Odottavan aika on pitkä ja malttamattomana käytin hyväkseni Ikean keittiösuunnitteluohjelmaa ja puuhastelin teille 3D-luonnoksen mahdollisimman tarkassa mittakaavassa. Eteisen viistosti kulkevaa seinää en saanut luonnoksen pohjaksi, mutta tuo itse keittio-olkkari huoneasettelu on hyvin lähellä sitä muutosta, joka remontin jälkeen kodissamme toteutuu. :)

5156c5d1c98c7e3229000011.jpg

Keittiö ei myöskään ole ihan sellainen kuin tuleva köökkimme tulee olemaan. Kalustejaottelu on hyvin samanlainen, mutta esim liesituuletin ja liesi kuvasta puuttuvat kokonaan. Saareke jää hieman alkuperäistä suunnitelmaa lyhyemmäksi, yhden 60cm levyisen kaapin verran pienemmäksi. :)

5156c5ccc98c7e08770000b9.jpg

Sohvan asetteluun on uudessa valmiissa olohuoneessa kaksi hyvää vaihtoehtoa, josta tulemme todennäköisesti päätymään siihen, että sohva asettuu selkä ulko-oveen ja keittiöön päin. Entisen väliseinän kohdalle kattoon ajattelimme rakentaa kattopalkin tai koteloinnin, jonka sisällä kulkevat olemassa olevat sähkövedot. Kotiteatterin takakaiuttimille teemme siinä tapauksessa valmiit paikat kattokiinnityksin ja kaiutinjohtovedot piiloutuvat myös palkin sisään. Sähköpistoke mahdollisesti myöhemmin hankittavalle videotykille tehdään myös valmiiksi kotelointiin. 

5156d0a2c98c7eeb040000bd.jpg

Tv-kaappi tulisi tässä suunnitelmassa peräseinälle, jossa nyt seinähyllyt. Laajakangas laskeutuisi kaapin eteen katosta. Isoille etukaiuttimille olisi myös kunnolla tilaa kaapin molemmin puolin. :)

5156c5cbc98c7e147400009b.jpg

Aamuaurinko pääsee jatkossa valaisemaan koko kodin, ihan vanhan olohuoneen perimmäiseen nurkkaan saakka, mikä on ehdoton etu tässä suunnitelmassa. Myös vastaavasti ilta-aurinko valaisee uuteen olohuoneeseen asti, mutta ilman että television kanssa tulee ongelmia. Tv tulee jäämään piiloon tuonne paikalleen jäävän kylpparin seinän taakse, jonne aurinko ei yletä. :)

5156c5d5c98c7ee27d00008b.jpg

Itse tykkään tästä uudesta huonejaosta tosi paljon, keittiö ja olohuone ovat jatkossa vielä enemmän yhtä suurta tilaa kuin ennen ja turhia nurkkia ei enää ole yhtään. Kodista tulee hieman loft-tyylinen, tilava ja avara. Ulko-ovelta (ylemmän kuvan keltaiseksi merkitty ovi) on tulevaisuudessa esteetön näkymä yleiseen asuintilaan ja makuuhuone eristetään liikuteltavalla elementillä, joka päästää valoa läpi. Vaihtoehtoina on tällä hetkellä mm. liukuovet, joiden asennuttamista nyt selvitämme seuraavaksi. Maitolasinen ovi, jossa muutama kromattu vaakasauma olisi aivan unelma. <3 <3 <3

5156c5dbc98c7e032800001d.jpg

Alla oleva kuvakulma on otettu uuden olohuoneen takaseinästä ulko-ovelle ja eteiseen päin. Sohva tulisi tuohon ikkunoiden väliseen kohtaan takaseinän suuntaisesti selkä eteiseen päin ja ruokapöytä (noin 100x100cm) sijoittuisi sohvan taakse hieman lähemmäs makuuhuonetta. Saarekkeen, sohvan ja ruokapöydän ympärille jää reilusti tilaa joka suuntaan ja kulkeminen on esteetöntä.

5156c5d9c98c7e07770000c2.jpg

Edellisen kuvan oikealla puolella olevalle seinälle olen suunnitellut valokuvakehys-kollaasia tauluhyllyjä apuna käyttäen. Seinään ajattelin kerätä meidän kaikki olemassa olevat kehykset ja hankkia hyvin suuria kehyksiä (kuvakoko A3-A2) muutaman lisää jotta kokonaisuus on sopivan sekainen. :)

5156c5d2c98c7ee27d000086.jpg

Yllä oleva kuva on otettu eteisestä, oven takaa. :) Siitä huomaa hyvin miten tilava tulee tuo keittiökin olemaan. Saarekkeen pöytätasosta tehdään kuvasta poiketen alakaapistoja leveämpi, jotta saarekkeen ympärillä on mukava istua baarituoleilla. Kuvassa olevan oven vierestä lähtee meidän tapauksessa eteisen vino peiliseinä. Isot seinäpeilit tulevat jäämään paikoilleen.

Kokonaisuutena meidän kodin sisustus tulee hieman muuttumaan. Tahdomme tuoda kodin peruspintoihin vanhan ajan patinaa ja yrittää luoda ydinkeskusta-tyylistä 1800-luvun fiilistä tähän 2000-luvulla rakennettuun "uudistuotantoon" antiikkipatinoituneella vaalealla laminaatilla (ed. postaukseni) ja korkeilla jalkalistoilla. Kokonaisuutta rikomme täysin eriparia olevilla kalusteilla, jotka tulevat olemaan hyvin moderneja ja virtaviivaisia: keittiö kokonaan kiiltävän valkoinen, vetimeetön (vedin urat kaikissa kaapeissa) ja eleetön, sohva järeä ja massiivinen, sänky nahkainen ja nykyainen ja Kartellin kirkkaat kalusteet ovat sopivan utopistisen kummallisen ihanat. <3 <3 <3 <3

Kotiin haluamme jatkossa vain muutamia tärkeitä kalusteita, kaikki ylimääräinen karsitaan pois. Tuleva sisustus on mielessäni jo tässä vaiheessa kristallin kirkkaasti. :)

Minä jatkan suunnittelupuuhiani ja otan lihan huoneenlämpöön ennen ruoanlaittoa. Meillä on tänään herkkusapuskaa pääsiäisen kunniaksi, paistia, itsetehtyä marinaadia, kastiketta, perunaa ja kahdenlaista salaattia. Namnam. Nälkä on jo kova. :)

Ihanaa pääsiäisen jatkoa teille kaikille ja aurinkoa päiväänne! <3