Malttamattomana ihmisenä en jaksanut odottaa iltaan saakka oksan etsintää ja käväisin lähimetsässä jo hetki sitten tiirailemassa. Maasta nokkosten alta löytyi riittävän hyvä ja oikean paksuinen karahka, jonka raahasin onnellisena kotiin. :) Vastaantulijoilla oli hieman huvittunut ilme, kun käsipuolessani laahasi yli kaksi metrinen oksa. :D Tässä se nyt sitten on esivalmisteltuna ja huomenna se saa valkoisen maalin pintaansa.

P1015113.jpg

Oksa oli valmiiksi hyvin kuivunut, joten pinsettejä hyödyntäen sain kuorittua kaiken kaarnan (sen puunkuoren siis :D) pois. Alta paljastui hyvin sileä paljas puu, jonka vielä hion hiekkapaperilla ja pyyhin kostealla puhtaaksi. Tämän jälkeen sahasin oksan oikean mittaiseksi, eli noin 170cm pituuteen. Kapeammasta latvapuolesta lähti enemmän pois. Oksa on toisesta päästä hieman paksumpi kuin mitä vaatetankona käytettävä putki yleensä on. Ohuemmasta päästä vastaavasti hieman ohuempi. Keskikohta oksaa on juuri optimaalinen henkareiden lenksukkaa varten. :)

Huomenna siis maalia pintaan ja koukut vaijereineen katosta roikkumaan. Sitten on minun vaaterekkini valmis tositoimiin. :D

Heipat! <3