Postailin jo vuosi sitten pellavaisista petivaatteista ja kyselin teiltä mielipiteitä puolesta ja vastaan. Jäin kuitenkin miettimään niiden ryppyistä ominaisuutta ja siirsin idean pellavalakanoista unholaan. Kuulin kuitenkin tuttavaltani paljon kehuja kyseisestä materiaalista, varsinkin liinavaatteissa, ja kiinnostuin uudestaan. :)

Olen monta päivää nyt kahlannut läpi internetin syövereitä goolettamalla pellavalakanoita. Lopputulemaksi laskeskelin että:

  • 70% rakastaa niitä ja 30% ei
  • Laadulla on suuri merkitys ja kivipesty pellava on kehutuin
  • Valkoinen pellava on kovempaa  ja karheampaa kuin värjätty
  • Pellava pehmenee ja paranee käytössä ja pesuissa
  • Rumpukuivausta suositellaan, vaikka hoito-ohje sen kieltäisi
  • Mankelointi olisi paras, mutta silittämättömänäkin ne ovat ihanat

 Päätinkin viimein (kiitos S vinkeistäsi :D) kokeilla niitä itse, ja tässä ne nyt sitten ovat!

50ffc13cc98c7e3929000098.jpg

Pellavapussilakanat ja -tyynyliinat pehmeän valkoisessa värissä. <3 <3 Pesemättömänä ne tuntuivat aika karhealta, muttei mitenkään pahalta tai nipistelevältä. Pesun jälkeen ne olivat hieman pehmeämmät. En kuivannut niitä rummussa vaikka pesulappu sitä suositteli, vaan ripustin telineeseen kuivumaan. Tahdoin saada ne mahdollisimman suoriksi, koska nukkuessa ne viimeistään alkavat rypistymään. Ryppyisyys ei haittaa, mutta toistaiseksi pidän enemmän sileästä pinnasta. :)

50ffc136c98c7e9633000016.jpg

50ffc13ec98c7e392900009d.jpg

50ffc133c98c7e934f0000ae.jpg

50ffc139c98c7e482e0000cc.jpg

Näillä on nukuttu nyt kaksi yötä ja pakko on minunkin yhtyä ylistäviin mielipiteisiin. :) Ovat nimittäin aivan ihanat ja itse vilukissana nukuin todella makoisasti. Ei tullut kylmä, enkä herännyt kertaakaan korjaamaan peiton asentoa. :)

Näiden valkoisten yhdenhengen pussilakanoiden lisäksi tein tilauksen H&M:n vaaleanharmaasta tuplakokoisesta pellavapussilakanasetistä, jolla saan kerroksellisuutta petaukseen. Pellava on todellakin materiaali, josta olen nyt aivan päinvastaista mieltä kuin ennen ja suosittelen teitä kaikkia pellava-asian kanssa painivia kokeilemaan liinavaatteita omakohtaisesti. :) Itse olen todella, todella tyytyväinen. :)

Mukavaa päivää kaikille! <3