Lelujen säilytys ja säilytystavat vaihtelevat erilaisilla perheillä ja eri ikäisillä lapsilla tarpeiden mukaan. Oma pikkuneitini rakastaa prinsessaleikkejä ja leikkikokkailua, legoleikit ovat myös edelleen in. :) Halusin että lelut olisivat mahdollisimman helposti saatavilla, ilman että ihan kaikki mahdollinen olisi levällään lattioilla. Legon pinottavat säilytyslaatikot toimivat tässä tarkoituksessa meillä tosi hyvin ja tyttö jopa siivoaa vanhan leikin pois omaan laatikkoonsa, ennen uuden aloittamista. Kaikki lelut ovat kätevästi käden ulottuvilla ja kun laatikkoon ei laita mitään kovin painavaa (kuten kirjat tms), niin kolme-neljä vuotiaat muksut pystyvät hyvin siirtelemään laatikoita itsekin. Samalla saan opetettua omalle tytölleni, että jokaisella tavaralla on oma paikkansa ja hän kenties oppii hyväksi organisoijaksi josta on hyötyä vanhempana. 

Pp1016700.jpg

Kolme valkoista ja kaksi mustaa säilytyslaatikkoa pitävät sisällään tytön leluja ja vanhassa keltaisessa laatikossa on värityskirjoja ja askarteluvälineitä, jotka siirtyvät kaappiin ovien taakse heti kun saan sellaisen hankittua. Molemmissa mustissa bokseissa on tytön kokkaus- ja kattausvälineitä, valkoisissa laatikoissa on prinsessamekkoja, barbeja ja muita tyttöjen juttuja. :)

P1016693.jpg

P1016695.jpg

P1016705.jpg

Pp1016702.jpg

Pp1016704.jpg

Pp1016711.jpg

Lego-laatikoiden päällä on tytön rakkaat Disney Animators -nuket, jotka ovat päivittäin mukana leikeissä ja öisin kainalossa sängyssä.

Pp1016709.jpg

Pp1016713.jpg

Legot ovat edelleen H&M:n pyykkipusseissa, joka on osoittaunut tosi käteväksi säilytyspaikaksi. Pusseissa on kahvat, joista tyttökin saa kiinni ja näin ollen pussien siirtäminen on helppoa eikä minun apua enää tarvita legojen levitykseen. :)

Pp1016712.jpg

Pp1016707.jpg

Kokeilin pientä kuvanmuokkausta Picasalla ja tein viimeisestä kuvasta osittain mustavalkoisen. Hauskan näköistä kun tuo keltainen laatikko on kuin liukuvärjätty. :)

Meillä tosiaan toimii parhaiten se, että lelut on lajiteltu omiin laatikoihinsa. Sitten kun saan aikaseksi hakea Ikeasta tytölle jonkinlaisen kaapin, siirtyvät kirjat, lehdet ja askartelumateriaalit kaappiin ovien taakse. Kaksi pienempää lego-laatikkoa voisin myös hankkia, jotta barbien vaatteet, -kengät ja muu pikkukrääsä olisi erikseen omissa lootissaan. Nyt ne ovat nimittäin barbilaatikon pohjalla ja ihan turhaan leviävät barbieleikkien yhteydessä pitkin lattioita, kun niillä tyttö ei ole kiinnostunut leikkimään. Pehmolelut asustelevat sängyn päädyssä ja niitä ei saa siirtää missään nimessä. :D Ovat tytölle tosi tärkeitä unikavereita. :)

Illalla postailen teille liinavaatesäilytyksestä, joka siirtyi makuuhuoneeseen. :) Moikka hetkeksi!