Kohta alkaa taas se aika vuodesta, kun liikkeet pois "putsaavat" menneen kauden tuotteet kevätkauden alta. :) Itse olen aikaisemmin ollut hirmuinen ale-fani, mutta viime vuosina olen tietoisesti karttanut alennusmyyntejä. Osa syynä siihen on ihmismassojen paljous, enkä tykkää tehdä ostoksia väentungoksessa hikihatussa ja otsa märkänä kassajonoissa aikaani viettäen. :D Toinen syy alemyyntien välttämiseen on oma ostokäyttäytymiseni, joka on hetkittäin turhan höveli. Varsinkin kaupoissa ollessani ostoskoriin saattaa tarttua mitä ihmellisimpiä asioita, joille ei varsinaista tarvetta kuitenkaan ole. Huomaan hamstraavani kaikkea maan ja taivaan väliltä, ilman mitään järkevää syytä. Ja sisustushankinnoissa tuo hullaantuminen on enemmän sääntö kuin poikkeus. :)

50d1a540c98c7ed47d000015.jpg

On kuitenkin muutamia liikkeitä, joiden alekautta odotan aina into piukeana ja varsinkin nettikauppapuolella olen jo varautunut alehuumaani. :) Viime vuonna yritin tietoisesti välttää menemästä näiden nettikauppojen sivuille, sillä tiesin että itsekurini on heikoissa kantimissa kaiken kauniin ja ihanan edessä, kun punainen prosenttimerkki vilkkuu hinnan kohdalla. Tänä vuonna teen poikkeuksen ja menen yhden nettikaupan alea katsomaan. :)

Ostolistan olen tehnyt jo valmiiksi ja se sisältää vain tärkeitä ja tarpeellisia juttuja. Olen myös antanut itselleni luvan sortua listan ulkopuolisiin impulsiostoksiin, jolle asetin maksimi budjetiksi yhteensä 60 euroa. :) 

Olen oppinut tunnistamaan omat heikkouteni (kröhöm, tuolit, valaisimet ja valokuvakehykset :D) ja pikkuhiljaa osannut alkaa myös hillitä niitä. Kaikkea kaunista on aina tarjolla jokaisen kulman ja nurkkauksen takana ja minun "mullehetikaikkinyt"-tyylinen luonteenpiirteeni ei ole helpottanut lainkaan tätä kieltäytymisen ja itsehillinän opiskelua. :D Tuleva alekausi onkin itselleni hieman erilainen koettelemus, sillä ajattelin testata omaa henkistä vahvuuttani ja vaikka sitten itkeä nyyhkyttää ihanien juttujen takia, mutta olla ostamatta niitä. :)

Millainen suhde teillä on alennusmyynteihin? Onko teillä tapana säästää rahaa sitä varten ja tehdä isompia hankintoja hieman edullisempaan hintaan? Vai kartatteko alemyyntejä? Tuleeko koskaan ostettua turhuuksia, jotka on "pakko saada"?. :)