Käväisin eilen Stockmannilla etsimässä niitä Nomess Copenhagenin säilytyslaatikoita, joita tahdoin myös alusvaatteillemme sekä muulle pikkutavaralle. Muutamia kappaleita oli jäljellä ja kotimatkalle lähti kaksi uutta, isompaa laatikkoa. 

Tähän leveään ja litteään laatikkoon minun piti laittaa varastoitavat koristetyynynpäälliset sekä muut sisustustekstiilit, mutta joulupalloja ja -koristeita on niin vinot pinot, että jouduin höydyntämään laatikkoa niiden säilömiseen. 

50eebd98c98c7e242d00000a.jpg

Tämän korkean ja leveän laatikon ostin joulukoristeita varten ja mielessäni laskin että siihen olisin saanut kaikki mahtumaan. :) Eivät mahtuneet ja siksi ylemmän kuvan laatikkoon on eksynyt koristeita myös.

50eebd98c98c7e020800002b.jpg

Aikaisemmin ostamani kolme pienempää laatikkoa pääsivät vaatesäilytykseen. :)

50eebd9bc98c7eda1b00000a.jpg

50eebd9ec98c7e6b33000041.jpg

Kuten arvata saattaa, en päässyt Stockmannilta ulos pelkästään kahden laatikon kanssa, vaan mukaani tarttui myös muuta. Vanha muovinen hammasharjamukimme on haljennut ja olen ollut ostamassa uutta mukia jo hetken. Kuin tilauksesta silmiini osui teräksinen Möven hammasmuki, jossa halkeamisongelmaa ei ole. Sellainen oli tietysti ostettava. :) Mukin vieressä oli esillä sarjan muita tuotteita ja höveli kun olen, niin kassalle päätyi myös kannellinen purkki topsipuikoille sekä wc-harja vaihdettavalla harjaosalla.

50eebda9c98c7e6b3300004b.jpg

Nämä ostokset olivat jopa tarpeellisia, joten huokaisin helpotuksesta että pääsen melko vähällä. Liukuportaita kohti suunnatessani eksyin Philippin tuotteita täynnä olevan pöydän eteen ja kaksi minuuttia myöhemmin olin maksanut tämän ostokseni:

50eebda3c98c7e532c000013.jpg

Philippin teräksinen Cocoon-karamellikulho, jonka käyttötarkoitus meillä on tosin toinen. :) Kulho pääsi eteisen kaapin päälle avainten, kolikoiden ja muun taskuissa pyörivän pikkusälän säilytystä varten entisen kukkamaljakon tilalle. :)

50eebda0c98c7e5f6a000048.jpg

Tämä on juuri se syy, miksi välttelen keskustan Stockmannilla käymistä. En ikinä pääse sieltä ulos ilman heräteostoksia. Ikinä. :D 

Mutta nyt on hyvä pynttyharja, jossa ei tarvitse vaihtaa kuin harjasosaa. Aikaisemmin meillä on käytetty Sinin muovisia harjoja, joihin ei lähikaupassamme myydä irtoharjoja. On kurja ostaa aina uusi kokonainen paketti ja samalla tuottaa turhaa muovijätettä, mutta wc-harja kuuluu niihin juttuihin joita ei koskaan muista ennen kuin on jo myöhäistä. :)

Viime aikoina olen saanut kritiikkiä ostoksistani. Lähinnä siitä että ostan uutta ja myyn vanhaa ja että minulle millään tavaralla ei ole merkitystä. Tämä ei pidä paikkaansa. Minulle tavaroilla on hyvin suuri merkitys, vaikka välillä katsonkin parhaimmaksi antaa / lahjoittaa / myydä tavara eteenpäin ja parempaan kotiin sekä kunnolliseen käyttöön.

Meillä ei ole perintökalleuksia, koska emme ole vielä perineet ketään. Kummankaan lapsuudenkodeissa ei myöskään ole antiikkia yms. joten senkin vuoksi tulevaisuuden saldo jääneen suppeaksi. Tykkään toki ostaa tavaroita ja huonekaluja käytettynä ja käytänkin paljon Huutonettiä sekä Tori.fi:tä. Minusta ei kuitenkaan ole eroa tavaran merkityksellisyyden vuoksi, ostanko uuden kalusteen kaupasta vai käytetyn, kenties 50-v vanhan lipaston osto- ja myyntiliikkeestä. Minulle se on uusi jokatapauksessa. :) Mitä tulee ekologisuuteen, niin senkin vuoksi suosin esim. Huutonettiä. Minulla on monta hakuvahtia valmiina ja jos käytettynä voin ostaa esim Barcelona- tai Tirup-tuolin, niin tottahan toki mielummin teen niin. Mutta aina ei tarvitsemaansa löydä käytettynä kohtuullisen matkan päästä ja siinä vaiheessa kuvioihin astuu kaupat. :)

