Olen 7kk miettinyt (eli vatvomalla vatvonut :D) olohuoneeseen ohuempaa mattoa ja viimeinkin olen tehnyt sen lopullisen päätöksen. :) Vaihtoehtoja oli useita, mm. Pappelinan Svea joka meiltä jo löytyykin, Woodnotesin muutamakin malli, Formen Lumia ja Hanna Sarenin Duetto. Tulevan maton tärkeimmät ominaisuudet ovat helppohoitoisuus, valkoisuus ja vähäeleisyys ja siksi vaihtoehdot koostuivat materiaaleiltaan pääosin puuvillasta, paperinarusta, muovista ja juutista. Nukkamattojen aika on auttamattomasti ohi meidän kodissa, vaikka ne kauniita ovatkin. Ne ovat liiankin kauniita ja ylellisiä tähän uuteen stailiin. :)

P1015847.jpg

Pappelinan Svea oli kärkisijoilla viimeiseen saakka, mutta se karsiutui lopulta pois koska valikoimassa ei ole tarpeeksi suurta kokoa. Haluan tulevan maton nimittäin olevan presiis oikein mitoitettu olkkariin ja oikea koko on 200x300cm. Matto tulee Bestå-kaappien eteen ja ulottuu pituuden puolesta tasan päästä päähän. Leveyden osalta matto on sohvasta Beståån, joten suurinosa olohuoneen tammen sävyisestä parketista piiloutuu valkoisen maton alle. :) Symmetria on minulle tässä matto-tapauksessa elintärkeää, eikä matto saa olla liian lähellä keittiötä ja toista mattoa. Nyt sekä ikkunan puolelle että keittiön puolelle jää saman verran parkettia näkyviin. :)

lumia_valk_fiiliskuva_560x5901-460x590.j

Ja siinä se valinta on, Formen Lumia valkoisena koossa 200x300cm. :) S-ketju (Prisma, Sokos) myy lähestulkoon identtistä kotimaista Rita-mattoa, mutta suurin koko on 160x230cm ja se ei meidän olkkariin riitä. Siispä päädyin Formeen, josta saa mittojen mukaisen maton teetettyä. :)

P1015849.jpg

Muutamien viikkojen kuluttua tuossa paljaalla parketilla lepää kaunis ja ihanan valkoinen ISO matto. :) En malta odottaa. :)

Me käytiin tänään isolla porukalla Korkeasaaressa ja reissu oli todellinen menestys. :) Nähtiin jopa jellonat, vaikka hellettä piisasi. Sydämeni vei kuitenkin kaksi oranssinruskeaa pikkuapinaa, jotka leikkivät hippaa ja hassuttelivat meille katsojille. <3 <3 <3 Kamelitkin olivat sosiaalisella tuulella ja tuijottivat aidan toisella puolen meitä yhtä uteliaasti kuin me heitä. :) Tytölle ja pikkuystävilleen jäi päivästä hyvä mieli ja tsiljoona valokuvaa, joista muistella tätäkin kesäpäivää... <3

Ihanaa lauantai-iltaa kaikille! <3 <3

(Tuotekuva: Forme)

EDIT: Mittatilauspituisen maton maksimileveys on tosiaan 160cm eikä 200cm. Eli Formea ei nyt sitten kuitenkaan ole tulossa meidän olkkariin. :/ Etsinnät jatkuvat.... :)