Löysin jo maaliskuussa Prismasta heidän oman House-merkkisen Stone-torkkupeiton joka on paksua neulosta. Olen haudutellut sen ostamista omassa mittakaavassani tajuttoman kauan ja syynä on ollut se, että torkkupeitto sisältää akryylia. Akryyli on itselleni kuin kirosana, jota yritän välttää viimeiseen asti, sillä se nöppääntyy ja nuhjaantuu aivan liian nopeasti ja pesun jälkeen on entinen kapistus. Olen yrittänyt etsiä yhtä muhkeaa ja vastaavan näköistä torkkua myös muualta ilman akryylia, mutta tuloksetta. Pari viikkoa sitten luovutin etsimisen ja kannoin yhden Stonen kotiin ja nyt olen täysin myyty. :)

P1014804.jpg

P1014803.jpg

Tässä on sopivasti ollut viileämpiä ilmoja ja olen päässyt käyttämään torkkupeittoa päivittäin. Pari viikkoa on siis käyttökokemusta takana ja mitään käytönjälkiä ei ole ainakaan toistaiseksi ilmaantunut. Ongelma-farkkuni eivät ole värjänneet, vaikka niistä tarttuu väriä ihan jokaiseen mahdolliseen pintaan nahkasohvaa myöten. Lanka ei ole mistään kohtaa nukkaantunut vaikka olen istunut tismalleen samassa kohtaa torkkupeiton keskikohdassa takapuoleni kanssa. :D

P1014802%202.jpg

Värisävy on meille täydellinen hieman taitetun valkoinen ja se sopii niin seiniin, sohvaan kuin muihinkin pintoihin. Pehmeän kermainen kuin vaniljajäätelö, mutta silti riittävän valkoinen. <3

P1014806.jpg

Materiaali on 60% puuvillaa ja 40% akryyliä, joka vaikuttaa ainakin toistaiseksi hyvältä sekoitukselta. Peite on pehmoinen kuin pumpuli ja aika painava. Miinusta tulee oikeastaan vain käsinpesusta, jonka ajattelin sivuuttaa. :D Pesukoneessa on onneksi käsinpesuohjelma ja vaikka se ei ole ihan sama asia kuin oikea käsinpesu, niin ajattelin tulevaisuudessa ottaa riskin ja hyödyntää pesukoneen olemassa oloa. :D Kuivaus onkin hankalampi juttu, meidän kuivausteline on niin pieni että torkku täytyy taitella kaksinkerroin ennen tasokuivausta, mikä pidentää tietysti kuivausaikaa.

P1014812.jpg

Tämä todisti taas sen, että joskus ns. merkitönkin tuote voi olla huippuhyvä. :D Kaiken ei aina tarvitse olla kalleinta mahdollista laatua, täyttääkseen tehtävänsä. :)

Omasta Prismastani tämä valkoinen Stone on loppunut (en tiedä tuleeko myyntiin lisää) ja tilasinkin Sokoksen nettikaupasta itselleni syksyä varten kaksi lisää. Kyllä nyt kelpaa syksyä odottaakin, kun on näin ihanat torkkupeitot valmiina odottamassa. :D

P1014805.jpg

Minuun on muuten iskenyt nyt jokin mummobuumi, sillä pyysin siskoani opettamaan minut kutomaan. Huomisesta alkaen kudon tunnin päivässä yksi oikein - yksi nurin tekniikalla ja toivottavasti opin säätelemään langan kireyttä viimeinkin. Kouluaikana yli 15-vuotta sitten olen viimeksi puikkoihin koskenut ja niin huonolla menestyksellä että sain käsityöstäni arvosanaksi 5. :D :D Jospa nyt kärsivällisyys ja ymmärrys riittäisi ja oppisin tekemään torkkupeiton kaltaista peruskudontaa. Jos näin käy, niin syksyllä minulla on 6kpl itse tehtyjä tyynynpäällisiä sohvalla. :D

Ihanaa lauantai-iltaa! <3