Tänään on ollut pyykkipäivä ja pesukone on pyörinyt aamusta asti. Olen tykästynyt kovasti Arielin Aktilift-pesutyynyihin ja varsinkin violetin väriseen sellaiseen. Pesutyynyyn on valmiiksi annosteltu oikea määrä pesunestettä täydelle koneelliselle ja sen pesuteho vaikuttaisi olevan muita Arielin pesuaineita tehokkaampi. Aine vaahtoaa runsaasti ja ainakin tähän mennessä on vienyt pahatkin vaatetahrat mennessään. Myös pesukoneen rumpu kiiltää kirkkaammin, kuin ennen. 

50df174ec98c7e3d250000c7.jpg

Nirppanokkana olen aika tarkka pyykkien tuoksusta ja hyvin harvoin käytän huuhteluainetta. Käytin pitkään tuoksuttomia pesuaineita, vaikkakin ne minusta kyllä tuoksuivat ja aika pahaltakin. :) Pesutyynyjen tuoksu on huomattavasti parempi, kuin samaisessa Aktiliftin pesunestepullossa tai Arielin tuotteissa yleensäkään. Kuivausrumpu-käsittelyn jälkeen pyykissä on vieno ja kevyt tuoksu. <3

Räpsin teille kuvasarjan, jos siellä joku hämmästelee mikä se sellainen "tyyny" mahtaa olla. :D Ottakaa huumorilla tmä minun "näin peset pyykkisi"-ohjeistus. :D

1. Laita yksi pesutyyny tyhjään pesukoneeseen

50df174ec98c7e613600006f.jpg

2. Laita likainen pyykki rumpuun pesutyynyn päälle ja käynnistä kone normaalisti halutun pesuohjelman mukaisesti.

50df1752c98c7e6e2c000033.jpg

3. Kun pesukone on käynyt ja pesuohjelma päättynyt, ripusta pyykit kuivumaan normaalisti tai laita kuivausrumpuun pyörimään. Meillä pyykki pyörähti kuivausrummun kautta. :)

50df1755c98c7e3d250000d1.jpg

4. Pyykin kuivuttua voit viikata ne takaisin kaappiin. :D

50df1758c98c7e6e2c000038.jpg

Tadaa, näin pyykki päätyi kaapista käyttöön ja likaantumisen jäljiltä pesuun, kuivuriin sekä takaisin kaappiin. :D 

Meillä pestään pyykkiä noin joka toinen päivä ja kerran viikossa on liinavaatteiden ja pyyhkeiden pesupäivä. Puolikkaita koneellisia pesemme vain hätätilanteessa, joita ei onneksi usein ilmesty. :) Koneemme pesee 6kg kerrallaan ja saman määrän voi kuivata suoraan kuivausrummussa (jos se haluaa toimia, meidän kuivurilla on asenneongelma nimittäin. :D), joka nopeuttaa pyykin kiertokulkua. En osaisi olla kokonaan ilman kuivuria, sillä se helpottaa pyykkihuoltoa todella paljon. :)

Meidän pesukone ja kuivausrumpu on jo aikansa eläneitä, joten valitettavasti epäilen etteivät ne läpäise tämän päivän AAA-luokituksia. Sähköä ja vettä kuuluu todennäisesti hieman normeja enemmän, mutta siitä huolimatta koen että kuivausrumpu on energiatehokkaampi kuin pyykin kuivaaminen narulla. Luin aikoinaan tutkimuksen siitä, kumpi on parempi / huonompi vaihtoehto kerrostaloasujalle ja jopa itselleni tuli täytenä yllätyksenä se, että kuivausrumpu (The sähkösyöppö) on halvempi kuin narukuivaus. Narukuivauksella kaikki kosteus siirtyy suoraan huoneilmaan ja se laittaa ilmanvaihdon vaatimukset äärimmilleen. Varsinkin lattialämmitteisessä kylpy- tai kodinhoitohuoneessa pyykin kuivatus kasvattaa lämmityskustannuksia tuntuvasti, joka on kalliimpaa kuin kuivausrummun kuluttama sähkö. Jos ilmanvaihto ei ole kunnossa, niin pahimmillaan narukuivaus sisätiloissa saa aikaan sen, että talon rakenteet alkavat homehtumaan jatkuvasta kosteudesta. Tämä onkin se kamalin kauhukuva, jonka hintalappu hyppää uusille tuhat luvuille. En valitettavasti löytänyt teille sitä alkuperäistä tutkielmaa, josta asiasta alunpein luin, joten suhtautukaa tähän pelkkänä spekulaationa ja päättelynä. :D

Huh, tulipas paatosta. :D Nyt viimeinen koneellinen kuivurista ulos ja kaappiin. Adios ja huomiseen, jolloin tulossa viimeinkin seuraava blogiesittelykierros. :)