Olohuone vol 5 – Sohva poikittain

Olin unohtanut postailla teille tästä olohuoneen sisustusvariaatiosta, jossa sohva on huoneessa poikittain. Idea tähän tuli alunperin siitä kun mietiskelin lisäistuimien asettelutapaa – olisiko se toinen samanlainen Ikea Söderhamn -sohva, kaksi erillista nojatuolia vai kenties divaani. En koskaan päässyt päätöksenteossa eteenpäin ja samanlaisia ajatuksia pyörittelen mielessäni edelleen… Tämmöinen siis oli yksi potentiaalinen kalustejärjestys, josta toki puuttuu se oleellinen ainesosa eli uusi sohva / nojatuolit / divaani. 🙂

Ideana tässä taustalla oli samainen järjestys, jonka aikoinaan massiivisempien Kivik-sohvien kanssa toteutin (→ postaus TÄÄLLÄ), sovitellessani takkaa ja kaappia tuohon seinustalle. Toteutus olisi näillä uusilla kalusteilla huomattavasti keveämpi ja tilavampi – tikashyllyt ovat korkeudestaan huolimatta hyvin sirorakenteiset ja sohvakin Kivikiin verrattuna pienempi ja ilmavampi.

Sohvan taakse laitoin Artekin ritiläpenkin, johon laittaisin järjestysidean toteutuessa hieman toisenlaista täytettä. Kirjapino tai -keko olisi ihan ehdoton, ja sen rinnalle haluaisin kukkia täynnä olevan Marimekon ison maljakon.

Olen asettanut lisäsohva-asialle deadlinen juhannukseksi (koska järkkään juhlat) ja siihen mennessä teen viimeistäänkin päätöksen siitä miten kalustusta tulen täydentämään. Söderhamn-sarjan divaani on kooltaan passeli, mutta sen istuintyynyssä oleva katko-ommel on kummallinen… se olisi parempi ilman sitä. Nojatuoleissa (2kpl) olisi sohvaan nähden enemmän variaatioiden varaa, ne voisi asetella erikseen sekä yhteen, jolloin nojatuoleista tulisi kuin sohva. Se on kuitenkin varmaa että Söderhamn-sarjassa pysytään, tykkään sen siroudesta ja yksinkertaisesta muodosta tosi paljon. ♥︎

Saa nähdä nyt sitten mihin lopulta päädyn… ja nähdäänkö tätä järjestystä joskus toistekin. 🙂 Iloista illanjatkoa kaikille!

24 kommenttia “Olohuone vol 5 – Sohva poikittain

 1. Mahtava muutos, itse tykkään tällaisesta järjestyksestä missä olohuonetta on rajattu omaksi tilakseen ☺️ Tuohon ritiläpenkille vaan pino lehtiä/kirjoja ja maljakko, niinkuin sanoit 👌🏼

  1. Sanna: Ja vielä matto tuohon pöydän alle niin että se ylettäisi sohvien / istuimien alle ja vähän ympärillekin, rajaisi kivasti tuon istuinryhmän omaksi kotoisaksi kokonaisuudekseen. 🙂

  1. Jantunen: Rakastan tuota bambulattiaa, onneksi sain vaihdettua viime tipassa valkoiseksi käsitellyn bambun tuohon naturelliin versioon. <3 Todella luonnollinen ja pehmeä sävy tulee sisustukseenkin, ja vaikken koskaan uskonut tätä sanovani; olisi valkoinen lattia saanut aikaan liian valkoisen kodin. 😀 😀 Valkoista saa olla paljon, mutta ilman minkäänlaista kontrastia se jää todella kalseaksi, varsinkin jos tavaraa ei ole paljoa ja tekstiilejä ei ole runsaasti. 🙂

 2. Sun olohuone on niin pieni etten lähtisi sinne ostamaan yhtään huonekalua ainakaan lisää. Nuo riittävät, tosin hyllyt saisivat olla edellisellä paikallaan (johon ne tosin vasta siirsit).

