Tilasin Anttilan nettikaupasta valkoisen tekokuusen ja se saapui toissapäivänä. Tuotekuvassa kuusi oli todella muhkea ja kaunis ja melko skeptisesti suhtauduin siihen. Photoshop on tätä päivää ja monesti esineet näyttävät luonnossa hieman toisenlaiselta. :)

508d16aac98c7eab34000056.jpg

Kuusi ei todellisuudessa ihan vastaa sitä kuvaa, joka Anttilan sivuilla oli. Sen osasin arvatakin, enkä sen vuoksi pettynyt. Kuusi on kuitenkin minusta tosi kiva ja yllättävän tuuhea. Valkoiset "neulaset" kimaltavat valmiiksi hieman ja se luo fiiliksen lumesta kuusen oksilla. Muutamissa oksissa oli liimaa tai sen tapaista mönjää, josta minua varoiteltiinkin jo kommentiboksin puolella aikaisemmassa kuusi-postauksessani. Leikkasin ne osuudet kylmästi saksilla pois ja ihan siisti lopputulos tuli. Ylimmässä oksaosassa ja latvassa on hieman jotain violettia väriä, muovi on ikäänkuin värjääntynyt. Sitä ei saa pois millään, mutta onneksi vivahdus on niin himmeä, että menkööt tällä kertaa. Valkoisten "neulasten" joukkoon oli eksynyt vihreitä haituvia ja ne nyppäsin pois myös. Yleinen arvosana tästä kuusesta on noin 7,5-8/10. :)

508d16b7c98c7e0f7000007f.jpg

Kuusen kasaamiseen meni 1,5 tuntia kaikkine oksien oikomisineen, kannattaa siis varautua isoon työmäärään. Minä tosin yritin parhaani mukaan hifistellä ja saada kuusesta mahdollisimman tuuhean ja aidon näköisen. Kuusta on vaikea saada suoraan, koska jalka on melkoisen rimpula verrattuna tämän korkean kuusen omaan painoon. Nytkin se on vinossa, mutta en jaksanut enempää säheltää sen kanssa. :)

508d16aac98c7e0f70000074.jpg

Koristelin kuusen ihan teitä varten, jotta saatte paremman käsityksen kuusen ulkomuodosta varsinaisessa käytössä. Ilman koristeita se on hieman valju ja tylsä. HIH :) Nuo isot joulupalot painavat melkoisen paljon, mutta oksat jaksavat oikein hyvin kannatella niitä. Tähän kuuseen uskaltaa siis laittaa hieman suurempiakin koristeita ja valoja. Ja vaikka kuusi on vaikea säätää suoraan tuon rimpulajalan vuoksi, on se silti tukeva eikä huoju juurikaan. :)

508d16b2c98c7e5978000060.jpg

Kuusen valkoinen sävy on todellakin puhdas valkoinen. Se on hieman valkoisempi kuin mikään muu meillä, mutta jos sitä ei laita ihan kiinni kalusteisiin tai mattoon, niin eroa ei kovin selvästi huomaa (tai ainakaan siihen ei kiinnitä huomiota). Meidän Riviera Maisonin puiset joulukoristeet (tähdet ja kuuset) ovat aivan liian kellertävät kuuseen ripustettuna, valkoisten ero on kuin yöllä ja päivällä. Sen vuoksi niitä ei tulla näkemään kuusessa tänäkään jouluna. Täytyy miettiä niille toinen paikka. Snif. :)

508d16bdc98c7e1f0400004f.jpg

Kuusen mitoista on minulta kysytty ja lupasin pikimmiten tehdä tämän postauksen teille mittoineen päivineen. Korkeutta kuusella on ilmoitettu 210cm, tarkistusmittaus antoi lukemaksi 211cm, joten se pitää hyvin paikkansa. Halkaisijasta ei ollut tuotetiedoissa lainkaan mainintaa ja itsekin epäröin, että mahtuuko tämä kuusi meille alkuunkaan. Mittasin alaoksien halkaisijan leveimmästä kohtaa ja se on 143cm. Tässä mitassa voi varmaankin olla jonkin verran heittoa suuntaan tai toiseen, koska oksia voi taivutella. Minä taivutin kaikkia oksia hieman myös alaviistoon, jotta sain mahdollisimman hyvin piilotettua tuon kuusen tukirangan. Se on onneksi päällystetty samalla valkoisella "neulas-hötöllä", joten se katoaa hyvin tuonne oksien väliin. 

508d16aec98c7e613c000042.jpg

Olen ihan tyytyväinen tähän kuuseen ja toivon että se palvelee meitä vuosia eteenpäin. <3 Joulua odotellessa.... :)

Kiinnostuneet voivat kurkata kuusen tarkempia tietoja NetAnttilan tuotesivulta (Klik!)

Me lähdetään nyt reippailemaan tuonne kirpakkaan ulkoilmaan koko perheen voimin. :)

Mukavaa sunnuntaita kaikille!