En ole kai teille muistanut kertoakkaan, että meidän Moccamasterin kahvinkeitin hajosi muutama viikko taaksepäin. Vastus ei enää lähde kuumentamaan vettä, joten mokoma kapistus on täysin hyödytön. Takuukuitteja olemme etsineet kissojen ja koirien kanssa, mutta niitä ei löydy, ei sitten mistään. 

Olemme keitelleet kahvit hellalla pienessä kattilassa ja siivilöineet purut pois käyttämällä kahvinkeittimen suodatin osaa apuna. Kahvi on maistunut paremmalta kuin koneella keitettynä. :) Ja kahvinvalmistaminen on yhtä nopeaakin kuin oikealla keittimellä, sillä induktiolevy kuumentaa kahden kupillisen verran vettä muutamissa sekunneissa. :)

514c73d8c98c7eaa3d00002b.jpg

Itse ajattelin ehdottaa miehelle, että siirtyisimme kokonaan pois sähkökeittimestä ja ostaisimme pressopannun. Samalla saisimme ratkaistua uuden keittiön osalta kahvinkeitin-ongelman (mihin kohtaan sen laittaa kun se ei sovi keittiön lookkiin :D). Luin käyttökokemuksia netistä ja konsultoin yhtä ystävääni jolla on pressopannu ollut käytössä jo vuosia. Bodumin vempaimet on kuulemma todella hyviä ja ajattelinkin että uutta keittiötä varten pitää saada Bodumin Columbia -pressopannu. :)

1. Kaada vesi pannuun

514c73ddc98c7e2a4400000d.jpg

2. Laita kahvinpurut perään (presso-jauhatus tai pannujauhatus) ja anna hautua 4-5 min

514c73dec98c7efb2500009b.jpg

3. Paina mäntä alas ja nauti!

514c73dbc98c7e193b000039.jpg

Tämä kyseinen Bodumin Columbia on myös termospannu, joka pitää kahvit lämpöisenä pari tuntia. Meille valitsisin kahdesta erikokoisesta sen isomman eli pannun vetoisuus olisi 1,5L ja sillä valmistaa kaffet isommallekin seurueelle (noin 12kupillista kerralla, lienee tosin pieniä kupillisia). Pannu on kokonaan terästä kahvaa myöten, joten se sopisi ulkomuodoltaan meidän Georg Jensenin pippuri- ja suolamyllyihin sekä purkkeihin ja talouspaperitelineeseenkin. <3

514c73d1c98c7e53080000c2.jpg

514c73d1c98c7e193b000034.jpg

Bodumilla olisi samaa sarjaa myös teepannu, kermakko, maitokannu ja sokerikko sekä paljon muuta. Tästä voisinkin miettiä meille keräilykohdetta seuraavaksi, nyt kun W&B:n New Wave-astiat on kaikki saatu hankittua mitä on tarvittukin. 

514c73d6c98c7e2a44000008.jpg

Ajatukset pyörii aika pitkälti nyt keittiöasioiden ympärillä. :) Saatte siis sietää vielä muutamankin postauksen verran kodinkone-, astia-, ja keittiövälineaiheita. :) Onko teillä kenelläkään Bodumin tuotteita käytössä? Onko ne hintansa väärtejä kuten olen saanut ymmärtää... :)

Minulla onkin illaksi varattu huisia ohjelmaa, tämä mimmi nimittäin suuntaa kengänkärkensä kohti Hartwall Areenaa ja Adam Lambertia. <3 <3 <3 Palaan koneelle vasta huomenna, joten kommenttivastauksissa viipyy nyt hieman pidempään kuin normaalisti. :)

Ihanaa viikonloppua kaikille! <3

(Kuvat: Bodum)