Syksyn ja pimeän tullen kaipaan keittiönkin puolelle hämyisää tunnelmavaloa. Valaisimelle ei ole oikein muuta paikkaa kuin seinähyllyt, jotka asettavat rajoitteita valaisinvaihtoehdoille. Hyllyjen väli on korkeudeltaan noin 25cm, joten kovin suurikokoista valaisinta ei hyllylle saa mahtumaan. Seinä- tai lattiavalaisin ei vaikuta myöskään kovin toimivalta ratkaisulta hyllyjen kanssa. Eilinen ilta menikin etsiessä sopivia vaihtoehtoja ja kolme valaisinta on nyt loppusuoralla. :)

Design House Stockholm Work Lamp - limited edition black

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-23%20koht

Design House Stockholmin Work Lamp -valaisinta olen ihaillut pitkään, mutta kromi ja kupari eivät ole värivaihtoina sytyttäneet tarpeeksi. Nyt on valikoimaan tullut limited edition -erä kokonaan mustaa ja valkoista lamppua ja rakastuin mustaan versioon. <3 Valaisin olisi minusta tosi hienon näköinen valkoisella seinähyllyllä valkoista seinää vasten, mustan kehyksen ja pippurimyllyn kanssa.

PP1016199.jpg

&tradition Milk Lamp

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-23%20koht

Tätä &traditionin maito-lamppua olen kuolannut myös pitkään, mutta sen pieni koko on aikaisemmin ollut syynä miksi en ole nähnyt sitä sopivaksi omaan kotiin. Valaisimella on korkeutta 25cm, joka mahtuisi juuri ja juuri hyllyjen väliin. Se voisi olla aika hienokin ja luoda illuusion siitä, että se kannattelisi yläpuolella olevaa hyllyä. Mutta voi olla mahdollista myös, että hylly näyttää täyteen ängetyltä ja hassulta. Täydellisen muotoinen ja näköinen valaisin, joka harmikseni on meille joko liian pieni tai iso. Höh.

P1016522.jpg

Design House Stockholm BlockN%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-23%20koht

Block on kaikessa yksinkertaisuudessaan yksi kauneimmista valaisimista mitä tiedän. <3 Ostin valkoisella johdolla olevan Blockin 2011, mutta siinä oli vikaa ja johtojen vaihdosta huolimatta poksautteli lamppuja alvariinsa. Lopulta myin lasiosan parilla kympillä pois kiusaamasta itseäni ja heitin rämät johdot ongelmajätteeseen. Tälläisen valaisimen haluaisin vielä joskus omistaa, ehjänä, mutta taidan tällä(kin) kertaa jättää väliin. Tyydyn ihastelemaan Blockia muiden kodeissa. <3

Design-DIY Work Lampista ala Clas Ohlson

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-23%20koht

Huomasin Clas Ohlsonilla käydessäni, että heille on tullut myyntiin mustia ja valkoisia teräsritilöitä (vai mikä tuo härveli onkaan :D), joilla saa tehtyä edullisesti Work Lampun näköisen viritelmän roikkajohdosta, lampusta ja ritilästä. Ritilän muotoilu on kulmikas, joten myös tämä variaatio pysyisi hyllyllä vaakatasossa. :) Clasun versiolla olisi hintaa vain parikymppiä. 

Tunnetusti olen "kausivärien" kanssa kranttu ja kyllästyn aina liian nopeasti kaikkeen muuhun paitsi valkoiseen. Olen kuitenkin innostunut mustasta hieman erilaisella tavalla, kuin aiemmin kromista, turkoosista tai vaaleanpunaisesta. Tämä voi olla hyvä merkki ja saattaa olla mahdollista, että musta on tullut jäädäkseen pikantteina yksityikohtina pitemmäksi aikaa. :)

Itse alan kallistumaan joko alkuperäisen Work Lampin puoleen tai sitten Clasun lähes vastaavan näköiseen versioon. Millainen lamppu olisi sinusta kivan näköinen seinähyllyllä? Ja muuttotapauksessa haluan uuden kodin seinälle samanlaisen hyllykokoelman, joten idea siirtyisi suoraan sellaisenaan paikasta A paikkaan B. :)

(Tuotekuvat: Valmistajilta)