Pääsiäisen viimeinen pyhäpäivä on kohta vietetty ja meillä alkaa vointi olemaan hitusen parempi. :) Aluksi ajattelin että pitipäs sattua huonoon saumaan tämä vatsatauti, mutta toisaalta ajankohta sairastamiselle ja levolle oli mitä parhain sillä eipä sitä kovin ihmeellistä tekemistä olisi muutenkaan pyhille ollut. :)

Ajattelin tässä kuulumisten lomassa kertoa teille myös painonhallinta-projektistani. Viime vuoden alussa otin tavoitteekseni päästä takaisin vanhaan painooni ennen raskautta ja vajaa vuosi siinä meni, että sain reilut 23kg karistettua ylimääräistä painolastia. Tavoitepainoni oli noin 50kg ja sen saavutin loppuvuodesta. Vaikka lisäsin pikkuhiljaa ruoan määrää ja kertyneitä kaloreita, jatkoi paino kuitenkin laskuaan mikä sai minut huolestuneeksi. Alimmillaan painoin vain 47kg, mikä on minulle aivan liian vähän. Olo oli silti ihan ok, vaikka paino putosi hitaasti ja varmasti. Halusin kuitenkin kokeilla saanko painon noususuuntaan, kun alan mässäämään vanhalla tyylilläni, eli pizzaa ja sipsejä sekä muita herkkuja. Niin hyvin olin vierottautunut herkuista, että niiden syöminen ei todellakaan ollut kovin nautinnollista mikä oli itselleni yllätys. Paino kuitenkin nousi ja nyt se on jo 49-50kg. :) 

5159b17ac98c7e0b22000002.jpg

Herkut ovat jälleen taaksejäänyttä aikaa, mutta maltilla voin niitä napostella jos mieli tekee. Olen lisännyt ruokavaliooni leivän, jonka päällä syön nykyään aina juustoa. Juustosta saa sekä energiaa että kalsiumia ja se paikkaa hyvin syömisen ja kuluttamisen eron eikä painonlaskua enää tule. :) Olen kärsinyt vääristyneestä kehonkuvasta ja syömisongelmista lähes koko ikäni ja vasta nyt, 30-vuoden kieppeillä olen tullut sinuiksi itseni kanssa ja oppinut arvostamaan ja rakastamaan omaa kehoani ja vaalimaan terveyttäni. Fanaattista terveysintoilijaa minusta ei saa, mutta olen muuttanut paljon asioita elämässäni terveellisempään suuntaan viimeisen vuoden aikana. Kahvin juontia olen vähentänyt, enää vain aamukahvi on olennainen. Päivä- ja iltakahvit olen korvannut vatsaystävällisemmällä teellä ja kasvisten sekä hedelmien syönti on nykyään päivittäistä. Myös vitaamiinit kuuluvat päivärutiineihin, mistä olen ennen tinkinyt. :)

En olisi uskonut että elämäntapamuutoksista voi todella tulla pysyviä. Se että sipsiä syödessä ei nauti siitä, on ollut niin ufo ajatuskin, että vuosi sitten olisin nauranut tuollaiselle väitteelle. Sama on tapahtunut myös suklaan kanssa, ennen sain äärimmäisen nautinnon siitä että söin suklaata tai suklaajälkkäreitä. Nyt ei tee mieli pientä palaa enempää edes maistaa ja entinen suosikkini valkosuklaa ei maistu yhtään. Minulla on kaapissa tälläkin hetkellä Maraboun valkosuklaalevy josta on vain kaksi palaa syöty. Levyn loppu joutaakin roskiin, sillä se on lojunut siellä jo kuukausia. :D

Rakastan hyvää ruokaa, vaikka olen itse surkea kokki. Omat suosikkiruokani ovat hyvin kesäisiä, makaroonilaatikkoa lukuunottamatta. Kaikenlaiset salaatit, kasviskeitot (varsinkin sosekeitot on namia) ja raikkaat ruoat ovat eniten omaan makuuni. Ja suomalainen kesäruoka - uudet perunat ja graavilohi maistuvat aina. <3 Jälkiruokien suhteen ei minulla ole suuria suosikkeja, olen kaikkiruokainen mutta onneksi herkut eivät enää maistu kovinkaan paljoa. :) Tiramisu on ehkä suurin heikkous tänä päivänä. :)

Meillä on kaivettu blenderi kaapista esille kevään kunniaksi ja aamuisin alan surrauttelemaan meidän perheelle luonnon omia energiajuomia. Hyviä reseptejä teiltä nyt kysyisinkin smoothien tekoon, sekä hedelmäiset että kasvispohjaiset maistuisivat! :)

Ihanaa iltaa kaikille ja kiitos jo etukäteen maukkaista smoothie-vinkeistänne! <3