Olen kertonut teille monesti että tykkään syödä puuroa. :D Minulta on kysytty että miten ihmeessä puuroni oikein valmistan, että siitä tulee tarpeeksi hyvää. Makuja on tietenkin monia, mutta itse tykkään eniten maitoon keitetystä Elovenan kaurapuurosta, jonka valmistamisessa on yksi pikku niksi. ;)

50fd8fadc98c7eb132000038.jpg

Ainesosia on kaksi, rasvaton maito (voi käyttää myös kevyt- ja täysmaitoa halutessaan) ja lapsuudesta tuttu Elovena. 

Yhden hengen annokseen tarvitsen 3dl maitoa ja 1,5dl puurohiutaleita. Puuron valmistan paksupohjaisessa teräskattilassa ja sekoitteluun käytän teräksistä vispilää. Kun maito alkaa kiehumaan, lisään puurohiutaleet joukkoon ja pienennän samalla lämmön puoleen. Maidon tulee kuitenkin kiehua edelleen.

50fd8fa6c98c7e8a43000082.jpg

Ja tässä tulee jujuni, jonka vuoksi puuro on ihanan samettista ja koostumukseltaan satiinisen pehmeää: vispaa vimmatusti vispilällä koko ajan, hiutaleiden lisäyksestä puuron valmistumiseen asti, noin 7-8 minuuttia. Vispaamalla maidon ja puuron seos vaahtoontuu, varo ettei tule yli laidan. :)

50fd926cc98c7ea83a000011.jpg

Vaahto alkaa pikku hiljaa lopulta laskeutua, kun puuro kypsyy ja imee nesteen itseensä. Laskeutumisen jälkeen menee muutama minuutti kun puuro on jo valmista. Ja ei muuta kuin puurot lautaselle ja nauttimaan. Nam.

50fd8fa8c98c7e7a0c000076.jpg

Joukkoon tykkään laittaa joko mehukeittoa (mustikka, vadelma, mansikka) tai voisilmän. Aamuisin yleensä olen mehukeiton kannalla ja iltapuurossa tykkään enempi voisilmästä. Suolaa en lisää lainkaan, eikä puuron maku minusta sitä kaipaa. Ei maistu suolattomalta, vaikkei suolaa ole. Mutta tämä on tietysti makukysymys. Tälläistä aamu- ja iltapalaa olen syönyt jo pitkään eikä kyllästymistä vielä näy. Jos se tulee niin siirryn hetkeksi muihin murkinoihin. Puurointoni on lähtöisin tytöstä, joka on vauvasta asti rakastanut puuroja. Helppouden vuoksi kokeilin syödä puuroa itsekin ja nyt olemme molemmat puurofaneja. :)

Asupostauksen kuvat menivät aivan pipariksi. Tämän siitä saa, kun räpsii vaan menemään eikä tarkasta lainkaan kuvia. Pienellä kuvakorjailulla ei selvitä, sillä viime keskiviikon ja lauantain kuvat joudun ottamaan kokonaan uusiksi huomenna. Niiden suhteen joudun tekemään "lavastuksen", vaikka vaatteet ovatkin tismalleen samat. :) 

Mukavaa iltaa ja aurinkoista viikkoa kaikille! <3