Makuuhuoneen hyllyprojekti jäi keskeneräiseksi ja seinälle pääsi lopulta vain yksi korkeakiiltovalkoinen Lack-hylly. Ennen joulua olisi tarkoitus kipaista Ikeassa hakemassa yksi lisähylly, jotta kokonaisuudesta tulee tasapainoisempi.

Hyllyä koristaa omat tämän hetken suosikkiasusteeni. <3

50af5560c98c7e6d5d000021.jpg

50af5561c98c7e5f5d00002c.jpg

Ihana valokuvaaja-ystäväiseni tuli kahville sekä kuvausavuksi ja nämä kuvat olen ottanut hänen opastuksellaan aamupäivällä. :) Sain häneltä paljon tietoa ja käytännöntason opastusta kädestäpitäen. Hän myös osasi kertoa mistä aikaisemmat kuvausongelmani ovat johtuneet ja mitä niille voi tehdä parempien kuvien aikaan saamiseksi. 

Lisävalosta ei minun tapauksessani ole pahemmin hyötyä, koska tahdon kuvata isoja alueita ja kaukaa. Lähikuvien kanssa se onkin oiva apuri.

Kamerani Olympus Pen mini PM-1 on todella hyvä ulkokuvissa, värien toistamisessa ja makrokuvauksessa. Lähikuvia sillä on helppo ottaa ja kuva onnistuu useimmiten hyvin. Kamerani pahin puute onkin sitten se, että hämäräkuvat epäonnistuvat poikkeuksetta aina, varsinkin isoja pintoja kuvatessa. Kokeilimme säätää manuaalisesti ISO-arvoja, polttoväliä sekä aukon kokoa, kuvista tuli parempia mutta ei lainkaan niin hyviä kuin mitä olisin toivonut. Pen minin "rauta" eli itse hardware on erinomainen noin kompaktikokoiselle kameralle, mutta vähintään uusi objekti on hankittava laajakuvausta varten. Ystäväni ehdottikin uuden kameran ostamista ja suositteli oikeaa järkkärikameraa (hänen suositus Canon Eos 7d) asiaankuuluvilla objekteilla varustettuna. 

Sain muuten viimein muutettua kuvat Raw-muotoon (kiitos ystävän), joten niiden muokkaaminen on hieman helpompaa jatkossa. Toistaiseksi joudun siis valottamaan kuvat erikseen kuvankorjauksella ja säätämään hieman sävyjä viileämmäksi. 

Huh, tulipas asiaa. :) Kotikuvat on kuitenkin nyt otettu ja kohta alamme niitä muokkailemaan yhdessä. On superia, kun sain kuvausopastusta ihan kädestäpitäen ja vielä tuo muokkauspuolikin. Postaus tulossa vielä tänään. :)

Pirtsakkaa perrrrrrjantaita! :)