Olen tänään käynyt läpi sitä alkupeäistä haave- ja ostoslistaani vuodelta 2009. :D Lista on ollut älyttömän pituinen ja onneksi osa niistä silloisista haaveista on unohtunut ja menettänyt merkityksensä (mm. valkoinen pieni rottinkituoli tytön huoneeseen :D).

Ajattelinkin tehdä teille tälläisen postaussarjan, jossa esittelen osastoittain ne ostamani jutut, jotka on olleet sillä listalla 3,5-v sitten. Aloitan keittiövälineistä, koska uusin ostokseni on Fiskarsin valkoiset sakset, jotka noudin postista perjantaina. <3

51056e09c98c7e5056000003.jpg

Ensimmäisenä siis Fiskarsin colors-sarjan keittiösakset, väri coconut. <3 <3 Listallani ei ollut mainintaa Fiskarseista, mutta valkoisista yleissaksista kyllä. Nämä kyseiset sakset löysin reilu vuosi sitten kaupan valikoimasta, mutta en sitten ostanut niitä (tyhmä minä!). Viime vuoden lopulla aloin kipeästi kaipaamaan laatusaksia, kun vanhat alkoivat vetemään viimeisiään ja mieleeni muistuivat nämä Fiskarsit. Siitä asti olen niitä kaupoista etsinyt, mutta tuloksetta. Onneksi lukijani vinkkasi että näitä saa ainakin Iittala Storesta ja nehän piti äkkiä klikata kotimatkalle. <3 <3

51056e22c98c7e6b450000b2.jpg

Itselleni yksi tärkeimmistä päivittäisistä keittiövälineistä on tämä viime vuoden lopulla ostamani magneettinen Georg Jensenin talouspaperiteline. Tuo sojotin kiinnittyy alustaansa magneetilla ja on varsin kätevä käytössä. Hyvin tukeva teline, vaikka kuinka rempoisi paperia rullasta. :)

51056e3cc98c7e4b2a00004b.jpg

Talouspaperitelineen kanssa samaa sarjaa olevat suola- ja pippurimyllyt. Nämä mies sai joululahjaksi ja siitä asti ovat olleet päivittäisessä käytössä. Karkeutta voi säätää hyvin hienosta jauheesta isompiin palasiin ja meillä ei sormisuolaa tai hienoa suolaa ole enää lainkaan käytössä erikseen. Kunnollista myllyistä olemme haaveilleet jo 7-vuotta. :D

51056e64c98c7e2f6c000055.jpg

Aikoinaan sisustuslehdestä bongaamani Magisson kakku- ja piirakkalapio teräksisenä. Tämä on aika hauska vempain, joka sopii erityisesti pehmeisiin ja kosteisiin kakkuihin. Vaatii laidattoman alustan / vuoan kakulle, muuten ei tällä onnistu leikellä. :)

51056e7fc98c7e5910000118.jpg

Steltonin multiavaajalla saa auki niin säilykkeet, pullot ja muutkin purtilot. Kompaktin kokoinen avaaja, johon tosin olisin kaivannut myös viinipullo-osan. Se puuttuu. :) Tämä ei ollut varsinaisesti listalla, mutta tarve on syntynyt, kun edellinen "automaattinen" purkinavaaja hajosi.

51056e98c98c7e5a100000f5.jpg

Eva Solon silikoniset pannunaluset. Nämä ovat osoittautuneet käytössä tosi loistaviksi, ovat huomaamattomat valkoisella pöydällä ja mahtuvat pieneen tilaan säilöön. <3 Meillä oli aikoinaan metallinen iso pannualusta, mutta se naarmutti pöytää ja jouti roskiin.

51056ecbc98c7e8c4a000026.jpg

Eva Solon valkoista muovia oleva siivilä pastan valutukseen ja kasvisten huuhteluun. Plussaa keveys ja kaunis ulkomuoto, miinusta pienestä vetoisuudesta. :) Vanhassa metallisessa siivilässä oli liian isot reiät ja makaronit pursuivat niistä ulos. Valkoisesta siivilästä olen haaveillut kauan. <3

51056f33c98c7e8c4a00002b.jpg

Sitruspuserrin Alessilta joka on ikisuosikkini. Ei muuta lisättävää. :D

51056f7ac98c7e5a100000ff.jpg

Nämä loput ei varsinaisesti kuulu keittiövälineisiin, mutta koska ovat esillä keittiön seinähyllyillä niin kuvasin nekin samalla kertaa. :) Lautaliinat pellavaa ja renkaat kiiltävää terästä. Molemmat Villa Stockmann-merkkiä. Nämä olivat listalla ja olen muutamat erilaiset jo ostanutkin. Nämä on uusimmat. :D

51056f80c98c7e5a10000104.jpg

Hedelmäkori, jossa oli vielä eilen satsumaa ja omenaa sisällä. Tänään jäljellä vain tyhjä kori. :) Tämä on unelma, joka on kulkenut mukanani teini-iästä asti.

51056f79c98c7e9a72000011.jpg

Ja loppuun oma lemppari, ihana kannu Georg Jenseniltä! <3 <3 Kertaakaan ei ole vielä käytetty kyseistä kannua, mutta kenties omille synttäreille raaskin sen ottaa käyttöön. :) Vetoisuus on aika pieni, joten kahvimaito taitaa olla järkevin vaihtoehto sisällöksi. :) Ostoslistalla oli tosin kermakko, mutta tämä kai ajaa saman asian. :)

Meillä on tänään touhuiltu vaikka mitä, on siivottu, ulkoiltu, käyty pulkkailemassa ja kaupassa. Tein lisäksi tuplapitkän kahvakuulatreenin ja nyt on voimat niin veks ettei tosikaan. :) Painona on vain 3kg, mutta kyllä tuntuu, huhhuh. :D

Viettäkää ihana sunnuntai-ilta! <3 <3