Eilen illalla laitoin yhden kerroksen hiilen sävyistä saunavahaa saunaamme. Märkänä se oli aika tumma, lähes musta. Nyt kuivuttuaan kunnolla, väri on muutamia asteita vaalentunut ja paikoitellen vaalea puu kuultaa läpi häiritsevästi. Huomenna teemme uuden käsittelyn ja toivottavasti kolmatta kerrosta ei tarvitsisi laittaa. 


Vaikka luulisi homman olevan tosi simppeli, kunhan vaan sudit väriä kaikkialle, meni eiliseen nysväämiseen aikaa kolme tuntia. Aine on ihan litkua ja valuu sekä roiskuu helposti. Tikkurilalla on oma vaahtomuovinen "sivellin", joka hajosi jo ennenkuin olimme saaneet kattoakaan laitettua. Loppu homma sujuikin sitten käsi tököttipurkissa pienen sienenjämän kanssa. Sieni oli lopulta hajonnut lähes olemattomiin, oli meinaan pienempi kuin meikkisieni. :)


Lattia kannattaa suojata todella hyvin, muovilla tai vaikkapa foliolla kuten me tehtiin. Sanomalehdestä tuo aine menee läpi ja värjää laattasaumat. Jos kuitenkin ainetta roiskuu lattialle, sen saa tuoreeltaan aika hyvin pois Universal Stonella tai kaapimalla esim tiskiharjan muovisella kärjellä. 


Nyt ei ole jakaa teille kuin yksi kuva, mutta teen sitten suuremman postauksen kun sauna on kokonaan valmis ja somistettu. Tummaan saunaan ajattelin laittaa valkoiset peppualustat ja muutamia saunasomisteita, kuten suihkulähteen kiukaalle.

P4151899.JPG

Kuva otettu salaman kanssa, joka vaalensi vielä hieman tuota todellista väriä. 

Saunan oven ulkokarmit ovat vielä alkuperäisen väriset. Ne maalaataan valkoisella, kuten kylpyhuoneen kattokin. 

Nyt äkkiä ulos nauttimaan viimeisistä auringonsäteistä!

Huomiseen! <3