Minulta on paljon kyselty hehkulampuista, joita käytämme valaisimissamme. Kuvissa valaistus on useimmiten melko puhtaan valkoinen, lukuunottamatta muutamaa valaisinta, jotka loistavat kellertävää valoa. 


Olohuoneen seinällä olevista valaisimista poksahti lamput samanaikaisesti viime tiistaina ja pääsinkin taas lähimarkettiin lamppuostoksille. :)


Päätin kokeilla Philipsin kohdelamppuja, 40W ja valon sävy K2700 (sävyt mitataan Kelvineissä, mitä isompi luku, sen puhtaampi sävy). Hinta reilun euron per kappale ja ihan normivalikoimaa S-Marketeissa. P3171633.JPG


P3171634.JPGKuvia ei ole käsitelty mitenkään, mutta kamera muuttaa sävyä aavistuksen verran keltaisemmaksi, kuin se todellisuudessa paljaalla silmällä katsottuna on. 

Lähikuvissa valon sävy on lähimpänä oikeaa.

P3171640.JPGAlempana olevassa kuvassa sävy on oikeimmillaan.


P3171632.JPG


P3171635.JPGJa tässä paketti!


P3171636.JPG


P3171638.JPG


P3171639.JPG


P3171641.JPG


P3171642.JPG


Valaistuksen sävy on himmeä ja tunnelmallinen, aavistuksen verran lämpimään vivahtava. Lamppu on hopeapinnoitettu päältä ja se taittaa keltaisuutta jonkin verran, normaaliin K2700 asteiseen hehkuun verrattuna. Vaikka teho 40W, on valaistus kuitenkin pinnoitteesta johtuen paljon himmeämpi. 
Aikaisemmat lamput muuttivat valaisimen varjostimenkin aivan keltaiseksi, mutta nämä eivät sitä tee. Luonnossa varjostin on valkoinen myös valon ollessa päällä.
Erittäin miellyttävä sävy, joka ei kellastuta valkoisia kalusteita eikä pintoja. <3


EDIT: En halunnut muokata kuvia kuvankäsittelyohjelmalla, vaikka sillä saisi keltaisen näyttämään valkoiselta. Valkotasapainoa voi tietysti säätää, mutta itsellä ei nyt mielenkiinto riittänyt kameran kanssa roplaamiseen.
Tämän postauksen idea oli näyttää miltä lampun valo näyttää noin suunnilleen ja tuon keltaisempi se nyt ei ainakaan livenä ole. 


Kaupoista on saatavilla niitä ihan oikeita puhtaanvalkoisia lamppuja K3000-K6000, mutta ne ovat omaan makuuni liian kirkkaita luomaan tunnelmavalaistusta. Siksi meillä sellaisia onkin vain kattovalaisimissa. Ugh, olen puhunut! :)