Luin erinomaisen mielipidekirjoituksen blogimainonnasta Auroran sekä Inanaan blogeista!

Tämä kirvoittikin mieleni ja päätin näin masentavan maanantain kunniaksi ruotia sitten tämänkin aiheen täällä blogin puolella. ;)

Blogimainonnasta on puhuttu viime aikoina paljon ja siitä ollaan montaa mieltä. Osa hyväksyy lähes kaiken mainonnan, jopa ne "super ihqu"-suositukset, joista paistaa pahasti läpi teennäisyys. Osa taas jättää mainonnan oman onnensa nojaan, siihen mitään kantaa ottamatta ja loput hermostuvat pienestäkin suosituksesta tai vinkistä ja pitävät sitä moraalittomana tekona.

Itse hyväksyn täysin blogimainonnan ja vertaankin sitä lehdissä esiintyviin mainoksiin.
Mutta erotuksena sanottakoon, että lehdissä esiintyvä mainonta on selkeästi kaupallista ja hyötysuhde on molemmilla osapuolilla. Lukijana tiedän tämän ja suhtaudun asiaan sen mukaisesti. En siis usko vilpittömästi kaikkea lukemaani, edes tuotetestailujen ja kirjoittajan omakohtaisten suositusten verhoilemia juttuja. :)

Blogeissa tämä onkin epäselvää, mikä on mainos ja mikä on "mainos". Suositteleeko ja esitteleekö bloggaaja tuotetta vilpittömästi (sai siitä jonkin korvauksen tai ei) vai onko postaus tehty vain ja ainoastaan ilmaisen tavaran tai klikki-perusteisen rahallisen korvauksen tähden? Tätä on vaikea tietää, oikeastaan mahdotonta.

Tämä osuus oli kirjoitettu yleisellä tasolla ja tarkoitus on ainoastaan herätellä ajatuksia....

___________________________________________

Sitten omaan mainostamiseeni... :)

Yhteistyöpyyntöjä on sadellut tasaiseen vauhtiin viimeiset 4 kuukautta ja suurimmalle osalle olen vastannut kieltävästi. Monet yhteyttä ottaneista ovat edustaneet tuotteita, jotka eivät millään osa-alueella liity blogini aiheeseen. On siis luonnollista minulta olla ottamatta osaa tälläiseen yhteistöprojektiin.

Olen myöskin jättänyt väliin muutaman blogiini sopivan tuotteen mainostamisen, koska olen itse ollut tyytymätön kyseisen yrityksen tuotteisiin tai palveluihin. En tahdo suositella mitään sellaista, jota en itse arvosta. Se olisi moraaliton ja hävytön teko.

Itse olen virallisesti mainostanut neljää eri yritystä blogissani. Jokaisessa yhteistyönä toteutetussa mainoksessa / mainostamispostauksessa on selkeästi kerrottu postauksen olevan yhteistyöpostaus. Kaikissa näistä tapauksissa mainontaan on myös kuulunut oleellisena osana arvonta, josta on hyötynyt myös se onnekas arvonnan voittaja. =D

Olen itse pyytänyt arvontamahdollisuutta kolmessa tapauksessa ja se on ollut yhteistyön edellytys. Tykkään osallistua blogiarvontoihin ja sen vuoksi tahdon tarjota tälläisiä kivoja mahdollisuuksia myös omille lukijoilleni.
Myös lisäalennuksia olen järjestänyt lukijoilleni kovalla neuvottelulla. =D 
Voisikin siis sanoa, että olen todella nähnyt vaivaa sen eteen, että lukijat hyötyisivät mainoksistani.
Minulle itselleni se suurin hyöty on saada tuottaa sisältörikkaampia postauksia, jolla saan tietysti ja toivon mukaan niitä uusia lukijoita. <3

Raha on minulle tällä hetkellä toisarvoinen asia, tosin olisi tekopyhää väittää että tahtoisin mielummin maksaa design-radiosta 200 euroa, kuin että saisin sen ilmaiseksi. Olisihan se tosin hienoa, jos saisi kaikki ostoslistalla olevat tuotteet for free... Jäisi rahaa sitten muuhunkin, kuin sisustamiseen... =D

Blogissani esiintyy paljon "vinkki-postauksia", kuten esim Askon mattopäivä-postaus hetki sitten. Näistä omista mainoksistani en saa mitään korvauksia, eikä ole tarkoituskaan. Ainoa syy niille on vinkkiä teille muille sisustuksesta kiinnostuneille hyviä ostopaikkoja sekä edullisia hintoja. Kaikki vinkkimäni tuotteet ovat sellaisia, jotka olen itse ostanut tai voisin ostaa. Ne kuuluvat siis merkittävänä osana blogiini. Näiden vinkkien tarkoitus ei ole se, että kaikkien lukijoiden pitäisi hyökätä haukkana ostoksille... vaan ainoastaan olla hyötynä heille, joilla kyseinen tuote on jo muutenkin hankintalistallaan. :)

Bannerimainonta on sellainen asia, jota en omaan blogiini huoli. Ymmärrän kyllä heitä, jotka mainoksia lisäävät blogiinsa. Jokainen lantti on kotiin päin ja miksei sitä tahtoisi rakkaasta harratuksestaan hyötyä. Oma tyylini on kuitenkin melko vähäeleinen, niin sisustuksen kuin blogini ulkonäönkin suhteen ja bannerimainonta ei sovi siihen sitten yhtään. ;) Tahdon pitää blogini simppelinä, selkeänä ja siistinä, silläkin uhalla että menetän satoja euroja. =D


Plaah, eiköhän siinä ollut syvällisyyttä kerrassaan yhteen blogiin. ;) Postailen myöhemmin illalla mun uusista Pony-kupeista. Saadaan sitä sisustus-sisältöä tännekin. =D