Aikaisemmat keittiösuunnitelmat ovat olleet joko saarekkeellinen H-malli (ilman tuota poikkipuuta) tai perinteinen yhden seinän I-malli. Aloin kuitenkin miettimään säilytystilan määrää, joka kaikissa aikaisemmissa suunnitelmissa on ollut hyvin vähäinen. Omiin tarpeisiin kaappitila on toki täysin riittävä, mutta nyt kun on vielä mahdollisuus muuttaa suunnitelmaa, haluan ehkä ottaa huomioon myös tulevaisuuden kasvavat tarpeet. Ties vaikka innostuisin kokkailusta ja leipomisesta joskus. :)

Tein Ikean suunnitteluohjelmalla U-muotoisen keittiön, jossa on myös muutama vaakasuuntainen seinäkaappi. Toinen kaapeista tarvitsee hieman tuunailua, koska takana kulkisi liesituulettimen putki. Tämän dilemman olenkin jo ratkaissut sillä, että kiinnitän takalevyn keskelle kaappia kulmakiinnikkeillä. Itse liesituuletin olisi piilossa kaapin sisällä.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-23%20koht

U:n saarekkeen puolimmainen sakara olisi lyhyempi kuin seinän puolella oleva ja kalusteet eivät olisi niin raskaan näköiset. Kylmäkoneet tulisivat edelleen alakaapistoihin, jääkaappi laatikostona ja pakastin ovellisena kaappiversiona. Kulmakappeja tulisi valitettavasti kaksi, mutta niihin on onneksi nykyisin saatavilla hyviä lisävarusteita, jolloin ei hukkatilaa synny niin paljon. :) Tämä keittiö kustantaisi Ikeasta kodinkoneineen (ilman liesituuletinta) vajaa 6 tonttua. Budjetistani jäisi juuri sen verran, että saan maksettua putkarit, sähkärit, remppakaverini vaivanpalkan sekä välitilan fiksailun. Hyvin tarkkaan on laskettu jokainen pennonen ja on siinä ja siinä riittääkö keittiöremppa-säästöni vai ei. Erillisen humpuukirahastoni (eli shoppailusäästöni) olen pistänyt jo aikaa sitten haisemaan, joten niistä ei liikene irroittaa tällä kertaa extraa. :D

Tämä projekti ei kuitenkaan etene vielä ainakaan tämän kuun aikana, koska on selvityksen alla sekä muutot, vaihdot että muut asiat. Ja varmistuksen vuoksi pitää hioa tätä suunnitelmaa vielä vähintään pari kertaa, ennen kuin kaikki osat ovat varmasti juuri ne mitä pitääkin. Kaappien ovet eivät tässä U-versiossani olekaan ylläri pylläri korkeakiiltovalkoiset vaan mattavalkoiset. :D Ihastuin nimittäin kovasti Ikean vedinurallisiin Nodsta-etusarjoihin ja oviin. <3 Mikään ei muutenkaan ole vielä kiveen kirjoitettuna, joten suunnitelmat saattavat vaihtua parikin kertaa vielä matkan varrella, jos jäämme tähän asustelemaan. :)

Ihanaa viikonloppua kaikille! <3