Huonekalujen ja esineiden merkitys muodostuu vuosien varrella, kuten niiden perintökalleuksienkin suhteen. Nekin ovat olleet joskus uusia. Joskus sorrun tekemään hutiostoja, mutta uskon että siihen sortuu moni muukin sisustamisesta ja vaihtelusta pitävä. Nämä hutiostot eivät alussa tietenkään sellaisilta vaikuta, joten tarkoituksellisesti en niitä sentään tee. Ja koska tiedän että tarpeita ja makuja on monia, en näe ongelmaa siinä että annan / lahjoitan / myyn itselleni turhiksi osoittautuneet esineet tai tavarat pois. Ne jatkavat elämää uudessa paikassa uusien ihmisten kanssa. :)

Olen aloittanut bloggaamiseni reilut 1,5-v sitten, kun olimme saaneet remonttiprojektit ja sisustuslinjauksen alkuun. Koko blogini tarkoitus on ollut toimia muistikirjanani ja apurina tässä sisustusviidakossa, jossa ihania ja kauniita asioita putkahtaa jokainen päivä verkkokalvoille. Olen kehittynyt blogini myötä ymmärtämään uusia ajattelutapoja ja myös havainnollistamaan kotiamme paremmin. Tämä on palvellut 110% tarkoitusperiäni ja teidän ihanien lukijoiden avittamana koko blogimaailma on kasvanut osaksi minua. <3

Vuonna 2008 on sisustushaavelistani sisältänyt 463 tuotetta / asiaa / esinettä. :D Nyt listalla on enää 23 juttua. Olen lähtenyt lähes nollasta sisustamaan tätä kotia, sillä aikaisemmista räpellyksistäni ei koskaan tullut valmista vaan kaikki jäivät vaiheeseen ja keskeneräiseksi. Olimme ostaneet sitä sun tätä ja mahdollisimman halpaa, ja paljon. Näistä mikään ei ole ollut säilyttämisen arvoista, vaan vuosien varrella olemme pikkuhiljaa korvanneet hutivalintoja niillä virallisilla haavehankinnoilla. Kun kuulin olevani raskaana vuonna 2009 aloitimme miehen kanssa kotiin panostamisen ja teimme listaa siitä millaisessa kodissa tahdomme asua. Kodin olemassa olon merkitys kasvoi salamavauhtia, kun matkassamme olikin yhtäkkiä pieni toukka. Meidän molempien intressit kodin esteettisen ulkoasun ja viihtyvyyden suhteen ovat samat. Koti ja sisustus menevät etusijalle matkailuun, kulttuuri-iltoihin, tai muihin harrastuksiin verrattaen. Tämä on meidän valintamme ja on täysin päivänselvää, että kaikki eivät ajattele samoin eikä tarvitsekaan. Toivoisin ymmärrystä myös meidän suuntaan.

Esimerkkinä voisin ottaa tähän tuon hammasmukin. :D En ole koskaan omistanut hammasmuki-tarkoitukseen valmistettua hammasmukia. Kun miehen kanssa laitoimme hynttyyt 7-vuotta sitten yhteen, hammasmukin toimi tavallinen juomalasi. Sen hajotessa vuosia sitten, korvasimme sen muovisella mukilla jonka olimme saaneet kylkiäisenä jostakin tapahtumasta. :D Tämä on nyt mennyt halki ja koska olen ollut ostamassa teräksistä ja kestävää hammasmukia jo vuosia, en koe että hammasmukin ostaminen on sairasta ostomaniaa, johon tarvitsen terapiaa. :)

Olen kertonut avoimesti teille ostokäyttäytymisestäni täällä blogissa ja myöntänyt että joskus se kuuluisa mopo lähtee käsistä, varsinkin lempikaupoissani joiden tuotteista voisin kotiini ottaa puolet. :) Tätäkin puolta itsestäni olen työstänyt vuosia ja suunta on ollut hyvä. Tiedän omat puutteeni ja välttelen niitä paikkoja, joissa lompakon nyörit eivät pysy säpissä. Olen onnistunut välttämään hutiostoja aika hyvin, viime vuonna niitä tein vain muutamia. Uskon että sama suunta jatkuu ja tulevana vuotena niitä tulee vielä harvemmin, jos lainkaan. :)

Rakastan kauniita esineitä ja sisustamista. Olen vaihtelunhaluinen ihminen ja kaipaan uudistusta tasaisin väliajoin. Pyrin kuitenkin pitämään järjen päässäni ja hillitsemään himotuksiani sisustusesineiden suhteen. Mietin 99% ostoksistani melko pitkään ja teen ne harkiten. En kuvaa aivan kaikkea blogiini mitä ostan, mutta se ei tee minusta ostoholistia. Ja vaikka blogissani esiintyy paljon uusina ostettuja tavaroita, se ei tee minusta maailman tuhoajaa tai kerskakuluttajaa joka harkitsemattomasti laittaa rahaa haisemaan vain saadakseen jotain uutta. Asioilla on monta eri puolta ja ne eivät ole niin mustavalkoisia.

Anteeksi tämä avautuminen, pyrin pitämään blogini positiivisena ja iloisena paikkana. Nyt en voinut kuitenkaan sivuuttaa näitä kritiikin omaisia asioita pelkällä olankohautuksella. :)

Vastapainoksi on huomenna luvassa iloisia asioita ja paljon kuvia. Kivaa päivää kaikille! <3