Säilytystilaa eteisen pieneen ikkunanurkkaan

Olohuoneen lisäsohvamoduuleiden myötä Libri-tikashyllyt joutuivat eroon toisistaan. Makuuhuoneeseen siirtyneen hyllyn teille kuvasinkin jo (kuvat TÄÄLLÄ) ja nyt näytän teille minne hyllyn kaveri päätyi – eteisen pieneen ja ongelmalliseen ikkunanurkkaan…

Säilytystilaa eteiseen kapean tikashyllyn muodossa
Säilytystilaa eteiseen kapean tikashyllyn muodossa

Meidän eteinen on yhtenäistä avointa tilaa keittiön ja olohuoneen kanssa. Ovesta astutaan loft-tyylisesti suoraan sisälle keittiöön ja vaikka se aiheuttaakin omanlaisensa rajoitukset mm. takki- ja kenkämäärien suhteen, olen kovasti tykännyt siitä ettei eteisen neliöt mene läpikulkutilana ”hukkaan” vaan ovat selkeä osa oleskelutiloja avartaen kodin koko ilmettä.

Lisähaasteita säilytyskalusteiden valinnalle aiheuttaa eteisen timantin muotoiset vinot seinät sekä iso ikkuna. Monta vuotta eteisessä olikin vain pitkulainen penkki, jonka alta lattialta löytyi ne muutamat kulloinkin käytössä olleet kenkäparit. Minkäänlaista hyllytilaa ei ollut, joten perinteisesti eteisestä löytyvät avainkipot ynnä muut pienet tavarat säilytin muualla, hankkiutuen lopulta kokonaan eroon kaikesta tilpehööristä mille ei ollut todellista tarvetta.

Säilytystilaa eteiseen kapean tikashyllyn muodossa
Säilytystilaa eteiseen kapean tikashyllyn muodossa

Eteinen on kodin käyntikortti

Eteinen on kodin käyntikortti. Meillä onneksi on se etu, että koko koti avautuu nenän eteen suoraan ulko-ovelta. Siksi ei ole haitannut ollenkaan, että varsinaisen eteisen sisustuspuoli on ollut hyvin minimalistinen. Eteisessä on ollut yleensä vain penkki, viherkasvi penkin päällä, parit kengät penkin alla sekä puunaulakko seinällä, jossa pari takkia ja laukkua roikkumassa.

Tikashylly tuo eteiseen säilytystilan lisäksi kodikkuuden tuntua ja sisustuksellista särmikkyyttä. Ylöspäin kapeneva ja avoin tikashyllymalli ei peitä ikkunaa ja aamuaurinko ylettää jatkossakin valaisemaan sisälle saakka. Hyvä piirre on myös se, ettei hyllyä näe keittiöstä, joten kodin minimalistinen ja turhia koristelematon tyyli pysyy hyvin balanssissa. Ei ole liikaa pikkutavaraa silmillä samanaikaisesti. 🙂

Säilytystilaa eteiseen kapean tikashyllyn muodossa

Lupsakkaa lauantaita kaikille!