Lakanat ja muutkin tekstiilit ovat pitkään olleet säilössä kylpyhuoneen korkeassa kaapissa, jonne ne on ollut helppo viikata suoraan kuivausrummusta. Nyt kun Malm-lipasto ilmestyi makuuhuoneeseen ja kaksi alinta laatikkoa jäivät tyhjilleen, päätin siirtää lakanat ja tyynyliinat lipaston laatikoihin. Tämä ei ole puhtaan pyykin viikkaamisen kannalta ihan niin kätevää kuin ennen, mutta lakanoiden vaihtopäivänä vuorostaan silkkaa juhlaa. :) Likaantuneet liinavaatteet voi napata pois ja heittää myttyyn lattialle ovensuuhun odottamaan pyykkikoriin kantamista ja uudet saa laatikosta suoraan sänkyyn ilman turhaa ravaamista huoneiden välillä. :)

P1016716.jpg

P1016717.jpg

Lipaston kaksi alinta laatikkoa on varattu lakanoille ja tyynyliinoille, ylemmässä on pussilakanat sekä tyynyliinat ja alemmassa aluslakanat ja tuplakokoiset pussilakanat.

P1016720.jpg

Yhden hengen peittoon sopivia pussilakanoita omistamme yhteensä 7kpl, joista kolme on parhaillaan käytössä (mustavalkoraidalliset omassa sängyssäni ja yksi kokovalkoinen tytön sängyssä). Laatikosta löytyy silitetyt pellavapussarit sekä yksi perusvalkoinen ja yksi keltakuvioinen Elefantti-kuosillinen pussilakana.

P1016724.jpg

P1016727.jpg

P1016721.jpg

Pussilakanoiden kanssa laatikon jakaa tyynyliinat, joita on kahdessa pinossa. Puuvillaiset ja pellavaiset ovat erikseen ja tämä helpottaa lakanoiden vaihtorumbaa, kun voi ottaa kerralla kokonaisen nipun yhden sorttisia tyynyliinoja laatikosta. Tyynyliinoja meiltä löytyy kaiken kaikkiaan 15kpl. Pellavatyynyliinoja on neljä (2kpl 50x60cm ja 2kpl 60x80cm), valkoisia peruspuuvillaisia 8kpl (4kpl 50x60cm ja 4kpl 60x80cm), mustavalkoraidallisia kaksi ja lisäksi yksi keltavalkoinen Elefantti. Käytössä on aina kerrallaan kaksi jättityynyliinaa ja neljä peruskokoista tyynyliinaa. 

P1016730.jpg

P1016731.jpg

P1016733.jpg

Alimmassa laatikossa on aluslakanat ja toinen tuplakokoisista pussilakanoistani. Parisänkyyn löytyy kaksi aluslakanaa, joita vaihtelen vuoroviikoin. Tytön sänkyyn sama homma eli kahdella pärjätään. :) Lakanoissa suosin pelkästään valkoista, koska ne voi ilman haalistumista pestä 60-asteessa ja puolivuosittain voi suorittaa kevyen valkaisun esim ruokasoodalla (koneeseen ruokalusikallinen soodaa ja pikapesu 60-asteeseen, jälkipesu normaalisti), jos lakanat alkavat näyttää harmahtavilta tai samean valkoisilta. Tämän niksin äitini on aikoinaan opettanut ja se toimii kirkastukseen, muttei vaikeiden tahrojen poistoon. Niihin suosittelen Vanishiä. :)

P1016734.jpg

P1016736.jpg

Tuplakokoinen peitto toimii päiväpeiton asemasta ja talvisin myös lisälämmityksenä. Tuplaleveitä pussilakanoita minulla on vain kaksi, mutta hyvin olen pärjännyt, enkä oikeastaan edes kaipaa enempää. Pellavainen Balmuir on oma lempparini ja tuplapussarin pesen yleensä harvemmin, kuin normikokoiset pussilakanat joiden alla nukutaan. Kesäaikaan vaihdoin lakanat kerran viikossa, mutta viileämmillä keleillä (syksy, talvi ja alkukevät) riittää kerran kahteen viikkoon. 

Liinavaatteiden lisäksi meiltä löytyy kuusi pellavaista lautasliinaa, joita säilytän tällä hetkellä Pentikin virkatussa pussukassa keittiön seinähyllyllä.

P1016656.jpg

Ja pyyhkeitä löytyy tietysti myös, joista teen myöhemmin oman juttunsa kylpyhuone-postauksen yhteydessä. Minulla on kylpypyyhkeitä kaksi ja tytöllä kaksi. Käsi- / hiustenkuivauspyyhkeitä (koko 50x70cm) löytyy neljä. Tytön pyyhkeissä on kaksi erilaista Disney Prinsessa-teemaa ja muut pyyhkeet ovat Gant Homen vitivalkoisia peruspyyhkeitä. Moni varmasti kauhistelee näin vähäistä määrää, mutta me tullaan tosi hyvin toimeen neljällä kylpypyyhkeellä ja neljällä pienemmällä pyyhkeellä. Kertaakaan ei ole pyyhkeet likaisena kun niitä on tarvinnut ja kuivausrumpu tietysti nopeuttaa pyykkihuoltoa ja käsittelyaikaa likaisesta puhtaaksi ja kuivaksi. :) Ilman kuivuria minun pitäisi varmaankin ostaa pari pyyhettä lisää, mutta onneksi ei tarvitse sitä vielä miettiä. :)

Näin siis meillä. :) Vähällä pärjätään eikä enempää tarvita. Pyykkihuolto on kohtuullisen vaivatonta ja lakanoiden vaihto helppoa (vaikka en tykkääkkään taistella yksin tuplapeiton ja -pussilakanan kanssa :D).

Minä jatkan Cosmopolitan Urban Fashion Nightin parissa kotikoneen välityksellä ja toivottelen teille kaikille ihanaa iltaa! <3