Sormet jo kovasti syyhyää tytön huoneen kimppuun, mutta joudun odottelemaan uutta sänkyä saapuvaksi. Sen toimitus menee kahden viikon päähän, joten ainakin 14 vuorokautta pitää vielä kärvistellä tyhjähkön huoneen kanssa. :D Huone saa toimia leikkihuoneena siihen asti, enkä laita sitä muutenkaan kuntoon nyt etukäteen. Odotan kiltisti sänkyä ja laitan vasta sitten kaikki muutkin kalusteet ja tekstiilit paikoilleen. :)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-05-11%20koht

Yllä pohjakuva miten kalusteet tulevat asettumaan huoneeseen: uusi sänky tulee kylki keltaista seinää vasten, Lack-hyllyt päällekkäin sängyn viereen valkoiselle päätyseinälle, oven viereen 64cm korkea ja 180cm leveä Bestå-kokonaisuus ja keskelle Lack-pöytä sekä neljä mammut tuolia piirtämistä ja askartelua varten. Alakulmassa oleva kolmio edustaa auki olevaa ovea, jonka taakse nurkkaan tulee iso valkoinen punoskori (se mikä oli ennen koristetyynyillä).

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-05-11%20koht

Ostin siis tytölle kotimaisen Jatkopuu-sängyn valkoisena ja turvalaidalla varustettuna. Sänkyä voi myöhemmin laajentaa lisäosilla (hyllyt, kerrossänky, parvisänky) jos tulee tarvetta. Hyvin neutraali perusmalli valkoista mdf-levyä valkoisella jatkopatjalla.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-05-11%20koht

Sängyn lisäksi kalusteina tulee olemaan 180cm leveä ja 64cm korkea Ikean Bestå-kaapisto kiiltävän valkoisilla ovilla. Kaapissa säilytetään tytön vaatteet ja kengät, sekä legoja omissa muovisissa säilytyslaatikoissaan. Tytön on helppo opetella pukeutumaan itse, kun vaatteet ovat hänelle sopivalla ottokorkeudella. :) 

Seinälle tulee kolme Muuton keltaista Dots-seinäripustinta, joihin voi ripustaa yökkäriä ja kylpytakkia. :)

Valkoiselle päätyseinälle tulee viiteen kerrokseen Lack-hyllyjä kuten keittiöseinälläkin. Leveyttä tulee olemaan kahden hyllyn verran eli 220cm. Hyllyihin saa esille sekä leluja, kirjoja, tytön taideteoksia että koristeita. Myös TuplaKupla S-kokoista lamppua ajattelin sovitella tytölle iltavaloksi. :)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-05-11%20koht

Keskelle huonetta laitan korkeakiiltovalkoisen Lack-pöydän ja sen ympärille neljä muovista lasten Mammut-jakkaraa, joista kaksi on valkoisia ja kaksi keltaisia. Pöydän ympärillä on piirtämisen ja askartelun lisäksi mukava pitää kahvikestejä nukeille ja nalleille. :)

Ikean ostoslista onkin jo valmiiksi tehtynä ja ensi viikolla yritän ehtiä piipahtamaan pikavisiitillä hakemassa puuttuvat Ikean mööpelit. :)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-05-11%20koht

Huoneen yleisilme tulee olemaan raikas, leikkisä ja moderni. Maton suhteen en ole vielä tehnyt päätöksiä, mutta luulen että valkoinen Pappelina on varmasti kestävin ja ajattomin valinta. Siitä saa putsattua vesiväri- ja sormiväritahratkin, joten ei haittaa vaikka tulisi sotkua tytön touhutessa omassa huoneessaan. Eikä tarvitsisi olla sydän syrjällään valkoisen nukkamaton tähden, kuten olohuoneessa aikasemmin. :D

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-05-11%20koht

Tekstiilien osalta värisävyt tulevat noudattamaan samaa keltaisen ja valkoisen linjaa kuin huoneen kalustuskin. Ihastuin kovasti ruudulliseen Marc O´Polon pussilakanasettiin ja sellaisen klikkasin nettikaupasta kotimatkalle. Pitää toivoa että keltaisen värisävy on oikea. Finlaysonin Norsu-kuosi olisi täydellinen nappivalinta eläimistä kiinnostuneelle tytölle ja yritänkin etsiä, jos löytäisin keltaista Norsua vielä jostakin. Tuntuu olevan tosi suosittu väri. :) Yksi koristetyynykin kelpaisi ja jos ei kaupoista löydy niin hieron vaihtokauppaa White & Fresh-blogin Irinan kanssa, jos hän raaskisi luopua omastaan. En kyllä usko että luopuu. :D

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-05-11%20koht

Yllä olevista esineistä meiltä löytyykin jo kaikki muut paitsi keltainen Myy-valaisin ja puinen norsu. Norsu saa toistaiseksi jäädä kauppaan, sillä se on turhan tyyris lelu, vaikka onkin kaunis kuin mikä. <3 Myy-lamppua menen katsomaan ensi viikolla ja jos keltaisen sävy natsaa niin tuollaisen nappaan mukaani. :) Hätävara on kattolampuksi myös olemassa, nimittäin valkoinen Myy. Hihiii. :D Muotokieli tuossa lampussa on juuri oikeanlainen ja sopii huoneen muuhun tyylin niin loistavasti ettei mitään muuta vaihtoehtoa tarvitse enää edes miettiä. :)

Muovisissa läpinäkyvissä laatikoissa säilytämme legoja ja ne siirtyvät uusitun huoneen kaappeihin sellaisinaan. Georg Jensenin teräksinen säästöpossu-norsu siirtyy keittiön seinähyllyltä tytön seinähyllylle ja matalaan teräksiseen säilytyspurkkiin tulee tytön pinnit ja pompulat.

Huh, kylläpäs oli perusteellisesti selitetty suunnitelmapostaus, en muista koska olisin viimeksi kirjoittanut näin pitkää tekstiä saati tällä nopeudella. :D Pahoitteluni kirjoitusvirheistä, sillä en ehdi nyt yhtään oikolukemaan, edes senkään vertaa mitä yleensä ehdin. :)

Nyt onkin mentävä salamavauhtia hellan ääreen hoitamaan ruoanlaitto loppuun! Adios ja huomiseen! <3

(Kollaasikuvat: Ikea, Finlayson, Stockmann, Sievä Sisuste Oy)