Meiltä löytyy tosiaan nyt neljä niitä yrttiruukkuja, joista kahteen ostin eilen vehnänorasta. Tätä kyseistä rehua en ole aikaisemmin kokeillut pitää hengissä kotikonstein, joten nyt se sitten nähdään mihin kaikkeen yrttiruukkuni sopivatkaan. :) Vehnänoras on kuulemani mukaan hieman hankala hoitoinen ja se tuppaa nuupahtamaan turhan helposti. No saa vähän lisäjännitystä elämään ainakin jos ei muuta iloa ole. :D :D

P1014227.jpg

P1014228.jpg

P1014226.jpg

P1014229.jpg

Ihanan fressit heinänhaivenet ja näyttävät ihan ylipitkältä rairuoholta. :D Vehnänoras on todellista superfoodia kaikissa muodoissa ja itse ajattelin silputa tätä mm. salaatin joukkoon. Toivottavasti ne eivät siitä säikähdä, vaan jaksaisivat elää ja kasvaa pitkälle syksyyn saakka kuten basilika. <3

Muistatteko muuten kun postasin toissapäivänä kuivuneesta ja nuupahtaneesta basilikastani? Tässä muistutuksena kuva miltä basilika näytti silloin kaksi päivää sitten:

P1014205.jpg

Ja katsokaa miltä se näyttää nyt! (kuva alla) :) :) :) Ei tarvinnut kuin lisätä vettä ruukun alaosaan ja basilika imi itse tarvitsemansa määrän vettä pelastuakseen. :D

P1014230.jpg

Kuvasin myös toisen basilikani, joka on myös elpynyt hyvin omasta rutikuivuudestaan. Tästä olen myös napsinut muutaman haukkapalan ja sen kyllä huomaa. :D

P1014231.jpg

Ostin eilen myös yhden ylimääräisen pikkuisen basilikan, joka oli tarkoitus syödä ruoaksi olleen salaatin päällä. Se kuitenkin unohtui kaikessa hössötyksessä ja laitoin sen sitten kulhoon odottelemaan seuraavaa salaattipäivää. Laitoin kulhoon ensin tilkan vettä ja sen päälle palan talouspaperia. Näin vesi imeytyy paperiin ja basilika ei ui pelkässä vedessä. Tämän manuaalisen kastelusäätelyn keksin päästäni ja toivon että basilika on virkeä ja pöyheä vielä keskiviikkonakin. :) (viime kerralla kun laitoin basilikan kulhoon se vetistyi ja nuukahti)

P1014232.jpg

Huomiseksi olen miettinyt parveke-postausta. Sinne ilmestyi jo pari viikkoa sitten kaksi vihreää koristetyynyä ja olen unohtanut kokonaan postailla teille niistä. :)

Rentoa sunnuntai-iltaa! <3