Hankintalistallani oli Muuton valkoinen E27-valaisin, jota kutsun tuttavallisemmin roikkalampuksi sen ulkonäön vuoksi. :) Clas Ohlsonilla asioidessani löysin kuitenkin heidän huomattavasti edullisemman versionsa ja päätin kokeilla tuunata sokeripalallisesta valaisimesta itselleni seinäpistoke-version. :)

Tätä lähdin siis tavoittelemaan, eli valkoisen johdon varassa roikkuvaa valopalloa (kuvassa Muuton E27).

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-07-09%20koht

Tarkoituksenani on ripustaa kyseinen valaisin sängyn viereen tulevaan Muuton valkoiseen ja pyöreään Dots-seinäripustimeen. Alla tuunaukseeni tarvittavat kolme tuotetta, eli Dots, Clasun lamppu ja siihen vaihdettava seinäpistoke katkaisimella.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-07-02%20koht

Clasun lampussa oli valmiiksi kytkettynä sokeripala, ripustuslenksu ja peitekupu, jotka kaikki irroitin. Valaisimen johto on tekstiilipäällystetty ja tosi helposti sain vaihdettua seinäpistokkeen sokeripalan tilalle (sähkömies-kaverini vielä tarkisti että kytkentä meni oikein). 

P1015481.jpg

Valaisimen uusi pistoke on oikein siistin näköinen ja sopii johdon jatkoksi hyvin. Ei nuristavaa vielä... mutta odottakaapas hetkonen...

P1015483.jpg

P1015487.jpg

Ja kas tässä se ongelma... Yleisimmät E27-kantaiset lamput ovat järjestäen kaikki jotenkin väärän mallisia ja liian paksuvartisia, eikä metallinen peitekupu riitä peittämään lampun kantaa kunnolla. :/

P1015489.jpg

P1015484.jpg

Erikoiskaupoista saisi sellaisia kirkaslasisia led-lampuja, jotka sopisivat muotoilultaan kauniisti kuvun alle, mutta hinta kieppuu siinä 30 euron hujakoilla. Joten tämä DIY-projekti ei loppukädessä tule sittenkään kovin montaa euroa edullisemmaksi, kuin ostaa alkuperäinen Muuto E27. Siinä tulee lamppuosa mukana valmiina nimittäin. Voi pyh pah sanon minä. Aina ei voi onnistua ja ei tuo nyt ihan maailman kammottavin viritelmä ole, mutta käyttöön tämä ei meillä tälläisenään ainakaan pääse. En kestä katsella lampun kannassa näkyviä tekstejä. :D :D

Muuto siis palasi takaisin ostoslistalleni, koska en jaksa alkaa metsästämään valaisinkauppoja, joissa pääsisin testailemaan lampunkantojen sopivuutta. Ja kolme lamppua jo kannoin kaupasta itse kotiin, todetakseni että kaikissa on sama "vika". Onneksi niitä voi käyttää muissa valaisimissa, joten ei mennyt rahat täysin kankkulan kaivoon. :)

Aurinkoista päivän jatkoa kaikille! <3