IKEA INDUSTRIELL – Ainutlaatuinen uutuusmallisto huhtikuussa

Huhtikuussa pärähtää sisustusrintamalla, kun IKEA tuo myyntiin hollantilaisen Piet Hein Eekin kanssa yhteistyössä suunnitellun INDUSTRIELL-mallistonsa. Malliston pääosassa on luonnonmateriaalit ja massatuotannosta poikkeava valmistustapa, joka yhdistää käsintekemisen ja konellisen valmistuksen parhaat puolet.

INDUSTRIELL-mallisto koostuu nimensä veroisesti industriaalishenkisistä kalusteista, sisustusesineistä, astioista sekä tekstiileistä, joissa jokaisessa näkyy yksilöllisyys, epätäydellisyys sekä käsinvalmistuksen uniikkius. Materiaalin luonteen kunnioittaminen sekä epätäydellisyyden ja yksilöllisyyden juhlistaminen johtivat tarkastelemaan kaikkien malliston tuotteiden valmistusprosessia uudella tavalla – säilyttääkseen materiaalien yksilölliset piirteet IKEA kehitti täysin uusia tapoja työstää puuta, lasia, savea ja pellavaa. Ydinajatus uutuusmalliston taustalla on kestävä kehitys sekä jätteen vähentäminen, ja siinä Piet Hein Eek on alansa mestari.

“Aiemmin vallalla oli ajattelutapa, jonka mukaan suunnittelussa piti pyrkiä täydellisyyteen. Jos tuotetta valmistetaan tuhat kappaletta, niiden täytyy olla identtisiä. Muotoilussa ei ole saanut näkyä mitään, mikä ei ole suunnittelijan tietoisesti siihen laittamaa. Halusin luopua tästä näkemyksestä ja antaa materiaalin ottaa ohjat”, Piet Hein Eek kertoo.

INDUSTRIELL-mallisto tulee myyntiin IKEA-tavarataloihin ja nettikauppaan 6. huhtikuuta ja on myynnissä vain rajoitetun ajan. Tämä jos jokin kannattaa katsastaa! ♥

Iloista ja inspiroivaa viikonloppua kaikille!

*Kuvat Ikea

2 kommenttia “IKEA INDUSTRIELL – Ainutlaatuinen uutuusmallisto huhtikuussa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *