Osa teistä saattaa muistaa, kuinka olen ehtinyt vuoden jo tuskailemaan tytön legojen kanssa. Niitä on niin paljon (yli 1000 palaa) etteivät ne meinaa mahtua mihinkään. Viime kesästä asti olen säilyttänyt legoja Luhdan jättikokoisessa punoskorissa, mutta se on niin täynnä ettei leikeistä tule enää mitään. Siksi meillä onkin viime kuukausina levitetty kaikki tuhannet legopalat pitkin lattioita, vaikka vaan osalla on leikitty. Turhaa siivoilua ja keräämistä joka päivä. :)

Keksin kuun alussa ne Nomessin kirkasta muovia olevat säilytyslaatikot, joita olen ostanut muutamia erikokoisia sinne tänne pitkin kotia. Ne ovat osoittautuneet todella loistavaksi, varsinkin legojen ja muun tilpehöörin säilytykseen. 

510a4cebc98c7e124900002e.jpg

Nomessin laatikot ovat kuin tehdyt Bestå-kaappien sisälle. Näiden isojen laatikoiden viereen mahtuisi vielä pieni Nomess, joten sentit saa todellakin hyödynnettyä jokaista milliä myöten. :)

Alimman hyllyn laatikko on Nomessin isoin malli, leveys 35cm, syvyys 37cm ja korkeus 20,5cm. Sinne mahtuu useampi sata lego-palaa ja meillä siihen on kerätty peruspaloja, joita on määrällisesti eniten. 

510a4ce8c98c7ef81f00001e.jpg

Ylemmällä hyllyllä on kaksi litteämpää laatikkoa, jotka ovat korkeutta lukuunottamatta saman kokoisia kuin alempi laatikko. Näiden korkeus on 14cm. Nämä saivat sisällensä litteitä paloja ja erikoisen muotoisia sekalaisia paloja. Laatikoita voi pinota päällekkäin ja ne pysyvät tukevasti paikoillaan pienen uran ansiosta. 

510a4ceec98c7ed346000024.jpg

Jos laatikoissa on paljon painoa, kuten näissä legolootissa nyt, suosittelen laittamaan hyllylevyn laatikon päälle ja mahdollisimman lähelle laatikon yläreunaa. Muuten koko loota voi kipata kun vetää laatikon auki. Meillä jäi vajaa sentti tyhjää tilaa Nomessin yläreunan ja hyllylevyn väliin, laatikko nousee sen verran takaosasta ilmaan kun vetolaatikon aukaisee yli puoliväliin tai enemmän. :)

510a4cf2c98c7e5912000080.jpg

Nämä matalammat laatikot ovat kevyempiä jo sisällönkin puolesta, mutta suosittelen samaa taktiikkaa kuin isoille, eli hyllylevyllä varmistus ettei loota lennä niskaan. :) Nämä ovat kyllä aivan loistavat käytössä, sillä tyttöä ei yleensä kiinnosta touhuta näiden litteiden palasien kanssa ja nyt ne eivät enää ole turhaan levällään pitkin lattioita. Mamma on iloinen. :D

510a4cf5c98c7e1049000029.jpg

Erikoispaloillakaan ei usein leikitä meillä, joten turha kaaos on vähentynyt lähes olemattomiin. Kirkkaista laatikoista tyttökin näkee helposti sisällön ja on oppinut myös etsimään tietynlaisia paloja oikeista laatikoista. :) On tämä kyllä huippua mamman näkökulmasta, en voi muuta sanoa. :D

Tässä vielä tuotekuvat näistä tytön kaapissa olevista laatikoista:

510a4ce6c98c7e1249000029.jpg

510a4ce5c98c7ed34600001a.jpg

Näihin meidän kolmeen laatikkoon on mahtunut noin 40% meidän legoista. Vielä pitäisi saada omat laatikot ostettua ukkeleille, eläimille, autoille, talon osille ja muille sekalaisille palasille. Eläimiä ja ukkeleita on kertynyt jo yli 60kpl ja ne voisin laittaa yhteen isoon laatikkoon, muille riittänee hieman pienemmät lootat. :) Pikkuhiljaa näitä keräilen ja toivon hartaasti ettei valmistusta vaan lopeteta. :)

Mukavaa päivää kaikille! <3

(Nomess-tuotekuvat: Stockmann)