Sisustustrendit – kevät/kesä 2018

Ylen Marjo Rein haastatteli minua kevät-kesä 2018 sisustustrendeihin liittyen ja visioimassa mukana ovat myös sisustusarkkitehti Vertti Kivi, Tulikiven sisustussuunnittelija Virpi Illman, sisustussuunnittelutoimisto Sisustan Taina Hauru sekä blogikollegani Essi Niskakangas. Tässä pieni katsaus suomalaisen sisustuskevään antiin…

Kuva 1: Peacocks and paisleys

Tämän vuoden näkyvimmät väritrendit tulevat olemaan meillä täällä pohjolassa hieman neutraalimpaa sorttia, kuin mitä Pantone maailmanlaajuisesti meille ennusti. Valoisuus on meille sisustusskandinaaveille hyvin tärkeää ja vaaleus säilyy ihan käytännönkin syistä mukana kuvioissa. Vaaleaa pohjaa maustetaan kuitenkin kontrastiväreillä ja elävöitetään trendivärikartan sävyillä – erityisen herkullisia ovat tänä keväänä mm. ruukunpunainen (punasavi, terrakotta, punamulta), utuiset sinisävyt, nudebeiget, persikkaiset roosat, okrainen oranssi, havuisen vihreä, kivenharmaa sekä violetin vivahteet.

2: Yle Uutisgrafiikka

3. Pantone

4. Sbabo Cucine

5. Hannah Blackmore / Adore Magazine

6. Pantone

Viherkasvien ennustin itse olevan se suurin yksittäinen sisustustrendi, joka tulee varmasti näkymään jokaisessa kodissa. Kuten toissapäivänä teille jo kirjoittelinkin (postaus TÄÄLLÄ), on tämän vuoden coolein juttu hankkia kotiin yksi isompi tai erikoisempi kasvi katseenvangitsijaksi… ja jos kasvit eivät perinteisellä tavalla houkuttele hoitamaan, voi kodin koristella kasvikuvioiduin tekstiilein tai vaikkapa tapetein, kuten alla olevassa kuvassa. ♥

7. Dizzy Duck Design

8. Catherine Gratwicke  |  9. Annie Sloan

10. Hannah Blackmore / Adore Magazine

Myös kylpytilat ja -huoneet koristellaan viherkasvein, eikä oikeastaan edes ole sellaista tilaa minne ei kasveja tänä vuonna voisi laittaa. 🙂 Puunsävyt ja boheemit patinat kuuluvat myös asiaan ja moderneja sileäpintaisia tuotteita yhdistellään huolettomasti luonnonmateriaaleihin ja ajan patinoimiin perintö- tai kirppisaarteisiin.

11. Hannah Blackmore / Adore Magazine

12. Connox

Juttu on nyt luettavissa Ylen nettisivuilla täällä → yle.fi/uutiset-sisustustrendit-2018, käy inspiroitumassa trendivinkkien äärellä!

Leppoisaa myöhäisiltaa kaikille!

8 kommenttia “Sisustustrendit – kevät/kesä 2018

 1. Hieman harmittaa, etten muuttaessani uuteen asuntoon 5v sitten uskaltanut valita tummempia sävyjä seiniin. Kaverini psyykkasi minut siihen että vihreät tuovat homeisen vaikuteltelman jne. Noita samoja värilastuja pyörittelin silloin aikanaan kovasti koska olen yleensä edellä aikaani joka vähän joka tyyliasiassa, mutta silloinen massana vyöryvä industrial askeettisuus ja 2010v mustavalkoisuusbuumi saivat minut aivopestyä. Kuinka vietävissä me ihmiset olemmekaan. Onneksi kämpän värit meni silti nappiin ja toimii yhä vaikka nuo nyt trendikkäät valinnat olisi näköjään voinut tehdä jo 5v sitten jos vaan luottaa omaan näkemykseensä eikä anna materialistisen mylläkän ympärillä viedä mukanaan. Kuka maalaa seinät eriväriseksi useemmin kun 5v välein(muutakun jatkuvan muutoksen tarpeessa oleva joka ei osaa asettua mihinkään ympäristöön), en minä ainakaan, nyt seinät kaipaa freesausta ja valinnanvaikeus on kova koska en enää piittaa trendeistä. Pitkästä aikaa blogipostauksessasi oli tuore tuulahdus ajankohtaisista trendeistä, jotka on kyllä luettu muualta jo loppuvuodesta, mutta silti. Peukku ylös!

  1. kakkanje: En yleensä julkaise kommenttejasi ja tiedät itse miksi, joten en sitä tässä julkisesti enempää availe. Nyt halusin tehdä poikkeuksen, koska en muista vuosiin saaneeni sinulta ainuttakaan asiallista kommenttia ja haluankin antaa sinulle kiitokseni siitä, että olet jaksanut nähdä vaivaa ja kommentoida ihan fiksuja asioita ja mielipiteitäsi ilman herjaamista. Toivoisin kovasti että tämä linja säilysi jatkossakin ja voisimme vaihtaa ajatuksia blogin kommenttiboksissa puolin ja toisin. 🙂

   Omasta tyylistään kannattaa pitää kiinni ja olla ylpeäkin, eikä koskaan ole myöhäistä muuttaa suuntaa. 🙂 Ja jos jotain hyvää tuosta tilanteestasi pitää poimia niin ainakin se on vahvistanut omaa näkemystäsi siitä millaisesta sisustuksesta pidät. Rohkeasti vaan toteuttamaan omia juttuja, sinähän se kodissasi aikaa eniten vietätkin ja mikä onkaan parempaa kuin nauttia oman kodin kauneudesta ja kotoisuudesta juuri niin kuin sen itse kauneimmin näkee! <3

   Mukavaa iltaa!

 2. Hyvältä näyttää 🙂
  Pitkään jo ollut haaveissa elävät viherkasvit kylpyhuoneeseen, mutta millä ne siellä pitäisi hengissä kun eivät saa valoa riittävästi?

  1. maria: Meillä kylpyhuone on ihan pilkkopimeä, ei ainuttakaan ikkunaa sieltä löydy. Kasvit kuitenkin rakastavat sitä suihkunaikaista kosteutta ja siksi usein alkavat siellä rehottaa. Nostelen kyllä kasveja keittiön ruokapöydälle auringosta nauttimaan aina silloin tällöin kun muistan. 🙂

 3. Öhhh… Kyllä huomaa että sulla ei ole paljon kokemusta värien käytöstä, jos sun mielestä terrakotta ja punamulta on sama asia.

  1. Q: Öö, missähän kohtaa mielestäni sanon terrakotan olevan sama sävy kuin punamulta? 😀

 4. “– erityisen herkullisia ovat tänä keväänä mm. ruukunpunainen (punamulta), utuiset sinisävyt, nudebeiget, persikkaiset roosat, okrainen oranssi, havuisen vihreä, kivenharmaa sekä violetin vivahteet.” <- tämä kopioitu suoraan tekstistäsi. Tästä ymmärtää että ruukunpunainen=punamulta

  1. Liz: Ruukunpunainen ja punamulta ovat sisarsävyjä. 🙂 Jos tässä oikein pilkkua viilataan niin terrakottakaan ei ole sama sävy kuin ruukunpunainen, ovat virallisesti siis kolme eri sävyä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *