Piipahdin kauppareissun yhteydessä Tiimarissa ja nappasin mukaani pienen metallisen kynttilälyhdyn. Lyhty on lähes identtinen verrattuna Primasta aikaisemmin ostamiini lyhtyihin. Ainoastaan "hattu" on erimallinen, Prisman versiossa on pyöreä ja Tiimarin versiossa neliskanttinen. 

508e5e36c98c7e6d4a000056.jpg

Tiimarin pikkulyhdyllä (kuvassa oikealla) on korkeutta 30cm ja se sopii isompien lyhtyjen seuraan kuin olisi tehty siihen. :) Vasemmalla olevan lyhdyn korkeus on 39cm ja keskellä oleva isoin lyhty on 55cm korkea. 

508e5e3bc98c7e9935000040.jpg

Lasiluukun avausmekanismi toimii Tiimarin lyhdyssä moitteetta, mutta Prisman lyhdyissä ne jumittavat. Turvallisuuden vuoksi ne on kuitenkin taisteltava aina kiinni, ettei tyttö pääse niihin käsiksi. Meidän neiti ei ole tosin kiinnittänyt kynttilöihin enää lainkaan huomiota, vaan ne saavat palaa rauhassa. Äkkiä ne muksut kyllästyvät näköjään... HIH :)

508e5e43c98c7e6d4a00005b.jpg

Olen laittanut lyhtyjen pohjalle koristehiekkaa, jotta kynttilät pysyvät tukevasti pystyssä ja suorassa. Pallokynttilät ovat molemmat pohjasta hieman kuprulla, joten tasaisella alustalla ne voivat sulaneen steariinin voimasta kaatua. Koristehiekalla saa helposti säädettyä kynttilän kaltevuutta ja steariini jää kokonaan kynttilän sisälle eikä valu lainkaan. :)

508e5e36c98c7e4761000002.jpg

Siinä ne nyt ovat, äiti-, isi- ja vauvalyhty, kuten tyttömme ne nimesi. Alemmassa kuvassa näkyy hyvin tuo lyhdyn yläosan muotoero, mutta muutoin ovat identtiset. :) Tiimarista löytyy lyhtyjä kolmessa koossa ja Jyskistä löytyy samanlainen mutta jättikokoisena, jonka korkeus on peräti 65cm. Jyskin lyhdyn vielä tahtoisin kokoelmani jatkoksi hankkia... :)

508e5e3fc98c7e5307000016.jpg

Meillä on tänään luvassa kokkailua ja siivousta, heti kun jaksan tarttua tuumasta toimeen. Koira tuo tassuissaan niin paljon hiekkaa sisälle, että imurointi on pakko suorittaa päivittäin. Ei auta vaikka tassupesulla käydään joka lenkin jälkeen, hiekka kulkeutuu nahkaan asti ja kuivuttuaan sitten ropisee iloisesti pitkin lattioita. Myös lattiat minun täytyy pesaista tänään, viime kerrasta onkin jo viikko vierähtänyt. Kylmän ilman vastapainoksi kokkailen tänään nakkikeittoa, joka on tytön lemppariruoka tällä hetkellä. :)

Mutta nyt on pakko nousta tästä tuolilta ja alkaa hommiin! :)

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! <3