  1. Petu: Idea tässä järjestyksessä on se että sohvat / sohva ja nojatuolit ovat toisiaan vastapäätä. Mademoiselle-nojatuoli tietysti siirtyisi pois tieltä, se ei enää tuonne mahtuisi eik sen tarvitsisikaan mahtua. 🙂 Mutta katsotaan millaiseen istuimeen tässä lopulta päädyn, kiire ei onneksi vielä ole ja pidän muutenkin nyt tovin tuumaustaukoa asian kanssa. 🙂

   1. Vaikka tuoli siirtyisi pois, tilasta tulisi mielestäni ahdas. Ja tarvitsetko lisää istuinpaikkoja lisää vain juhlia varten vai muutenkin?

  1. Heljä-Elina: ei ole enää. 🙂 mutta lähiprojektori löytyy jolla saan heijastettua seinälle ohjelmat esim puhelimesta tai tietokoneesta. 🙂

 3. Artekin penkki sopii tuohon ihanasti. Kauniita valoisia kuvia! Tuon korkean hyllykön laittaisin takaisin sinne kulmaukseen, jossa se viimeksi oli. Toisi selkeyttä ja huone näyttäisi isommalta.
  Oletko luopunut tvstä? Itsekin haaveilen siitä, mutta läppärini on liian pieni, enkä raaskisi ostaa uutta.

  1. Irene: telkkaria ei ole enää hetkeen ollut, annoin sen eteenpäin jo reilusti ennen remppaa. Eipä meillä telkkaria juuri katseltukaan, puhelimesta, padilta ja koneelta on niin helppo tiirailla netflixit, Elisa viihteen ja suoratoisto-uutiset jne. 🙂 jos leffoja (tai tulevat Euroviisut) haluaa katsoa isolta ruudulta, on sitä varten lähiprojektori joka heijastaa kuvan suoraan seinälle, tosin sitäkään en edes viikottain käytä, laiska kun olen. 😀

 4. En osaa sanoa, miksen nyt oikein lämpene tälle ratkaisulle, vaikka siitä joskus aiemmin olleesta vastaavasta asettelusta tykkäsin kovastikin. Jotenkin näyttää aika tukkoiselta ja tulee olo, että olohuoneeseen ei saisi mennä, vaan kulku olisi suljettu. Ehkä sohvan takana oleva ritiläpenkki saa tukkoisen fiiliksen aikaan eikä tunnelma ole enää niin ilmava? Oletko pohtinut jos tikashyllyt pysyisivätkin aiemmalla paikallaan eteisen seinällä?

  1. Sem: johtuisikohan siitä että toinen puolisko sohvaryhmä puuttuu ja mattokin on hukassa? 🙂 matto on tässä se juju joka sitoo ryhmän yhteen, ilman sitä (eikä tietenkään ilman vastapäistä istuinta) ei tämä minusta toimi.

 5. Hei Miia! Asiani ei liity tähän aiheeseen, mutta sinulla on käsittääkseni nyt kokemusta kahdesta erilaisesta Bemzin kankaasta. Mitä plussia ja miinuksia sinulla on näistä vaihtoehdoista?

  1. Sari: Minulla oli Kivik-sohvissa Bemzin Belgian Linen -pellavesekoiteepäälliset. Niiden sävy oli lähes vitivalkoinen, ihan aavistuksen taittoi kermaan mutta niin vähän ettei sitä huomannut. Hyvin sopi sävy valkoisten seinien ja kalusteiden kanssa yhteen ilman että sohvat näyttivät kermaisilta. Kangas hylki jonkin verran likaa, mutta pellavaa kun oli niin imee peruspuuvillaa helpommin nestemäiset tahrat itseensä. Kerran ne vaan pesin, joten tosi hyvin pysyivät siistinä ja kun kosteana laittoi takaisin paikoilleen niin kangas ei kutistunut. 🙂 Lisää voit käydä lukemassa täältä:

   http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2016/01/12/uudet-bemz-belgian-linen-paalliset-ikea-kivik-nojatuoleihin/

