Olen luonnostellut PALJON erilaisia keittiösuunitelma-vaihtoehtoja. Mulla on monen monta paperilappusta täynnä piirroksia ja mittoja. Koneelta löytyy luonnoskansio, jossa satoja inspiraatiokuvia, malli-vaihtoehtoja ja materiaaleja.
Koska meillä ei ole skanneria kotona, enkä koskaan muista antaa miehelle mun luovia taidonnäytteitäni (eli niitä paperipiirroksia =D) mukaan töihin, päätin yrittää hahmotella teille alustavaa suunnitelmaa niinkin kivalla ohjelmistolla kuin Microsoft Office Excel! Ei ehkä se ensimmäinen keittiösuunnitteluun tarkoitettu softa. =D

Tässä nyt kuitenkin mun räpellyksiä, ala excel! :)

Na%25CC%2588ytto%25CC%2588kuva+2011-11-1

Eli tarkoituksena olisi rakentaa jotakin tämän tyylistä. =D Malli on siis H, ilman tuota poikkiviivaa (jotkut sanovat sitä tupla iiiksi).
Yläkaappeja ei tule lainkaan. Ainoastaan siis alakaapit (alalaatikot), joissa myös jääkaappi ja pakastin piilottautuvat kalusteoven taakse. Jk ja pk ovat siis laatikko-mallia, kunnon ravintolakeittiöiden malliin. Ne imevät sisäänsä lähes yhtä paljon tavaraa, kuin tämän hetkiset isot Samsungin rosteriset koneemme.

Ja hieman selkeämmät (hope so) kuvat alla:

Na%25CC%2588ytto%25CC%2588kuva+2011-11-1


Na%25CC%2588ytto%25CC%2588kuva+2011-11-1


Ja tässä pohjakuvaa (ei tarkassa mittakaavassa) miten keittiön olisi tarkoitus asettua huusholliimme!

Na%25CC%2588ytto%25CC%2588kuva+2011-11-1Na%25CC%2588ytto%25CC%2588kuva+2011-11-1


Materiaalivaihtoehtona päädymme todennäköisesti kokonaan korkeakiiltovalkoiseen. Työtasot ja kompleksien reunalevyt (peitelevyt) olisivat sellaiset paksut. Toivomuksena onkin mahdollisimman eleetön, minimalistinen ja hitusen massiivisenkin oloinen kokonaisuus. Vetimistä emme ole päättäneet, tuleeko vetimiä ylipäätään... :)

Astianpesukone, jääkaappi sekä pakastin ovat täysin integroidut kalusteovelliset. Uuni ja keittotaso valkoiset. Kaikki muu on enemmän ja vähemmän auki. Tarkoitus olisi istua keittiösuunnittelijan kanssa alas ja miettiä 3D-kuvien avulla yksityiskohdat selville. Can´t wait! =D

No, tästä on hyvä jatkaa uuden köökin suunnittelua!

Hyvää yötä ja kauniita unia kaikille! <3