Aina silloin tällöin iskee muuttohepuli, uuden kodin kaipuu.
Tiedättekö tunteen, kun käy asuntoesittelyssä ja näkee aivan sielunsa silmin, kuinka omat tavarat asettuisivat helposti paikoilleen ja kaikki olisi niin hienoa ja mahtavaa. Joskus se tunne on niin voimakas, sellainen mahanpohjassa asti tuntuva kipristely ja sisäinen riemu: "Tää on meidän". :)

924876.jpg


Meillä on ollut miehen kanssa jo tovin muuttohepuli ja olemme tiirailleet useita potentiaalisia vaihtoehtoja silläsilmällä. Olemme vakavasti harkinneet tämän vanhan myymistä ja uuden, hieman isomman kodin ostamista (ja mahdollista remontointia). 


Lisäneliöille olisi tarvetta, koska mies tekee usein töitä myös kotona. Työrauhaa täällä pienessä kolmiossa ei kuitenkaan ole, paitsi Avan mentyä nukkumaan. Silloin kello lähenee jo puoltayötä ja yhteinen parisuhdeaikamme menee useimmiten siinä, että mies puuhastelee työhommia makuuhuoneessa ja minä istun sohvalla koneella lukemassa päivän uutisia (lue blogeja =D). ;)

budpaper-e129476718.jpg


Omiin haaveisiini kuuluu tietysti walk-in-closet sekä pieni kodinhoitohuone, jonne saisi pyykkilinjaston piiloon. 


Olemmekin listanneet asioita, jotka ovat meille tärkeitä uudessa kodissa:
- Neliöt vähintään 95m2 -->
- Vähintään 3 makuuhuonetta (joista yksi muutetaan työhuoneeksi)
- Huonekorkeus normaalia korkeampi, tässä kodissa 285cm. 
- Isot ikkunat, valoisa koti
- Sauna
- Parveke / piha / terassi
- Hyvät kulkuyhteydet
- Peruspalvelut lähellä


Extrana:
- Kodinhoitohuone
- Kaksi parveketta / kulkua pihalle - terassille
- Kaksi wc:tä
- Suihkuhuoneessa kaksi suihkua ja poreamme (tai tilaa ammeelle)
- Takka tai takkavarausvationTips.jpg

Emme varsinaisesti etsi "unelma-asuntoa", vaan lähinnä hintatasoltaan oikeanlaista kotia. Sellaista, jossa on täydelliset puitteet upealle sisustukselle ja jonka voisi sitten remontoida mieleisekseen. 
Toki jos täydellinen koti löytyy, aina parempi. :) Olen kuitenkin aika skeptinen ja lukuisia koteja tutkineena, en ole vielä koskaan löytänyt 100%:sti omaan makuumme sopivaa. Keittiö on yleensä ollut se kohta, joka ainakin joutaa remonttiin.

re01022012.jpg


Olemme tarkoituksella lykänneet oman kotimme remontointia, koska emme ole varmoja mihin ratkaisuun päädymme. Jos aiomme myydä tämän kodin, ei ole järkeä laittaa 30 000 euroa turhaan pintaremonttiin. Keittiön toki uusisimme tässäkin tapauksessa (se on nyt niin kamala), mutta hieman pienemmällä budjetilla. Jokainen näkee unelmakodin omanlaisenaan ja mielestäni on parempi pitää asunnon hinta kohtuullisena, jotta uusi omistaja voi halutessaan remontoida tästä mieleisensä. :)
Parkettihan meillä on ihan hyväkuntoinen, ainoa syy sen vaihtamiseen on omaan silmään sopimaton kellertävä väri. Myyntitapauksessa se jääköön uuden omistajan huoleksi. *hih* ;) 

home_improvement89200.jpg


Tällähetkellä remonttimme seisoo ja loppuviikosta käymme katsomassa muutamaa asuntoa. Saas nähdä natsaako heti vai jatkammeko vielä etsimistä. Eiköhän päätöksiä ala syntymään viimeistään kesän aikana. :) 


Aurinkoista vappupäivää kaikille!