kirkas, että alaosa sulautui seinään. Säädettävä valaisin on kyllä hyvä.

  1. Jenni: Rengas on irroitettava, joten valaisinta voi käyttää myös ilman sitä jolloin valo on vieläkin kirkkaampi – sopisi kirkasvalolampuksi. 😀 Himmennys on mahtava toiminto, makuuhuoneeseen juuri vaihdoin Philipsin Hue -älyvalot joissa rajaton määrä eri värejä ja sävyjä, sekä himmennys. Enpä enää osaisi vanhoilla led-lampuilla ollakaan ja tarkoitus on tässä kevään korvalla vaihtaa kaikki muutkin tavalliset lamput Philipsin Hue-malliin. 🙂

 6. Tuli jostain syystä tästä lampusta mieleen, että vieläkö sulla on ne Eero Aarnion tuplakupla-valaisimet, vai oletko myynyt pois?

  1. Ansku: tuplakuplat pistin pois kauan sitten, eivätkä istuisi tähän nykyiseenkään sisustukseen kovin kauniisti. Ihana valo niissä kyllä oli, sitä olen pariin kertaan vuosien varrella ikävöinyt. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *