Olen ihan hirmuinen Euroviisu-fanittaja. :D Muistan jo kun pienenä tyttönä katselin äidin ja siskojen kanssa Euroviisuja ja jännitin esiintyjien puolesta. Tottakai se on huikeaa jos Suomi pärjää hyvin kisoissa (eli pääsee edes finaaliin :D), mutta se ei ole koskaan ollut "se" juttu, miksi rakastan Euroviisuja. :) Koko show ja se kaikki hekuma mikä välittyy ruudun kautta katsojille on se suurin nautinto. Unohtamatta tietenkään upeita esityksiä, sekä perinteisempää viisu-irroittelua vesirajat vilkkuen. :D

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-05-18%20koht

Vuosi vuodelta on Euroviisuja alettu arvostamaan enemmän ja enemmän, samalla mukaan on liittynyt lisää uusia viisu-maita. Tänäkin vuonna mukana on yllättävän monta hienoa biisiä esittäjineen, jotka eivät kalpene radiosoitossa koville maailmanluokan tähdillekään. Toki suureen ja värikkääseen joukkoon mahtuu myös enemmän kieli poskella toteutettuja esiintymisiä, ne ovat minusta yksi Euroviisujen pakollinen perinne. :D

krista%2Bsiegfrids.jpg

Meidän oma Krista pärjää takuu varmasti tämän iltaisessa finaalissa, vaikken uskallakaan toiveistani huolimatta veikkailla kärkipaikkaa hänelle. Norjalla on myös todella kova kisabiisi ja itse tykkään myös Anoukin vedosta. Saa myös nähdä millaisen äänivyöryn saa osakseen supertähtien vetämät esitykset, eli Cascada ja Bonnie Tyler. :) Kilpailu tulee olemaan kovaa, se on varma. :)

Shown sisältämästä  ja kohinan aiheuttaneesta pusuttelusta voi olla montaa mieltä, minua itseäni se ei häiritse eikä se minusta ole mitenkään poikkeuksellisen shokeeraavaa tai uuttakaan. Venäläinen tyttöduo t.A.T.u. sen shokin aikoinaan jo Euroviisujenkin osalta toteutti. :D Toivottavasti Kristan tuleva show sisältää jotain uutta ja yllättävää, vaikka uudenlaisen esiintymisasun. Alkupään esiintyjillä on aina vaikeat paikat, jotta jäisivät äänestäjien mieliin. :) Täällä liputan Suomen ja Kristan puolesta railakkaasti ja jännitän kämmenet hiestä märkänä tuloksien julkistamista. 

DING DONG kaikille ja ihanaa iltaa!!!! <3 <3 <3 <3 :)

(Kuvat: http://yle.fi/musiikki/euroviisut)

EDIT: Hännille jäätiin, mitä hieman kyllä ihmettelen. Muutenkin top3 oli minusta musiikillisesti aika yllättävä. Tanskan Shakira vei voiton äänivyöryllä, minusta biisi ja esitys oli ihan hyvä mutta kuului enemmän perinteiseen Euroviisu-kastiin kuin huipulle. Makuasia tietenkin josta ei sovi kiistellä. :)

Omia suosikkejani (joille povasin menestystä myös viisujen jälkeenkin) oli Ranskan "Courtney Love", Alankomaiden Anouk ihanalla "indie kohtaa James Bondin ja Maija Poppasen"- biisillään, Ruotsin poikapoppari joka oli sekoitus Antti Tuiskua ja Adam Lamberttia ja muutama muu kuten Norja ja jääkuningatar. Suomi ja Krista veti esityksen hyvin, mutta ken tietää miksi pisteitä ei tullut edes naapurimailta... Voittoa en uskaltanutkaan povailla, mutta häntäpäähän jääminen oli suuri pettymys luonnollisesti. No, ensi vuonna uusi yritys... :D :D