Jättipeikonlehti – Iso viherkasvi olohuoneeseen

Nyt on ensimmäinen vaihe olohuoneen sisustuksessa hoidettuna isokokoisen jättipeikonlehden parkkeeratessa sohvan vierelle. Kasvilla on korkeutta 154cm ja tavoitteena on että jonakin päivänä parin vuoden päästä se ylettäisi kattoon asti. Kasvi tulee siirtymään sohvan toiselle puolen siinä vaiheessa kun Swedesen Libri-hylly saapuu kuun lopussa.

Artekin ritiläpenkki on ikkunan edessä ihan vaan estetiikan takia… odottamassa sekin että Libri-hylly saapuu aikanaan. Myös Flos 265 -seinävalaisimen laitoin takaisin vanhalle paikalleen paremman paikkavalinnan puutteessa. Mielestäni katonrajassa kulkeva valolista ei kaipaisi alleen toista seinävalaisinta, mutta koska en Flosille muutakaan ole keksinyt niin parempi näin kuin ei mitenkään päin. 🙂

Moni kyseli viime olohuone-postauksessani mattojen perään ja etsinnässä tosiaan on valkoinen paksu villamatto. Ennen uuden maton ostamista haluan kuitenkin selvittää mikä on lisäistuimien laita – hankinko Ikean Söderhamn-sohvan kaveriksi nojatuoli- tai divaanimoduulin vai en – koska istuinryhmän koko tulee määrittelemään maton koon…

Kivaa päivää kaikille!

*sisältää kaupallisen linkin

27 kommenttia “Jättipeikonlehti – Iso viherkasvi olohuoneeseen

  1. PaJa: Flos on kyllä yksi lempivalaisimistani ja ihan ok se on tuossa seinällä valolistankin alla, vaikka optimaalisempaa olisi ollut löytää sille toisenlainen paikka jossa saa olla ainoana valaisimena ja nousta esille paremmin. 🙂

  1. Nanna: Libri-hylly on jo tilattu ja sellaisen aion tuonne olohuoneeseen lisätä vielä. Suuria muutoksia tuskin kuitenkaan on enää tulossa, ajan kanssa sitten myöhemmin mietiskelen lisätuolin tarvetta. 🙂

 1. Jestas, miten komea kasvi! Minusta tuo musta valaisin tuo kontrastia ja särmää, vaikkei sitä nyt valon takia tarvitsisikaan enää tuossa.

  1. Minna: Särmää se kyllä tuo, tykkään siitä tosi paljon. 🙂 Harmi että makuuhuoneeni on niin pieni, muuten olisin sen voinut sinnekin laittaa. Flos vaatii ympärilleen aika paljon tilaa jotta se pääsee oikeuksiinsa ja ainoa mahdollinen paikka on tuo olohuone. Keittiökin on leveydeltään niin kapea ettei Flosia saa sinnekään fiksusti, valaisimen varsi on niin pitkä että itse lamppuosa ei keskity mitenkään päin oikeaan kohtaan. 🙂

  1. Annika: Lukuvalona se on mainio, ei liian kirkas mutta sopivan valaiseva jotta näkee lukea. 🙂

  1. Koala: Kasvi on Rautatieaseman Citycenterin kukkakaupasta ja hinta 65€, minusta tuo oli varsin edullinen sillä monet tämän kokoiset viherkasvit ovat maksaneet lähemmäs 100€. 🙂

 2. Flor on juuri hyvä tuossa! Enemmänkin saisi olohuoneessa olla mustaa tai muuta särmää. Omaan makuun liikaa valkoista ja vihreää.

  1. Petu: En halua mustavalkoista sisustusta ja senkin vuoksi haluan pitää mustan määrän aika vähäisenä. Ripaus siellä täällä riittää minulle. 🙂

 3. Nyt näyttää kotoisalta. Valaisin antaa kivaa särmää ja tuo peikonlehti on todella onnistunut ostos. ☺️

  Rentouttavaa viikonvaihdetta ihanassa olohuoneessasi!

   1. Kiitos!

    Polttelen tässä kynttilää ja ihmettelen miten kaksi viikkoa sitten perjantaina ostamani ruusut (yhdeksän kymmenestä) voivat edelleenkin olla priimakunnossa. Se kymmenes nuokahti jo ensimmäisen yön aikana ja päätyi biojätteeseen. Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä ostos.

    1. Hippu-76: Välillä käy kukkien kanssa hyvä tuuri ja ne pysyvät hengissä tosi pitkään. Viime keväänä ostin marketista tulppaanikimpun joka kukki kauniisti kaksi viikkoa. 🙂

  1. Sinikka: Iso peikko on niin hieno, nyt se on alkanut kasvattaa paria uutta lehteäkin, joten ilmeisestikään ei paljoa säikähtänyt paikanvaihdosta. Kukkakaupan myyjä vähän varotteli että se saattaa aluksi olla kiukkuinen ja alkaa lakastuttamaan lehtiään mutta hyvin on toistaiseksi mennyt. 🙂

 4. Tuossa parketissa ‘lankut’ erottuvat yllättävän hyvin toisistaan. Kaipaisin huonekaluihin jotain muuta kulmaa kuin lautojen suuntaista, tai ainakin mattoa katkaisemaan pitkät suorat linjat. Ulkoa tulevassa valossa tunnelma on aika kiitoratamainen.

  1. Minna: Bambulattia on vähän kuin lankku, siinä kuuluukin näkyä nuo saumat, aivan kuin lankkulattiassakin. 🙂

 5. Ai niin, veljelläni peikonlehti yritti juurtua tms seinään, ja teki siihen ikävät jäljet. Varotjan, ettei sinulla ole yhtä huono tuuri.

  1. Minna: Kiitokset varoituksesta, täytyykin tarkkaan seurata peikon kasvua ja tarvittaessa siirtää se kauemmas seinästä ennen kuin ehtii siihen juurtumaan. 🙂

  1. Anski: En sentään, Pappelinoista en luovu koskaan ihan siitäkään syystä että aiomme jossakin vaiheessa kasvattaa meidän perhettä koiraystävällä. 🙂

 6. Hei, tämä saattaa olla todella hassu kysymys, mutta koska itse taistelen saman asian kanssa niin pakko kysyä 😀 Sinullahan ei ole käsittääkseni autoa, millä siis saat tuotua tuollaiset isot tavarat ja kasvit kotiisi? Tilaatko ne aina kotiinkuljetuksella, eikö se ole aika kallista?

  1. uteliasvili: Minulla ei ole autoa eikä ajokorttiakaan. 🙂 Kasvin toin kotiini ihan julkisilla kulkuneuvoilla, kaverini otti kuvankin kun kanniskelin itseni kokoista kukkapakettia liukuportaissa. 😀 Kalusteet tilaan useimmiten kotiinkuljetuksella, mutta olen aikamoinen sissi ja usein hampaat irvessä kannan niitä itsekin, joko postista tai suoraan kaupasta. 🙂 Ikeassa käyn Ikea bussilla tai siskon kyydillä, Söderhamn-sohvan ja patjan tilasin myymälästä kotiinkuljetuksella seuraavaksi päiväksi kun siskon autoon ei mahtunut. 🙂

   1. uteliasvili: Ja unohtui sanoa että monissa verkkokaupoissa on ilmainen kotiinkuljetus, mm. Finnish Design Shop, Vepsäläinen ja Formverk, kun ostoksen summa ylittää 100€ 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *