Ensi viikolla olen järjestämässä pienet kesäkinkerit hyville ystävilleni ja ajattelin laittaa pöydän koreaksi. :) Kerrankin pääsen hifistelemään ns. keittiön puolelle, koska en useinkaan järjestä kotosalla isoja illanviettoja. Viime kerrasta taitaa olla kohta vuosi vierähtänyt. :D

Kaunis kattaus kukkakimppuineen olisi tarkoituksenani loihtia ja viimeisiä kertoja kokkailla vanhassa keittiössämme, jota ei todellakaan tule ikävä rempan jälkeen. :D

Keräsin itselleni kuvakollaasien muodossa muistilistan, jotta voin myöhemmin luntata mitä olen ajatellut ja mitä minulta uupuu. :)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-07%20koht

Kattaus tulee olemaan pääväritykseltään valkoinen, kuten yleensä aina. Haluan lisätä joukkoon pienen ripauksen tammea - valkoisen, teräksen ja kirkkaan lasin rinnalle.

Iittalan kirkas Aalto-maljakko tulee puisen Aalto-alustan päälle ja siihen kimppu kalloja (siis niitä kukka-kalloja, ei suinkaan pääkalloja :D).N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-07%20koht

Ruoan ja juoman tarjoiluun minulla onkin kaikki osat valmiina omasta takaa. Teräksiseen Georg Jensenin kannuun (vasen yläreuna) tulee kahvimaitoa, kirkkaaseen Iittalan Kartio-kannuun tuoremehua (vasen keskellä, kuvan kaadin on Essence - ei Kartio :D), ja Eva Solon valkotakkiseen karahviin (keskellä) kuuma teevesi (karahvi sopii myös kuumalle juomalle, testattu on :D). Teepussit tarjoilen Georg Jensenin teräksisestä säilytyspurkista (vasen alareuna), jossa kattaukseen sopivasti puinen kansi. Salaatin laitan tarjolle Casa Stockmannin kulhoon (oikea alareuna) ja ottimina toimivat Iittalan Piano-salaattiottimet (oikea yläreuna)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-07%20koht

Astiat löytyvät myös kaapista valmiina, mitkäs muutkaan kuin V&B New Wave-sarjan lautaset ja kupit. Myös muutama tarjoilukulho ja -lautanen löytyy ja niissä tarjoilen itsetehdyt patongit sekä jonkinlaisen raikkaan kesäisen kakun tai piirakan.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-07%20koht

Uusin ostokseni on V&B Flow-kulho, joka saa toimia herkkukulhona pähkinäsekoitukselle (vasen ylänurkka). Pieniä New wave-sarjan kulhoja otan käyttöön tarpeen vaatiessa (ylärivi keskellä). Aterimet ovat samat vanhat New wavet kuten aina ja teekupeiksi taidan kattaa kaksi Ittalan Ego-kuppia (oikea yläreuna) ja niihin Alessin Téo-teepussinaluset (oikea alareuna). Tuoremehut nautitaan Iittalan pienistä Kartio-laseista (alarivi keskellä).

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-07%20koht

Tekstiilipuolella ei hienostelua tällä kertaa nähdä. Pöydälle laitan Villa Stockmannin valkoisen pellavaisen Muurahaispolku-kaitaliinan (oikea alareuna) ja servetteinä saman sarjan pellavalautasliinat valkoisina (oikea yläreuna). Hyvin yksinkertaista ja kaunista. <3 Lautasliinarenkaiksi ajattelin ostaa Lexingtonin valkoiset merihenkiset renkaat (vasemmalla) tai sitten tuunaan itse ohuista puun oksista pienet lenksut, joita käyttää. :)N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-07%20koht

Kakun tarjoiluun kaapista löytyy Magisson hauska kakkulapio (vasen yläreuna). Jos päädyn kattamaan esille myös juustolautasen, löytyy Magisson juustohöylä (vasen alareuna) ja -veitsi (oikea yläreuna) myös valmiina omasta takaa. Piirakkalapiota minulla ei ole, mutta riippuen siitä millaisen makean kahviherkun saan loihdittua, voi olla että joudun ostamaan perinteisemmän piirakkalapion (oikea alanurkka) sen leikkaamiseen ja tarjoiluun. Magisson hauska kakkulapio ei sovellu nimittäin kaikille piirakoille, varsinkaan jos tarjoilulautasessa on korkeammat reunat.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-06%20koht

Loppuun vielä pari kaunista kuvaa New wave-sarjan astioista, joissa ruoka näyttää aina normaalia paremmalta. :)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-06%20koht

Eli ostoslistallani on ruoka-aineiden lisäksi Kalla-kimppu, 6kpl Lexingtonin servettirenkaita ja mahdollisesti tarvittava Magisson piirakkalapio. 

Eilen illalla muuten väsähdin totaalisesti ysin aikaan. Pakko oli mennä yöpuulle normaalia aikaisemmin. :) Vaikka aurinko piristää, niin pitkä hellejakso vie mehut. :D Olen ihan tyytyväinen ettei täällä Helsingissä tänään (ainakaan nyt) paista aurinko. Pieni kesäsade saisi tulla vilvoittamaan ilmaa ja luontoa. :)

Mukavaa perjantaita kaikille! <3

(Kuvat: Hobbyhall, Tikkurila, Stockmann)