Olen ystävän kanssa miettinyt viime aikoina useasti vihersisustamisen intoa, tai lähinnä sitä miksi se on puraissut myös minua. :) Minä kaikista maailman ihmisistä, joka en ole koskaan aikaisemmin elämässäni ollut kovinkaan kiinnostunut kasveista osana sisustusta, olen intoutunut kukista ja niitä ostellut kotiinkin aika paljon. Uusimpina kaksi keltaista ruukkuruusua, jotka olohuoneen tasolla nyt ovat. :)

P1014446.jpg

Jos mennään useampi vuosi taaksepäin, ei leikkokukkia lukuunottamatta sisustukseen integroitu kasveja mitenkään erityisemmin. Ikkunalaudoilla niitä usein näki, ja korkeiden hyllyjen päällä roikkui muutamia muratteja tms. Kasvit ja kukat oli pikemminkin laitettu vaan jonnekin ilman sen suurempaa miettimistä siitä, miten se sopii mihinkin tai mikä on ruukun väritys. Sisustusta miettiessä ei  paljoakaan huomioitu kukkia, niitä vaan ilmestyi pikkuhiljaa sinne tänne tuonne. :) Nyt on todellakin toisin ja vihersisustaminen on jälleen in. :)

P1014447.jpg

Mainonnan laki todellakin toimii, mitä enemmän näet tiettyjä samoja asioita, niin sen enemmän alat pitämään näkemästäsi ja tahdot myös itsellesi sellaisen. Näin uskon käyneen itsellenikin kasvien ja kukkien kanssa. :D Vihersisustaminen on yksi tämän vuoden (ja kenties tulevankin) suurimmista trendeistä ja sen huomaa hyvin sekä sisustusohjelmista, sisustusblogeista että sisustuslehdistä. Erityisen hyvinä puolina tässä on se, että kasveilla on ihan oikeasti mielialaa nostava vaikutus, se on melko edullista ja erittäin kaunista katseltavaa. Ei siis ihme, että minäkin - suorastaan kukkavastainen ihminen, joka onnistun aina lakastuttamaan kaikki kasvini - olen yrittänyt opiskella kukkien hoitoa ja yritän kaikkeni että omat kasvini ja kukkani pysyisivät hengissä. :D Suurella rakkaudella huolehdin niistä ja olen jopa laittanut muistutuksia puhelimeeni jotta varmasti saavat vettä tasaisin väliajoin. :)

Millaisia ajatuksia teillä on vihersisustamisesta? Oletteko huomanneet omissa ajatuksissanne muutoksia ja oletteko ottaneet kukat ja muut kasvit selkeästi osaksi oman kodin sisustusta? :)