Tein pientä mietintää siitä, mitkä ovatkaan omat tavoitteeni meidän kodin sisustamisessa. Elän yleensä hetkessä, vaikka pidänkin mielessäni sen että sisustuksen on tarvittaessa toimittava myös vuosien päästä. Pyrin valikoimaan sekä pitkäikäisiä ja ajattomia valintoja, sekä toteuttamaan hetkellisiä mielitekoja. Näiden yhdisteleminen on joskus vaikeaa ja siksi onkin hyvä jäsennellä ajatuksia siitä, millainen haluan kodin olevan vuoden kuluttua. :)

1. Valoisuus ja valkoisuus

Tämä on minulle yksi tärkeimmistä elementeistä ellei jopa tärkein. Valkoinen on ehdottomasti edelleen suosikkivärini ja haluan kodin yleisilmeen olevan vielä vaaleampi kuin mitä se nyt on. Lattian uusimisella saadaan suuri muutos aikaan, ja luulen että jo se pelkästään tekee kotiin toivomani lopputuloksen. :)

Uskon että korkeakiiltoinen valkoinen on tullut jäädäkseen ja sen suosio saa perinteisemmät mittasuhteet mattavalkoisen rinnalla. Kiiltävän valkoisessa on paljon sellaisia hyötyjä, joita mattavalkoisessa ei ole. Heijastava pinta tuo illuusion tilavammasta kodista ja myös valon määrä tuplaantuu. Tämä on minusta erinomainen puoli kiiltovalkoisessa, varsinkin pienissä kodeissa ja varsinkin pimeässä pohjolassa jossa valoa ei koskaan ole liikaa. <3 

2. Vähäeleisyys ja yhdisteltävyys

Haluan kalusteiden olevan hyvin ajattomia ja helposti yhdisteltävissä erilaisiin sisustustyyleihin. Kaapit saavat olla vetimeettömiä ja eleettömiä jokaisessa huoneessa, sohvat ja sängyt muotokieleltään virtaviivaisia. Sisustustyyliä on siten helppo vaihdella pienesineillä ja tekstiileillä.

3. Materiaalit

Korkeakiiltovalkoisen edut luettelinkin jo tuossa aikaisemmin. Muiden materiaalien osalta tahdon helppohoitoisuutta ja aitoutta, valkoisesta väristä tinkimättä.

Nahka: Nahkasohva on tullut jäädäkseen, enkä osaa kuvitella meille enää kankaista sohvaa koskaan. Vaikka sohva joskus vaihtuisikin, niin valkoinen nahka pintamateriaalina ei tule vaihtumaan. <3 

515ea95ec98c7ea84e00003b.jpg

Silkki: Silkki on ylellinen ja kaunis materiaali eikä oman kokemukseni mukaan ole vaikea hoitoinen. Ostin ensimmäisen silkkiverhoni jo 2009 ja edelleen olen sitä mieltä että silkkiverhot ovat kauneimmat mahdolliset verhot mitä olla saattaa, ainakin meidän kodissa ja sisustuksessa. <3

Pellava: Tämä uusin ihastukseni pellava on kyllä kaiken kehun arvoinen materiaali, erityisesti liinavaatteissa. Näin talviaikaan se lämmittää nukkujaa ja uskon että kesällä pääsen kokemaan sen viilentävän vaikutuksen. :) Kauniskin se on, ja konstailematon. Vaikka en ryppyisyydestä ole liiemmin ennen pitänyt niin nyt on pakko myöntää että ryppyiset pellavalakanat ovat suloisia. :)

Puuvilla: Laadukas puuvilla on loistava materiaali kaikkeen. Itse tykkään silkinpehmeästä tiheän lankaluvun puuvillakankaasta eniten. Myös kivipesty karkeampi puuvilla on kaunis ja miellyttävä, hieman pellavan näköinen mutta pehmoisempi. <3

Untuva: Untuvapeittoihin ja -tyynyihin siirtymisen jälkeen en osaa edes kuvitella paluuta ontelokuitutäytteisiin. Untuva sekä hengittää että lämmittää, ja pysyy kuohkeana vuodesta toiseen.

515ea788c98c7e9a2300002d.jpg

Muovi: Minusta muovikin on aito materiaali, siinä missa massiivipuu, nahka yms, kunhan sen on tarkoituskin edustaa muovia ja tuote on selkeästi muovinen. Kartellin kirkkaat kalusteet ovat tästä hyvä esimerkki. Keinonahka taasen ei kuulu tähän omaan kategoriaani vaikka keinonahkainen divaanimme onkin kaunis ja ihana. <3

515ea76ec98c7e9a23000028.jpg

Teräs: Teräksiset esineet ovat kautta aikojen kiinnittäneet huomioni. Tähän kotiin muuttaessamme 2006 pidin enemmän mattaharjatusta teräksestä, mutta nykyisin kiiltävä pinta on enemmän omaan makuuni. Varsinkin teräksen ja korkeakiiltovalkoisen yhdistelmä on minusta upea, tavaroiden ja kalusteiden muotoilusta riippuen joko maskuliininen tai feminiininen yhdistelmä. <3

515ea753c98c7e915d00001b.jpg

Lasi: Kirkas lasi on aina kaunista. Jokaisen kodin peruselementti, jota löytyy niin talon rakenteista, astioista, pienesineistä ja jopa huonekaluista. 

