Tee-se-itse: Hajusteeton & halpa siivoussuihke

Läheinen työmaa ja ikkunoiden takana huojuvat koivut vapauttavat ilmoille sellaisen määrän hiekka- ja siitepölyä, että se tunkeutuu sisälle pienimmästäkin ikkunanrakosesta ja ilmastointiaukosta. Jo kolmessa päivässä tasopinnoilla on hento keltainen siitepölykerros ja rättiä onkin saanut viuhutella viime aikoina tiheään tahtiin. 

DIY - Itse tehty siivoussuihke edullisesti pikkurahalla - Omakotivalkoinen

Tee-se-itse hajusteeton & halpa siivoussuihke

Tumma parveke mustine kalusteineen se vasta näky onkin. Pinnat ovat ihan keltaisenaan ja lattiallekin jää jalanjäljet, kun siellä kävelee. Hyi olkoon mikä savotta se on siivota, rättiä ja pesuainetta kuluu enemmän kuin kehtaan edes myöntää. 🙂

Siivoussuihkeeni pääsi loppumaan tietysti kesken uurastuksen. Tuunasin tyhjentyneeseen suihkepulloon veden ja astianpesuaineen sekoituksen, joka osoittautuikin niin hyväksi, että se jäi pysyvään käyttöön, korvaten vanhan suosikkini.

DIY - Itse tehty siivoussuihke edullisesti pikkurahalla - Omakotivalkoinen

4 DL vettä ja 3 tippaa astianpesuainetta

Pelkkä puhdas vesikin riittää monissa tapauksissa kodin pintojen puhdistukseen pölyjen pyyhinnän yhteydessä. Tehokkaamman vaikutuksen saa kun veden pinnan rikkoo pesuainetipalla. Ikkunat ja lasipinnat olen jo nuoruudessani oppinut pesemään hyvin laimealla Fairy + vesi -sekoituksella, mutta sittemmin Fairyn tuoksu alkoi öklöttämään ja siirryin ostamaan pesuaineeni valmiina kaupasta.

Tein toissa viikolla oman pesuainemiksauksen 400 ml kokoiseen Mujin suihkepulloon, jonka sekoitussuhde on 4 dl vettä ja kolme suihkaisua käsitiskissä käyttämääni Kiilto Airi -sarjan tuoksutonta astianpesuainetta.

Herran jestas miten mahtava tökötti siitä syntyikään – täysin tuoksuton siivoussuihke, joka kuitenkin vie ruokatahrojen hajut mennessään. Ruokapöydälle kuivunutta jogurttiakaan ei tarvinnut sen kummemmin liotella irti ja väittäisinkin, että tämä oma miksaukseni on tehokkaampi kuin Kiilto Airin valmis Koti-siivoussuihke, jota olen käyttänyt. 🙂

DIY - Itse tehty siivoussuihke edullisesti pikkurahalla - Omakotivalkoinen
DIY - Itse tehty siivoussuihke edullisesti pikkurahalla - Omakotivalkoinen

Sopii myös lasi- ja peilipinnoille

Lasi- ja peilipinnoillakin tämä kotitekoinen siivoussuihke toimii hyvin, puhdasta tulee ilman rantuja. Sisälläni asuva minimalisti kiittää tästä hätäpäissään tehdystä kokeilusta, jonka avulla voin tiputtaa taas yhden purtilon pois siivousarsenaalistani. Jäljellä onkin enää tuo Kiilto Airin astianpesuainesuihke, josta jatkossa saan valmistettua myös yleisiivous- ja lasinpesuaineeni, sekä saman sarjan astianpesukonetabletit ja pinttyneiden tahrojen hävittäjä Universal Stone.

Eettisyys- ja kustannuspuoli ovat tietysti myös pelkkää plussaa. Biohajoavuus ja kotimaisuusaste ovat 100 % ja siivoussuihkeen kokonaisukustannus (vesi + kolme suihkaisua) maksaa alle sentin. Kannustankin teitä kaikkia kokeilemaan, joilta tämä Kiilto Airin suihkutettava käsitikiaine kaapista löytyy! 🙂

Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!