Minulta on toivottu kodin pohjakuvaa, joten tässä tulloo. :) Olen joutunut hieman itse retusoimaan sitä, koska koti on jo nyt pohjaltaan muuttunut alkuperäisestä. Tässä tämänhetkinen tilanne, jossa makuuhuoneena toimii oikea olohuone ja olohuone on siirtynyt entisen makkarin tilalle:

51542d97c98c7e6f720008db.jpg

Ja tässä miltä tulee näyttämään rempan jälkeen kun cyprocia oleva väliseinä puretaan:

51542e14c98c7e647e00001b.jpg

Tv-kaapisto tulee tuohon tulevan olohuoneen ja kylpyhuoneen väliselle seinälle, sohva ikkunaseinälle niin että taakse jää hieman tilaa kuten oli olkkarin puolella ennen eilistä siirtoa. Isolle TuplaKuplalle on suunniteltu paikka ikkunaseinän kulmaan, mittojen perusteella se mahtuu hyvin mutta todellisen tilanteen näkee vasta käytännössä. Jos tila menee sumppuun, niin sitten Tuplis saa lähteä. :)

Ruokapöytä vaihtuu neliönmuotoiseksi, kuten vuosia haaveilinkin. Se tulee olemaan noin 100x100cm kokoinen ja se laitetaan sohvan ja keittiökalusteiden välimaastoon, hieman keskemmälle lattiaa. :)

Makuuhuone jää entisen olohuoneen paikalle ja siihen tulee jonkinlainen valoa läpäisevä seinämä, jossa keskellä kenties pariovet. Tytön huone jää tuonne viimeiseen nurkkaan, makkarit rauhoitetaan lepoon ja leikit leikitään pääasiallisesti olohuoneessa kuten tähänkin asti. :) 

Tässä vielä muutamia syitä siihen miksi tämä järjestyly toimii meidän perheessä erinomaisesti:

- tyttö heräilee välillä öisin huutamaan mammaa kainaloon, en kuule sitä toiselle puolelle kotia (ex-makkariin). Tyttö nousee lopulta ja tallustelee tökkimään minua, jonka seurauksena on jo niin pirteä että aamut alkavat joskus meillä jo klo 05. :) Kun välimatka on lyhyempi, kuulen tytön paremmin ja tytöllä on turvallisempi olla. 

- perheen rytmi on aamuisin sama.  Tyttö nukahtaa illalla reilusti ennen meitä aikuisia, joka aiheuttaa pieniä käytännön ongelmia. Jos iltaisin tahtoo katsella elokuvia kotiteatterin äänien kera, ei sitä voi tehdä koska olohuone ja makuuhuone olivat ennen vierekkäin. Uudessa ratkaisussa äänet eivät kuulu makkariin saakka, joten voimme miehen kanssa nautiskella hieman paremmin elokuvaelämyksistä. :)

- Tv:n katselu on meillä hyvin vähäistä, televisio-ohjelmia emme katsele juuri lainkaan, ehkä 30 min per viikko. Televisio onkin meillä vain elokuvia varten, sarjat ja uutiset katsomme netistä läppärillä. 

- Koska tv ei aja meillä asiaansa, ei olohuoneessa oikein tehdä muuta kuin leikitään. Ystävät ja sukulaiset viihtyvät aina mieluiten ruokapöydän ympärillä tullessaan kahvittelemaan tai syömään meille, joten sohvaakaan ei vieraiden peput juuri kuluta. :) Olohuone on meillä sivuseikka siis. :)

- Toisaalta saan jatkossa vahdittua tyttöä paremmin hänen leikkiessään uudessa olohuoneessa, sillä en ole selkä häneen päin missään vaiheessa. 

- Makuuhuoneessa on oma rauha sen aikaa mitä sitä tarvitseekin, eli öisin. Meillä ei majoiteta yökyläläisiä oikeastaan koskaan, eikä tilaakaan ole siihen ollut (ei ennenkään). Makuuhuone on yleensä kodin kaunein osa, ja itse mielelläni ihailen sitä tytön huoneen läpikulkumatkalla. :)

- Myyntitapauksessa on helppo palauttaa makkari omalle vanhalle paikalleen, laittamalla siihen kaapistosta seinän tai jakamalla tilan millä tahansa tavalla. Uuden kiinteän väliseinän rakentamiseen menee huomattavasti vähemmän aikaa kuin sen purkamiseen, kustannus sille on vain muutamia satasia. :)

Huh, nyt tuli paatosta. :) Mutta tässä siis pohjakuvat ennen ja jälkeen sekä hieman asiaa syistä miksi tämä on meidän perheelle toimivampi pohjaratkaisu. :)