   Söderhamn-sohvaan ostamani Cotton Panama Absolute White -päällinen on puhtaanvalkoinen, todella kaunis sävy ja ihanan kirkas olematta kuitenkaan sellainen kova tulostuspaperin valkoinen. Kangas on paksua ja napakampaa kuin pellavapäällisessä (joka oli sellainen hieman kivipestyn oloinen, muttei kuitenkaan ohut). Ainoa miinus tässä puuvillaversiossa on sen taipumus kerätä itseensä nöyhtää ja karvaa, parin päivän välein vetlen sohvan puhtaaksi teippiharjalla jotta se näyttää siistiltä. Kangas on muutoin todella hyvä, kestävä ja laadukas. Myös jonkinlainen likakäsittely siinä on sillä tahrat saa hyvin puhtaaksi pyyhkimälläkin eikä tässä useamman kuukauden aikana sohvaan ole ilmestynyt ainuttakaan jälkeä tai tahralänttiä, joka vaatisi pesua. Pesusta ei ole kokemusta vielä ja näillä näkymin ei välttämättä pesua tarvitse ennen juhannusta tai jopa syksyä tehdä. Tästä päällisestä voit lukea lisää täältä:

   http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2017/12/06/valkoinen-sohvanpaallinen-bemz-cotton-panama-absolute-white/

   Alla vielä pari kangasvertailua, jos haluat muitakin vaihtoehtoja tiirailla:

   http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2018/01/06/toivepostaus-vertailussa-valkoiset-bemz-kangasnaytteet/

   http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2014/03/25/bemz-uusi-elama-ikean-sohville/

   Yhteenvetona sanoisin että laadultaan Belgian Linen on parempi, se näyttää ja tuntuu hyvältä. Sävyltään ja hinnaltaan tuo Panama Cotton vetää pitemmän korren, se on edullisempi ja ihanan valkoinen. En tiedä kumpi on suosikkini, molemmissa kun on tasaisesti hyviä puolia. Lisäsohvaan / nojatuoleihin tilaan tälläiset Panama Cottonit, sillä en lähde vaihtamaan nykyistä sohvanpäällistä. 🙂

 6. Minullekin tulee kuvista ensimmäisenä fiilis, ettei olohuoneeseen saisi mennä, mutta ehkä se tunne välittyy tosiaan vain kuvista, eikä oikeasti paikan päällä. Pitäisi nähdä kokonaisuus maton ja “vastakappaleen” kanssa, kuten sanoitkin! 🙂 Nää kokeilut on kuitenkin mielenkiintoisia, kiva että jaat niitä!

  1. Suvi: Mielestäni tuollaista fiilistä ei livenä ole, kyllä meillä tyttö ja kaverit ihan reippaasti leikkivät ja juoksentelevat myös olohuoneen puolella joten vieraskoreutta ei sentään taida aiheuttaa. 😀

 7. Ihania kalusteita, mutta mielestäni Deer hylly ei istu tähän tilaan. Se hallitsee kovasti huonetta.

  1. Anu: Deer-hylly on minun kruunu, se on todella tärkeä enkä halua siitä koskaan luopua! <3

 8. Jotenkin mulla pistää silmään sun sisustustyylissä epäloogisuus, kun on jotenkin hassuja kokoonpanoja vähän väliä ja hyllyjä siirrellään sinne tänne. Tottakai välillä on kiva vaihdella paikkoja, mutta rivienvälistä on jotenkin havaittavissa omaa jatkuvaa tyytymättömyyttäsi sisustukseen. Itse kaipaisin kokonaisuuteen edes pientä kontrastia ja mm. mattoa – nyt on vain valkoista ja ihan överi määrä kasveja. Tulipa nyt kriittisiä näkökulmia minulta, mutta ajattelin että haluat ehkä palautetta kun uutta järjestystä esittelet.

  1. Katri: ilman muuta saa kertoa mielipiteensä. 🙂 Tämä olikin vaan testaus ennen kuin laitoin hyllyt eteisen seinän puolelle, samalla vaivalla kun vedin useammankin erilaisen variaation läpi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *