Pähkäilin useamman viikon valkoisten Hay-henkareiden ja vaaleanhopeisten Nomess Copenhagenien välillä ja päädyin valkoisiin henkareihin. Halusin että henkari erottuisi mahdollisimman vähän sekä oksarekistäni että Hayn Loop-naulakosta ja valinta oli lopulta lähes itsestäänselvyys. :D White for me, please! :)

P1015672.jpg

Yritin kuumeisesti metsästää näitä valkoisia Hayn henkareita pitkin Helsingin kauppoja, mutta huonolla menestyksellä. Joko ne eivät kuuluneet kaupan tuotevalikoimaan tai olivat tilapäisesti loppuneet. Meinasin jo heittää hanskat tiskiin, kunnes muistin että FDS:n nettikaupassa olen näitä valkoisiakin nähnyt joskus. Kaksi viiden henkarin pakettia lähti tilaukseen ja eilen illalla saapui lähetys kotiovelle. :)

P1015669.jpg

Henkarit ovat todella vankkaa tekoa, eivätkä ne ole lainkaan sellaiset joustavat rimpulat kuten ulkomuoto antaa ymmärtää. Näissä henkareissa voi roikottaa painavia laukkuja ja takkeja huoletta, eikä henkari jousta milliäkään. :) Materiaali on terästä, joka on maalattu valkoisella jauhemaalilla. Itse henkari on varmasti ikuinen, eli kestää kovassakin käytössä vähintään seuraavat 50-vuotta. Maalipinta luultavimmin kuluu ajansaatossa, mutta ne saa maalattua helposti uudestaan ja uudestaan ja uudestaan. Voittaa siis perinteiset puuhenkarit ja niiden irtoavat liimaukset mennen tullen. Tämä oli hyvä ostos. :)

P1015668.jpg

Muistaakseni joku teistä lukijoista pyysi minulta infoa tuosta henkarin koosta ja siitä venyttääkö se pahasti paitojen olkasaumoja. Pitkää käyttökokemusta minulla ei vielä ole, mutta uskoisin että venymistä ei tapahdu sen enempää kuin puisillakaan henkareilla. Näiden Wire-henkareiden päät on pyöristetyt ja muotoilu myötäilee paidan olka- ja hihasauman muotoa täydellisesti. Pieni ura pitää liukkaankin paidan paikoillaan henkarilla. :)

Ihanaa lauantaita kaikille! Päivällä tulossa postausta olohuoneen pakkeloidusta seinästä ja seinälle ilmestyvästä ylläristä. :D