Aikaisemmasta tuunauksestani jäi ylimääräiseksi yksi rulla mattavalkoista DC Fix-muovikalvoa. Päätin asentaa sen kylpyhuoneen tummanharmaaseen laminaattitasoon, jotta huonosti valaistun kylppärin yleisilme olisi raikkaampi. :)

Väsyneenä ja vääränlaisilla välineillä ei saa hyvää lopputulosta aikaan ja tuunaukseni meni pipariksi. Osa työkaluistamme on miehen remonttikohteessa, joten käytettävissäni oli vain tylsät keittiösakset. Mattoveitsellä olisi saanut reunat kauniisti leikattua, mutta tylsät sakset vain repivät ja venyttivät kalvoa.

Tässä muutama kuva epäonnistuneesta projektistani:

50898831c98c7e0c7d00004e.jpg

Kalvorullan leveys oli 45cm ja tuo taso on 62cm leveä. Jouduin muovittamaan tuon kahdessa osassa, ensimmäisenä etuosan reunataitoksineen ja viimeisenä tuon takaosan, johon tuli noin 20cm leveä suikale. Pituutta tasolla on 160cm ja siihen 2metrin rullamitta riitti oikein hyvin.

50898836c98c7eaf4e00008b.jpg

Allas on upotettu laminaattitasoon ja muovin asentaminen oli siksi hieman haasteellista. Altaan pyöreä muoto aiheutti omat kommervenkkinsä ja jouduin paikoittain venytyshommiin, jotta sain tuon edes tuohon kuntoon. Mattoveitsellä tai terävällä puukolla olisi saanut siistittyä nuo reunat kauniisti, toisinsanoen leikattua muovin posliinia vasten, jolloin kalvo olisi yltänyt altaaseen asti eikä saumakohta olisi jäänyt näkyviin. Tylsillä saksilla lopputulos on toisennäköinen, kuten kuvasta huomaa. :) Suunnitelmissa on ostaa silikonia ja tehdä tuohon altaan reunaan uusi eristys. Samalla ruma saumakohta katoaa piiloon. :)

50898831c98c7e6b35000002.jpg

Kaappien runko ja seinälaatat ovat valkoiset, yhtä valkoiset kuin tuo muovikalvokin. Kaappien ovet ovat jo alunperinkin olleet vaniljaan taittavat, mutta vuosien varrella niiden kermainen sävy on kellastunut entuudestaan. Kylpyhuoneessa on onneksi (ja valitettavasti) sen verran huono valaistus, että eroa ei huomaa ihan noin selkeästi kuin näistä kuvista, jotka on salamalla otettu olosuhteiden pakosta. Seinä- ja lattialaattoihin olemme ihan tyytyväisiä, mutta kaapisto saa jossakin vaiheessa mennä kokonaan uusiksi, altaineen päivineen. :)

5089883cc98c7e925f0000aa.jpg

Ylläolevasta kuvasta huomaa hyvin tuon rosoisen reunan. Toivottavasti silikonisaumalla saa sen piiloon. Jos ei saa, niin nappaan koko muovinkalvon pois ja palaan tummanharmaaseen laminaattiin. :)

Olen tehnyt tämän saman projektin vuosia sitten, kun päällystin tason pähkinän sävyisellä muovikalvolla. Silloin käytössäni oli mattoveitsi, joka leikkasi kaunista jälkeä. Taso oli hyvänäköinen ja kaikki reunat olivat siistejä ja viimeistellyn näköisiä. <3 Pähkinävaihe kun meni ohi, otin kalvon pois. Nopeaa ja edullista tuunausta, vaikkakin riskinä on saada tämänlainen lopputulos, hih. :) Tämän tuunauksen kustannus on 9,95 euroa + silikoni, jonka ostan varmaankin huomenissa. Lisähintaa siitä tulee noin 15 euroa, mutta onneksi meillä on muutama muukin käyttökohde silikonille, niin ei mene ihan humpuukiin sekään. :)

Huomiseen!! <3