Valon vaikutuksia – Tilannekatsaus valolistaan

Viime vuoden lopulla yhteistyökumppanini Epäsuoravalon seinälle asennetusta valolistasta on toivottu tilannekatsausta ja sellaisen teille tässä sohvalla valonkajossa tunnelmoidessa kirjoittelen… 🙂

Valolista on saanut aikaan uskomattoman suuren vaikutuksen kodikkuuteen, erityisesti ilta-aikaan kun ulkona on alkanut hämärtämään. Portaattomalla säädöllä varutettu kaukosäädin mahdollistaa valolistan langattoman kirkkaudensäädön aina purppuraisesta himmeän oranssista valosta kirkasvalolamppumaiseen sinisävyyn.

Olen useasti jättänyt valon päälle yöksi – sellaisen ihan himmeän kajastuksen, jonka varassa näkee öisin hipsiä esim juomaan ilman että kompuroi matkalla maton kulmaan. Pimeään talviaikaan käytin valoa päivittäin apunani siivouksessa ja kyllä tulikin silloin siistiä kun näki kaikki pölypallerot ja lattialle leijailleet irtohiukset liiankin selvästi. 🙂

Valolista itsessään on hyvin minimalistinen ja lähes huomaamaton silloin kun valot ovat pois päältä. Voimaliimalla kiinnitetty valolista on pysynyt jämäkästi paikoillaan eikä takuulla seinältä minnekään irtoa vuosienkaan kuluessa. Pölyjäkin olen kerran jo siitä pyyhkinyt Sinin staattisella pölyliinalla ja hyvin lähti puhtaaksi… eikä sen päällä ihme kyllä pölyä paljoa ollutkaan, vaikka sähkölaitteet yleensä keräävät itseensä melkoisesti pölyhaituvia.

Jos kiinnostuit valolistasta ja sen asennuksesta, kipaise lukemassa aikaisemmat postaukseni täältä:

Kylmää ja lämmintä epäsuoraa valoa (13/12/2017)

Valolistan asennus (08/12/2017)

Valolista – Epäsuoravalon showroomilla (23/11/2017)

Tunnelmallista tiistai-iltaa kaikille!

 * * *

Ps. Alkuviikkoon on riittänyt melkoista meininkiä, ryhdyin nimittäin yrittäjäksi ja nyt on Oma Koti Valkoinenkin virallisesti rekisteröity aputoiminimi… tästä lisää myöhemmin! 🙂

4 kommenttia “Valon vaikutuksia – Tilannekatsaus valolistaan

    1. Hippu-76: Kiitokset! 🙂 Yritystoiminnassa olen ollut mukana jo vuosia, mutta vähemmistöosakkaana alle 30% omistuksella jolloin en ole ollut virallisesti yrittäjä. Nyt perustetussa yhtiössä pääsen tekemään itse päätökset ja tietysti myös kantamaan vastuun kaikesta, paljon uusia asioita varmasti tulee vastaan kunhan toiminta pääsee kunnolla vauhtiin. 🙂 Postailen aiheesta teille ensi viikolla lisää… 🙂

    1. Ninne: Tytön takia on ollut pakko kun hänellä on parvi ja pitää nähdä mihin jalkansa asettelee jos yöllä on tarvetta nousta sängystä. Hänen oma yövalonsa on liian kirkas, eikä tykkää että se on päällä. Näin nyt toistaiseksi mutta kohtahan on yötkin niin valoisia ettei lisävaloa tarvita. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *