Bongasin joskus keväällä valkoisen metallia muistuttavan pärekorikuvan lääkäriaseman odotustilassa olleesta lehdestä ja kyseinen kori on kummitellut mielessäni siitä asti. En kuollaksenikaan muistanut kuka oli valmistaja ja puutteellisilla googletustiedoillani en onnistunut koskaan löytämään pärekorin tekijää tai myyntiliikkeitäkään. Viikko takaperin Design Market -sisustustapahtumassa käydessäni sain selville, että kyseisen korin on ideoinut ja valmistanut Anna Nygård Design eli tuttavallisemmin and

_DSC3320.jpg

_DSC3305.jpg

Anna Nygård Design on tammikuussa 2013 perustettu yritys, jonka tuotevalikoima kattaa monipuolisesti erilaisia säilytyskoreja sekä -rasioita. Myös tarjottimet / alustat sekä laukut löytyvät mallistosta. Tuotteiden valmistusmateriaalina käytetään 100% käytettyä sälekaihdinta, jotka nerokkaasti on otettu uusiokäyttöön. :) Anna on todellakin keksinyt niin huikean hienon kierrätysidean, että povaankin Annalle menestystä ja mainetta kansainväliselläkin tasolla. <3 Tämä on minusta yksi maailman parhaista Trash Design-toteutuksista, jossa hyödynnetään hävitykseen joutuvaa materiaalia uuden kauniin esineen luomiseen. <3

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-09-23%20koht

lasit_korit_mv.jpg

metall_.jpg

Sälekaihtimista valmistetut tuotteet ovat kestävyydeltään huippuluokkaa. Ne eivät säikähdä kylmyyttä, kuumuutta eivätkä varsinkaan vettä, sillä nämä voi pestä jopa astianpesukoneessa. Kerrankin on markkinoilla sellainen pärekori, joka ei tarvitse huoltoa pysyäkseen siistinä ja kauniina.

DSC_3765.jpg

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-09-23%20koht

kansilaatikot_pieni.jpg

Täysin Suomessa valmistettavat tuotteet saivat syyskuun alussa Design from Finland-merkin käyttöoikeuden. Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä ja on erittäin arvostettu meriitti sekä kunnianosoitus.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-09-23%20koht

mets%C3%A4%20copy__%20%281%29.jpg

lehtiteline_s%C3%A4lekaihdin_.jpg

Löysin googlen avustuksella Designbox-nimisen suomalaisen verkkokaupan, jonka valikoima koostuu pääasiallisesti näistä hieman tuntemattomammista desing-merkeistä. Annan sälekoreja oli valikoimassa onnekseni pari kappaletta jäljellä ja näpyttelin tilaukseen yhden 13x13x13cm kokoisen sälekorin. Koriin olen laittamassa minun vähäiset meikkini, jotta ne eivät enää vaeltaisi pitkin pöytiä ja laatikonpohjia. Kosmetiikan säilytys voi joskus olla hyvin sotkuista puuhaa, erityisesti meikkipussien ja -korien pohjat ovat minulla nopeasti tahriintuneet. Pölisevät luomivärit sekä meikkivoidetöhröt ovat pahimpia, koska ne oikein liimautuvat säilyttimen pintaan ja saumoihin. Säleistä valmistettu järeää ja perusteellista pesua kestävä kori ratkaiseekin tulevaisuudessa sotkuongelmani meikkien osalta. :)

tosi_musta_and-logo__.jpg

Suosittelen kaikille tutustumista Anna Nygård Designin tuotteisiin. Lisäkuvia ja -infoa löydät Annan omasta blogista sekä yrityksen Facebook-sivulta

Tätä postausta ei ole tehty yhteistyössä tai virallisessa mainostusmielessä! Tarkoitukseni on levittää tietoa ja tunnettavuutta tämän uskomattoman innovaattorin ja upean naisen kehittämistä tuotteista teille lukijoille, jotta teilläkin on mahdollisuus tutustua kierrätystyönä valmistettuihin sälekoreihin. Tämä on suomalaisuutta parhaimmillaan ja haluan postauksellani antaa kaiken tukeni sekä Annalle että suomalaiselle yrittäjyydelle. <3 <3 

Kivaa päivää kaikille! :) 

(Kuvat: Anna Nygård Design)

Ps. Päivällä tulossa postausta uudesta pyykkisäilytyksestä.