Tee-se-itse: Hajusteeton & halpa siivoussuihke

Läheinen työmaa ja ikkunoiden takana huojuvat koivut vapauttavat ilmoille sellaisen määrän hiekka- ja siitepölyä, että se tunkeutuu sisälle pienimmästäkin ikkunanrakosesta ja ilmastointiaukosta. Jo kolmessa päivässä tasopinnoilla on hento keltainen siitepölykerros ja rättiä onkin saanut viuhutella viime aikoina tiheään tahtiin. Tumma parveke mustine kalusteineen se vasta näky onkin – pinnat ovat ihan keltaisenaan ja lattiallekin jää jalanjäljet, kun siellä kävelee. Siivoussuihkeeni pääsi loppumaan kesken uurastuksen ja tuunasin tyhjentyneeseen suihkepulloon veden ja astianpesuaineen sekoituksen, joka osoittautui niin hyväksi että se jäi pysyvään käyttöön, korvaten vanhan suosikkini… 🙂

Pelkkä puhdas vesikin riittää monissa tapauksissa kodin pintojen puhdistukseen pölyjen pyyhinnän yhteydessä, mutta tehokkaamman vaikutuksen saa kun veden pinnan rikkoo pesuainetipalla. Ikkunat ja lasipinnat olen jo nuoruudessani oppinut pesemään hyvin laimealla Fairy+vesi -sekoituksella, mutta sittemmin Fairyn tuoksu alkoi öklöttämään ja siirryin ostamaan pesuaineeni valmiina kaupasta.

Tein toissa viikolla oman pesuainemiksauksen 400ml kokoiseen Mujin suihkepulloon, jonka sekoitussuhde on 4dl vettä ja kolme suihkaisua käsitiskissä käyttämääni Kiilto Airi -sarjan tuoksutonta astianpesuainetta ja herran jestas miten mahtava tökötti siitä syntyikään – täysin tuoksuton siivoussuihke, joka kuitenkin vie ruokatahrojen hajut mennessään. Ruokapöydälle kuivunutta jogurttiakaan ei tarvinnut sen kummemmin liotella irti ja väittäisinkin että tämä oma miksaukseni on tehokkaampi kuin Kiilto Airin valmis Koti-siivoussuihke, jota olen käyttänyt. 🙂

Lasi- ja peilipinnoillakin tämä kotitekoinen siivoussuihke toimii hyvin, puhdasta tulee ilman rantuja. Sisälläni asuva minimalisti kiittää tästä hätäpäissään tehdystä kokeilusta, jonka avulla voin tiputtaa taas yhden purtilon pois siivousarsenaalistani. Jäljellä onkin enää tuo Kiilto Airin astianpesuainesuihke, josta jatkossa saan valmistettua myös yleisiivous- ja lasinpesuaineeni, sekä saman sarjan astianpesukonetabletit ja pinttyneiden tahrojen hävittäjä Universal Stone… 🙂

Eettisyys- ja kustannuspuoli ovat tietysti myös pelkkää plussaa; biohajoavuus ja kotimaisuusaste ovat 100% ja siivoussuihkeen kokonaisukustannus (vesi + kolme suihkaisua) on alle sentin. Kannustankin teitä kaikkia kokeilemaan, joilta tämä Kiilto Airin suihkutettava käsitikiaine kaapista löytyy! 🙂

Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *