Philips HUE Color – Iloa & väriä valaistuksella

Philips HUE Color -LED-lamput ovat vallanneet jo makuuhuoneen ja kesään mennessä varmasti koko kodin. Sen lisäksi että pystyn säätämään valkoisuuden sävyä valokuvausta varten sopivaksi, saan luotua makuuhuoneeseen myös erilaisia tunnelmia värien avulla täysin langattomasti puhelimen sovellusta ja wi-fi-yhteyttä hyödyntäen.

Philips HUE Color led lamput tunnelmaluojina minimalistisessa kodissa - Omakotivalkoinen
Philips HUE Color led lamput tunnelmaluojina minimalistisessa kodissa - Omakotivalkoinen

Philips HUE Color – 16 miljoonaa väriä ja portaaton säätö

Philips HUE Color ja sen 16 miljoonaa väriä mahdollistaa rajattoman määrän erilaisia väri- ja kirkkausvariaatioita tunnelman luomiseen. Värit vaihtuvat helposti yhdellä napin painalluksella ja voit myös tallentaa omat suosikkisi Philips HUE -sovelluksen muistiin.

Minulla on käytössäni kolme itse säätäämäni valaistusmoodia: puhtaanvalkoinen valokuvausvalaistus, lempeä lukuvalo ja aamuksi ajastamani sarastusvalotoiminto, joka herättelee mukavasti himmeästä valonkajosta auringonvaloa vastaavaan kirkkauteen 30 minuutin aikasyklissä.

Philips HUE Colorille on ladattavissa useita lisäsovelluksia, kuten diskosovellus joka saa valot vilkkumaan musiikin tahdissa kuten clubilla konsanaan. Pienessä makuuhuoneessa ei pahemmin rokkaamaan mahdu, mutta tytön kanssa ollaan sielläkin diskoiltu hauskojen vilkkuvalojen tuikkeessa. 🙂

Philips HUE Color led lamput tunnelmaluojina minimalistisessa kodissa - Omakotivalkoinen

Sisustusbloggaajan pelastaja

Tärkein syy miksi halusin vaihtaa tavalliset LED-lamput Philips HUE Coloriin on kivojen värivaloleikkien sijaan valkoisen sävyn säätömahdollisuudet. Aurinko saa länsisuuntaan avautuvan makuuhuoneen värjäytymään iltaa kohti mentäessä keltaisen kautta helottavan oranssiksi ja kesäaikaan on haastava valokuvata makuuhuonetta klo 12 jälkeen. Kevyt sinisävy taittaa keltaisuutta ja vihertävät sävyt purevat mukavasti valokuvien oranssiin vivahteeseen. Puhdas valkoinen on kaunein värisävy maailmassa ja kiitos Philipsin, pystyn pelailemaan valaistuksella ja kuvatkin onnistuvat paremmin. 🙂

Alla lyhyt video josta näette miten ihania värejä Philips HUE Color saa aikaan… ♥

Säätömahdollisuus myös etäyhteydellä kodin ulkopuolella

Philips HUE iOS- ja Android-sovellusten avulla valaistusta voi säätää myös etäyhteyden välityksellä kodin ulkopuolelta. Näen helposti unohdinko kotoa lähtiessäni valot päälle ja sammuttaa ne. Voin myös ennakoida kotiin saapumista pimeän aikaan ja laittaa valot valmiiksi päälle, tosin makuuhuone sijaitsee väärällä puolen kotia joten hyöty menee toistaikseksi harakoille.

Erityisen Philips HUE -valoista tekee niiden himmennysmahdollisuus ilman johtoja tai erillisiä asennuksia. Valon kirkkautta voi säätää portaattomasti suoraan sovelluksesta tai erillisestä kytkimestä, joka tulee vakiona Starter Kit -starttipaketin mukana.

Koulupisteytyksellä annan Philipsin värivaloille täyden kympin! Perinteiset lamput eivät edes pysty kilpailemaan näiden kanssa ja kesään mennessä aion korvata loputkin LED-lamppuni Hue Coloreilla – ovat nimittäin sen verran tyyriitä ettei raaski ostaa kaikkea kerralla.

Seuraavana vaihtovuorossa on eteisen ja keittiön G10-kantaiset spotit sekä saarekkeen päällä keinuvat kaksi E27-kantaista peruslamppua… sitä siis odotellessa!

Kivaa sunnuntaita kaikille!

Lue myös: ➤ Philips HUE älyvalaistus – Sisustajan suosikki