Vuoden ensimmäiset huonekaluostokset 2018

Kiitos loistavien sisustusvinkkienne, löysin olohuoneeseen kadoksissa olleen punaisen sisustuslangan ja parin tunnin mittailun ja mietinnän jälkeen palaset loksahtivat viimein paikoilleen. Pääsin myös tekemään vuoden ensimmäisiä kalusteostoksia, joista pikaisesti kerron tässä postauksessa…

Unelmista totta, niinhän joskus vannoin?!? 🙂 No vuoden toinen sisustusunelma (ensimmäinen oli Korona-valaisin) on parhaillaan matkalla todeksi tilatessani Formverkistä Swedesen valkoisen Libri-hyllyn. ♥ Tätä olen sovitellut ajatuksen tasolla kotiin jo monta vuotta, mutta koskaan se ei ole löytänyt paikkaansa. Olen ollut vähän jopa kade niille parille lukijalleni, jotka ovat vinkistäni ostaneet tämän pitkän kaunokaisen Hullujen Päivien halpuutuksesta ja tulleet sähköpostitse kiittämään kuvien kera. Kateudesta vihreänä olen täällä ruudun takana istunut, kuolannut ja sitten jatkanut haaveilemista. 🙂

Hyllyllä on korkeutta 227cm, joten se totisesti rikkoon kääpiömittaisten kalusteiden linjan. Mietin aluksi riiteleekö tälläinen hylly vastapäisellä seinällä olevan peuran muotoisen hyllyn kanssa, mutta tulin lopulta siihen lopputulokseen että hyllyt ovat keskenään niin erilaiset, ettei pelkoa ole. Deer-hylly on valkoista terästä, ohutta mutta jykevää, ja Libri vuorostaan on tuhtia puuta mutta muoto niin kapea että se on jopa siro – varsinkin isolla seinällä nojaamassa sohvan rinnalla. 🙂

Viikonloppuna yritän päästä Ikeaan ostamaan Söderhamn-sohvalle kaveriksi kahta saman sarjan nojatuoli-moduulia. Ideana on rakentaa niistä sohvaryhmä, jonka osien siirtäminen on kuitenkin vaivatonta – leffoja kun katsotaan projektorin kautta niin joskus on tarpeen voida kääntää tuolit toisin päin. 🙂

Toteutin samalla kolmannenkin sisustushaaveeni, tilatessani Vepsäläiseltä BoConceptin japanilaishenkisen Shogun-jakkaran makuuhuoneeseen. Tämä ei liity miltään osin kylläkään olohuoneeseen, mutta väliäkö sillä – lykätään nyt samaan postaukseen silti. 🙂 Jakkarasta ja sen ostamista puoltavista ajatuksistani kertoilen teille enemmän sitten kun saan Shogunin kotiin.

Kiitos vielä teille kaikille jotka kävitte jakamassa sisustusvinkkejänne eilisen postauksen kommenttiboksiin sekä Facebookiin, ilman teitä en olisi saanut inspiraatiota löytää kadonnutta sisustuskipinää! ♥

Kivaa iltaa kaikille!

*tuotekuvat: Swedese, BoConcept

25 kommenttia “Vuoden ensimmäiset huonekaluostokset 2018

 1. Kahta nojatuolia? Lähde yhdellä liikkeelle, jotta tila ei tule täyteen. Sinulla on kuitenkin Mademoiselle tuolikin 🙂

  1. T: Toinen tuoleista tulee olemaan kulma-mallinen ja toinen ihan perusversio ilman käsinojia. 🙂

  1. Naanatar: Ikean penkki lähti takaisin kauppaan, rottinkipunos oli kuivaa tms. jonka takia se katkeili kun penkkiin istui. Myymäläversio oli niin hurjassa kunnossa etten uskaltanut ottaa vaihtarina uutta tilalle. Ikean toinen hieman vanhempi PS-sarjan penkki on kiikarissa ja koluankin Huutonettia, toria ja FB kirppariryhmiä läpi josko sellaisen löytäisin. Mitat ovat samat mutta rottinkipunoksen tilalla ihan puuta. 🙂 En siksi laske tuota ensimmäiseksi kalusteostokseksi.

   1. Eikös se ollut nimenomaan sohvapöytä ja sillä enimmäiskuormitus 10kg eikä suinkaan mikään istuttava penkki? Se on ihana ja mietin sitä meille, mutta lapset varmasti kiipeilisi siinä joten en uskaltanut hankkia.

    1. Nina: Olihan se, itse luulin sen olevan penkki. 😀 No kaikenlaista sitä oppii, onneksi sain palautettua sillä tuollaisella pöydällä ei tee mitään – kestää painoa vaivaiset 10kg, ja muodoltaan sellainen ettei siihen voi laittaa mitään kapeaa kuten maljakoita tai kynttilöitä jotteivat kaadu. Kirjapinotkin painavat liikaa joten mihin sitä on tarkoitus käyttää? Sängynpäädyssä koristeena jonka päälle voi viikata päiväpeiton? Muttei istua? 😀 😀

   2. No mutta eihän se penkki ollutkaan vaan sohvapöytänä Ikea sitä myy….ei siis tarkoitettu istumiseen

    1. Jenna: Juuri näin, minä luulin sen olevan penkki ja myymälässä minun lisäksi oli toinenkin asiakas jonka kanssa istuimme siinä myhäilemässä että ompa kiva penkki. 😀 Ehkä tuo viime vuoden keväällä julkaistu mallistoesite, jossa tämä kyseinen pöytä on sängyn päädyssä johti minua ajatuksena harhaan – sängynpäätyyn kun useimmiten laitetaan penkki eikä pöytä. 😀 My mistake, hyvä muistutus siitä että kannattaa lukea aina myös ne pienet präntit vaikka kuinka kuvittelisi tuotteet muodon ja ympärillä olevien muiden tuotteiden perusteella katselevansa penkkiä, heh. 😀 😀

    1. Ninnu: Näin on, luulin sitä tosissaan penkiksi kun myymälässä vielä parin muun penkin (jotka oikeastikin penkkejä, tarkastin asian Ikean nettisivuilta 😀 ) vieressä. 😀

 2. Onpa ihanat tikkaat ja jakkara! En malta odottaa miltä ne näyttävät paikoillaan. Kuinka pitkät toimitusajat näillä on?

  1. Hippu-76: Jakkara on matkalla ja hyllyssä toimitusaika on noin 3viikkoa eli se saapuu vasta helmikuun loppupuolella. 🙂

  1. Anski: En tiedä mikä idea penkillä on kun sen tuotenimi kuitenkin on penkki eikä pöytä. 🙁 Sain palautettua, uuden meinasin tilalle ostaa mutta kun kävin katsomassa koodin sille myymäläkappaleesta niin totesin etten uskalla sittenkään, kun näyttelykappale oli niin kurjassa kunnossa. Siinäkin poikki rottinkipunosta ja pari ihan kunnon aukkoakin istuimen keskiosassa.

  1. Luumi: Onko todella????? No, kaikkea sitä oppii itsekin 😀 😀 Hyvä siis että palautin, ja ikävää että “penkki” ei kestänyt 50kg painavan ihmisen istumista. Aika heppoinen on kyllä pöydäksi(kin).

 3. Moi Miia! Ikean penkki jonka olet palauttanut ei ole tarkoitettu istumista varten, koska se on pöytä. Ajattelin korjata asian mikäli et sitä ollut hoksannut.

  1. Hilima: En ollut hoksannut, penkiksi sitä luulin. 😀 Jos olisin tajunnut sen olevan pöytä joka kestää maksimissaan 10kg painoa, en olisi kahta vilausta sille antanut. 😀

 4. Kommenttini lähti bittiavaruuteen,joten kokeilen uudelleen:)ikean penkkisi on siis pöytä.Ei ihme ettei kestänyt istumista.painoraja 10kg.etkö huomannut?:D

  1. Nanna: En huomannut, luulin sen todella olevan penkki kun vieressä oli vielä Norråker-penkki (joka todella on penkki :D). Vanhemman rouvan kanssa myymälässä vielä istuttiinkin tällä rottinkipenkillä ja ihasteltiin kun on niin kiva. 😀 En siis ole ainut joka luuli sen olevan penkki. Tuotetiedossa tosiaan nettisivuilla lukee pöytä, mutta myymälässä sellaiseen en kiinnittänyt huomiota. Kummallinen pöytä kun painoraja on niin pieni, en keksi mitään mitä pöydälle voisin laittaa kun maljakot siinä kaatuvat ja keskikokoinen jukkapalmu ruukkuineen ja multineen painaa yli 10kg. 😀

   Onneksi sain palautettua sen, jännä ettei edes asiakaspalvelussa minua korjattu kun reklamoin heille penkistä joka ei kestä istumista. Ihan hyvä tovi siinä aspalvelvelijan kanssa penkkiä pyöriteltiin ja vikaa kummasteltiin, ja oli samaa mieltä että jännästipä on penkissä mennyt poikki nuo rottingit. 😀 😀

    1. Nanna: Sivupöytänä on varmasti kaunis. 🙂 Olohuoneen ikkunan eteen kelpaisi minullekin jos kestäisi vähän enemmän painoa… ja jos ei olisi patterit pauhaamassa siinä ihan vieressä – ei varmasti tee rottingile hyvää joutua kärvistelemään kuuman patterin vieressä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *