Kirjoittelin teille aikaisemmin löytäneeni unelmakodin, jossa oli loistava pohja, hyvä sijainti ja oikeastaan kaikki muukin täysin kohdillaan. Valitettavasti sain vain viikon aikaa järjestellä omat asiani vanhan kodin osalta kuntoon ja se aika ei riittänyt. Tämän vuoksi unelmakotini meni toiselle perheelle. 

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-31%20koht

Nykyisen kodin osalta oli pari vaihtoehtoa, myynti tai vuokraaminen, joista kumpikaan ei onnistunut riittävän nopealla aikataululla. Tähän osasin varautua, koska lainamarkkinat ovat kiristyneet ja vuokralaisenkaan osalta ei asioita ehkä viikossa ehdi lyödä lukkoon. Toki optimistisen asenteen omaavana toivoin, että kaikki menisi soljuvasti eteenpäin aikataulun puitteissa, mutta realistina tiesin että mahdollisuus siihen on hyvin pieni. Ystäväni S totesi minulle kun surkuttelin hänelle asiaa, että jos asiat eivät etene kivuttomasti, ei kyseinen koti ole tarkoitettu meille. <3 <3 Tällä olen lohduttanut itseäni ja ihme kyllä se toimii. :) En ollut täysin varma muutenkaan asunnonvaihdosta, mutta kuten arvasin niin harmistukseni oli suuri kun tätä vaihtoehtoa en saanutkaan.

banneri.jpg

Tästä asiasta on käyty keskustelua vauvapalstalla kiivaasti ja aika rumin sanankääntein minut jälleen kerran leimattiin mielenterveysongelmaiseksi ja maaniseksi. Kritisoitiin mm. nopeutta, jolla päätöksiä pitää tehdä ja oltiin "huolissaan" miten maanisuuteni vaikuttaa tyttäreeni. Painotan edelleen, että olen kohta vuoden katsellut uusia koteja ja käynyt kymmenissä asuntonäytöissä löytämättä kuitenkaan mitään sellaista vaihtoehtoa, joka olisi sopiva. Tämä unelmakotini löytyi täysin yllättäen ystävän kautta ja tiukkaa aikataulua en sanellut minä. Tämä oli mahtava tilaisuus vaihtaa uuteen kotiin, jossa ei olisi tarvinnut tehdä edes remonttia. Omasta mielestäni olisi ollut tyhmää sivuuttaa tämä mahdollisuus kokonaan olan kohautuksella ja myöhemmin miettiä ja surkutella olisiko kaikki kuitenkin onnistunut parhainpäin. Minä yritin, tein sen mitä pystyin määrätyn ajan puitteissa ja tällä kertaa ei onnistunut. Asia ei ollut yksin minun käsissäni, mutta taustoja en enempää voi teille avata koska haluan turvata läheisteni ja ystävieni yksityisyyden, enkä halua että heistä kirjoitellaan vauvapalstalla.

17042013%20ilta.jpg

Tulimme myös siihen tulokseen, että emme halua myydä tätä nykyistä kotia. Vuokraaminen on ensisijainen ratkaisu siinä vaiheessa, jos ja kun haluan muuttaa uuteen kotiin ja sopiva kohde löytyy. Ja ei huonoa ilman hyvääkin, sillä vuokraamisen osalta olemme nyt viisaampia. :) Olemme perehtyneet vuokranantajan velvollisuuksiin, verotuksellisiin asioihin sekä muihin lakipykäliin ja sopimusasioihin, joten tämän osalta on jatkossa helpompi toimia. Vuokraajakin olisi nyt valmiina, mutta tietenkin se uusi koti uupuu. Onneksi voimme tehdä vuokrasopimuksen myöhemminkin (kyseessä yritys), joten nyt voin ottaa pienen aikalisän ja katsella tarjontaa rauhassa. Todellisen toisen helmen löytymiseen en usko, mutta ehkä sellainen kuitenkin sattuu vielä vastaan tulemaan. Ja onhan niitä hyviä vaihtoehtoja muitakin, kuin pelkkiä helmiä. :) Vaihtopakkoa tai muuttotarvetta ei kuitenkaan ole, joten toistaiseksi asumme tässä... kiikaroin kuitenkin uusia koteja kuten tähänkin asti, hakuvahdit ja toimeksiannot ovat voimassa edelleen. Jonain päivänä saatan ehkä yllättää ja postailla teille muuttokuormasta uudessa kodissa. ;) 

Ihanaa lauantaita kaikille! <3