En saanut unta, joten ajattelin tehdä teille silmät sikkurassa yöpostauksen matto-ongelmastani. :)

Kyselin pesuloista hintahaarukkaa meidän valkoisten nukkamattojen pesetykseen. Apuva, mitkä neliöhinnat pk-seudulla. :( Samalla hinnalla mitä pesetys tulisi maksamaan, saa jo lähes kokonaan uuden maton kaupasta. Tottahan toki pesulapalvelut maksavat, en mie siitä motkota, mutta useammassa paikassa hinnat ovat kyllä kaikkea muuta kuin kohtuulliset. :( Asiaa ei myöskään helpota, että osa matoista vaatii kemiallisen pesun ja osa laakapesun, menee liian vaikeaksi. Suojauskäsittely olisi myös plussaa, mutta sellaista ei monessakaan paikassa ole tarjolla. Yleinen ehdotus oli, että ostan itse kaupasta mattojen suojasuihkeen ja suojaan ne itse. Ei hyvä vaihtoehto, sillä se aine haisee ihan karmealta ja köhäinen koiramme ei ainakaan kestä sitä, saati alle 3-vuotias tyttömme. :(

Meidän Osta Carpetsin Rhapsody-nukkamatot ovat laadukkaita ja ihania, siksi ne ovat ehdottomasti pesetyksen arvoiset. Alkoi kuitenkin nyt mietityttämään, että olisiko parempi hankkia syksyn ja kevään loskakelien ajaksi edullisesti uudet nukkamatot, jotka voisi itse pestä kesäisin mattolaiturilla tai sukulaisen mökillä?? Eli kahdet matot - edullisemmat käytössä syksyisin ja keväisin, kun kura ja lika tulee sisälle asti ja paremmat matot talvi- ja kesäkäyttöön, kun likaa on vähemmän (tai ainakin tarttuu huonommin mattoon). 

Mitä mieltä te olette?? Onko teillä niin sanottuja "parempia mattoja", joita varjelette pahimmilta kurakausilta vai pesetättekö matot tarpeen vaatiessa?? 

50873c1dc98c7e3036000009.jpg

Hobbyhallista löysin valkoisen Koodi Shine-maton, joka näyttää aika kivalta. Onko kenelläkään teistä kokemusta tuosta matosta? Onko ohut liru vai muhkea, irtoaako paljon lankoja ja millainen on tuo pohja? Tuotetiedoissa luki että pohja on liukumisen estävä, mutta jäi epäselväksi että onko pohja paksu vai sellainen, joka menee ruttuun helposti. Lisäksi kiinnostaisi tuo valkoisen sävy, taittaako paljonkin kermaan? Kaikki info tuosta Koodi Shine-matosta otetaan mieluusti vastaan!! :)

50873c22c98c7eff6200006e.jpg

50873c1cc98c7ed019000010.jpg

Ja jos teillä on suositella hyvää pesulaa matoille, mieluiten Helsingin seudulta, niin ilahtuisin kovasti. Viestiä ja suosituksia voitte laittaa joko kommenttiboksiin tai sitten sähköpostiin (miia(a)omakotivalkoinen.fi). Kiitos jo etukäteen! <3 <3

Nyt on pakko yrittää mennä takaisin nukkumaan, jos edes pari tuntia ehtisi torkkua ennen kuin juniori herää pirteänä uuteen päivään. :)

Moikat! <3