Olen lista-ihminen. :) Tykkään tehdä listoja ja varsinkin siivousaiheisia listoja tulee tehtyä usein. Joulusiivous on itselleni henkinen traditio, jonka tarkoitus on siistin ja siivotun kodin lisäksi siivota elämästäni kuluneen vuoden ikävimmät asiat. :D Tehosiivotessa monesti ajatuksen juoksu selkiytyy ja huomaa, että monesta asiasta on tullut kannettua mukanaan turhaa stressiä ja mielipahaa. Uutta vuotta kohden kun mennään, pyrin käymään mielessäni läpi kaikki mönkään menneet jutut, jotta ne jäävät taakse ja historiaan. Joulusiivouksen aikana tuuletan myös ajatuksiani ja vauhdikkaan musiikin tahdissa aika lentää ja mieli piristyy. :)

Palatakseni kuitenkin takaisin siivoamiseen, tässä oma to-do-listani, joista osan sain tänään tehtyä. 

  • katso onko huonekalujen järjestys mieluisa ja toimiva, tee tarvittaessa muutokset huone kerrallaan. 
  • siirrä eteiseen (tai muualle) kaikki sellaiset kalusteet, jotka eivät löytäneet paikkaansa tai ovat muuten elämänsä ehtoo puolella.
  • käy kaappien ja laatikoiden sisukset läpi ja hankkiudu turhasta eroon. Roskat roskiin ja kierrätettävät omaan kasaan (minulla eteisen lattialla Ikean iso sininen kassi kiertoon lähteviä tavaroita ja vaatteita varten).
  • kerää paikkaansa etsivät tavarat yhteen kasaan - itse kerään ne ruokapöydälle, josta ne on pakko laittaa paikoilleen (muuten saattaisivat jäädä niille sijoilleen).
  • kun kaapit on siistit ja järjestyksessä, aloita varsinainen pintojen puhdistus. Pyyhi pölyt ja tahrat kaikilta pinnoilta ylhäältä alas ja peräseinästä ovelle päin.
  • lopuksi imurointi ja lattioiden pesu
  • tämän jälkeen keskity somistamaan kotia jouluiseksi - tuo tekstiilit sohville ja tuoleille, järjestä tasoille tavarat kauniisti omiin ryhmiin, sytytä kynttilät palamaan.
  • fiilistele hetki siistissä kodissa ja palkitse itsesi hyvin tehdystä työstä esim pitkällä, kuumalla suihkulla. <3

Tältä meillä näyttää tällä hetkellä kun siivous on loppusuoralla:

50c4be1bc98c7e9a0900006e.jpg

50c4be1bc98c7e390a000056.jpg

50c4be20c98c7e7f0e0000c1.jpg

Ruokapöydällä on roipetta, jotka odottelevat uudelleen sijoitusta ja eteiseen päin katsottaessa on kamala kaaos. Imuri on toimintavalmiudessa odottamassa olohuone-keittiö-eteinen akselin imurointia. :)

Nyt jatkan keskeneräisen projektini parissa vielä tunnin verran ja postailen teille loputuloksesta myöhäisillasta. Matonputsauksesta teen ikioman postauksen, jotta se löytyy helposti myös myöhemmin. :)

Palataan kohta puoliin! <3