Arvatkaapa mitä olen tänään touhunnut? :) No päätin sitten extempore alkaa tuumasta toimeen ja kurvasin tytön ja rattaiden kanssa julkisilla kulkuneuvoilla Prismaan ostamaan ison purkillisen Tikkurilan Tunto Hienoa ja tykötarpeet. :D :D 

Päätin hieman oikoa seinän teossa ja jätin Lumikuningattaren Illallisessa käytetyn hopealasyyrin pohjalta pois. Turhaa hifistelyä olisi ollut, kun maalauksen raidallisuus ja eloisuus tulee hyvin esille ilmankin. :)

Ensimmäisenä työvaiheena oli teippikuvioiden kiinnittäminen seinään (ja jalkalistan sekä sähköpistokkeiden suojaus). Käytin kolmea eri leveyttä olevaa maalarinteippiä, jotta kuviosta tulee persoonallisempi. Teippaukseen kulutettu aika 32 minuuttia. :)

P1014650.jpg

Ensimmäisenä kannattaa suojata jalkalistat ja pistokkeet ja sen jälkeen vasta työstää kuviointiteippaus, jotta kuviointiteippien pois ottaminen on mahdollisimman helppoa. Itse tein homman väärin päin, eli teippasin ensin kuviot ja vasta sitten jalkalistan, joka tarkoitti sitä että kun aloitin ensimmäisenä kiireellä irroittamaan seinällä olevia teippejä, ne olivat jumissa jalkalista teippauksen alla ja sain maaliroiskeita vaatteisiin kun teippi napsahti poikki ja roiskautti maalit päälle. :)

P1014648.jpg

Telasin Tunto Hienon paksulla kerroksella seinään noin 1x1m osioissa teippejä mukaillen ja pitkällä tapetointiin tarkoitetulla tasoituspensselillä tein suurta kaarikuviota kosteaan maaliin. Itse laitoin pensseliin aina maalia ennen kuviointia, jotta kuvioinnista tuli selkeämpi ja rosoisempi.

P1014659.jpg

Halusin sitten kuitenkin säilyttää seinällä olevat hyllyt, sillä ne sopivat minusta todella upeasti kuvioituun seinään. Tasapintaisella valkoisella seinällä ne olivat vähän tylsät, mutta nyt hyllytkin heräsivät eloon korkakiiltovalkoisella pinnallaan. <3

P1014657.jpg

Näissä kuvissa maali on vielä märkää ja koska maalikerros on melko paksu, sen kuivumiseen menee noin 20 tuntia arviolta. Huomenna päivällä maali on kuivunut ja voin työntää seinähyllyt kokonaan seinään kiinni. Nyt ne on hieman irrallaan ja kevyesti työnnettynä tukirunkoihinsa, jotta maali saa kuivua kunnolla. :)

P1014658.jpg

Maalaamiseen ja kuviointiin käytetty aika, 47 minuuttia (jep, otin aikaa sekunttikellolla tällä kertaa kun tarkkoja aikoja viimeksi kyseltiin :D). Teipit on syytä ottaa irti heti kun vihon viimeinen Tunto Hieno kerros viimeisimpäänkin nurkkaan on levitetty. Struktuurimaali kuivahtaa pinnaltaan todella nopeasti, varsinkin nyt kuumilla ilmoilla, ja pinta saataa revetä jos maali ehtii kuivumaan teippien ympäriltä / päältä. :)

Olen kyllä todella todella tyytyväinen lopputulokseen, joka tuosta vielä kuivuttuaan hieman paranee. <3 <3 <3 Oli täysin oikea ratkaisu ryhtyä hommiin ja tehdä tämä pitkään mielessäni pyörinyt maalausidea omalle seinälle. :) Huomenna olisikin sitten aika olkkarikuvien. :)

Ihanaa iltaa kaikille! <3