515eaa3bc98c7ea62900006a.jpg

Unelmani olisi, että joskus elämässäni olisi sellainen tilanne että kaikki polyesterit ja keinokuidut olisi korvattu aidoilla materiaaleillä. Niin kodin sisustuksessa kuin omassa vaatetuksessanikin. Sihen on kuitenkin pitkä matka vielä. :)

Inno-sisustusohjelmassa oli vuonna 2009 aivan mieletön muutoskohde ns. poikamiehen valtakunnasta, joka oli lattiasta kattoon kokonaan valkoinen. Kalusteet olivat muodoltaan hyvin futuristiset ja tilasta oli tehty hyvin tekninen piilotettuine musiikkijärjestelmineen yms. Tämä on edelleen yksi suurista omista inspiraatioistani, valitettavasti en löytänyt teille kuvia tästä kohteesta ja vanhoihin Inno-jaksoihin ei enää pääse katsomaan. Höh. Omaan kotiin haluaisin samanlaista futuristista henkeä, johon pehmeyttä toisin seinäpinnoilla ja tekstiileillä. Tulevassa keittiössä on käytetty esikuvana tätä Innon kohdetta ja toivon että se muuttaa koko kodin ilmeen kerta heitolla. :)

Pienesineiden osalta tahdon tehdä selkeää vähennystä. Runsaampi tyyli on nyt viimein koettu ja on aika palata pari harppausta taaksepäin. Kauniita esineitä on paljon ja niitä on kiva ihastella, mutta itse viihdyn paremmin hieman minimalistisemmin sisustetussa tilassa. Nyt kun tuokin vaihe on kokeiltu, niin tiedän taas hieman paremmin mikä itseäni mielyttää. :) Tähän alankin jatkossa kiinnittämään enemmän huomiota, koska olen perso pientavaralle ja niitä on niin helppo ostella. :D

Struktuuriseinää tehdessäni minulle selvisi myös, että seiniä todellakin kannattaa hyödyntää sisustuselementteinä. Uudessa ja valmiissa makuuhuoneessa on palaset loksahtaneet paikoilleen ja kaikki huoneen parhaat puolet on käytetty hyödyksi. Hohtava seinäpinta toimii sekä sisustuksellisena katseenvangitsijana että korostaa huoneen valoisuutta auringon paistaessa huoneeseen. Kalusteita on selkeästi vähemmän kuin ennen, kaapistokin vaihtui matalaan. Silti huoneessa on tunnelmaa eikä siinä ole sitä keskeneräisyyden tunnetta, mikä usein on meidän kotona vallinnut ja minua vaivannut. :)

515d3c60c98c7ea704000020.jpg

515d3c4fc98c7e4f01000012.jpg

Valaistus on meillä tärkeässä asemassa, olenhan suuri lamppufani. :) Joidenkin mielestä meillä on liikaa valaisimia, mutta minusta määrä on juuri nyt optimaalinen. Varsinkin makuuhuoneessa on jokaisella valaisimella tärkeä tehtävänsä tunnelmanluomisessa ja viihtyvyydessä. Kattovalaisinta käytän vain siivotessa, eli katossa oleva suuri kristalliplafondi on lähinnä kaunistus. :)

515ead54c98c7e575500004c.jpg

Tälläisiä ajatuksia ja tavoitteita on minulla sisustamisen suhteen. :) Seuraavan vuoden aikana keskitynkin enemmän isojen linjojen kuntoon saamiseen ja koitan jättää pienen piiperryksen ja kauniit esineet hieman sivuun. Niiden kanssa menikin loppuvuosi oikein antoisasti jo. :D Nyt kun luottamus omiin maalauskykyihinkin kasvoi, ajattelin olohuoneen puolelle tehdä myös struktuuriseinän. Sitä millaisen seinän teen, en vielä tiedä. Värisävyt kuitenkin pysyvät suhteellisen samoina, eli vaaleanharmaalla linjalla todennäisesti mennään seinien kanssa jatkossakin. En kuitenkaan tätä kiveen kirjoita, sillä haaveilen myös kokovalkoisesta kodista, joka olisi valkoinen aivan kauttaaltaan seiniä myöten. Pidän siis kaikki vaihtoehdot avoimina toistaiseksi ja odotan rauhassa seuraavaa inspiraatiopuuskaa. :)

Aurinkoista päivää kaikille! <3

(Kollaasikuvat: Stockmann)